Imprimeix

EUIB reclama al Govern Balear una major implicació amb el teixit industrial

on .

Compartir a Facebook
EUIB reclama al Govern Balear una major implicació amb el teixit industrial
 
Les darreres dades aportades per l'INE (Institut Nacional d'Estudis) fan palès una baixada productiva industrial de dos punts percentuals al mes d'abril respecte a l'any passat.
 
Aquest descens ve produït arran de la poca implicació de les institucions públiques en la diversificació de l'economia, ara mateix basada en el monocultiu turístic.
 
La baixada productiva provoca una destrucció de llocs de treball que, si no es posa remei, seran molt difícils de recuperar; afectant, encara més, una malmesa economia. A més, junt amb la destrucció del teixit industrial, veiem com el creixement del turisme massificat i sense control provoca danys socials i mediambientals irrecuperables, els quals fan perdre interès a l'hora de triar Balears com a destí turístic.
 
És per això que la solució passa per una diversificació de l'economia, creant un equilibri entre els diferents sectors, que garanteixi llocs de treball estables i el respecte al medi ambient.
 
Des d'EUIB reclamem al Govern Balear una major implicació en uns sectors com el primari i secundari, tan important a les illes fins fa molt poques dècades. Tenim la certesa que una major i millor implicació de les institucions públiques suposarà un incentiu per a la major producció illenca amb el seu corresponent increment de llocs de treball, així com el fet de poder oferir als visitants productes locals i de qualitat, per tal d'esborrar la idea que les Illes són destí de sol i platja únicament.