Imprimeix

L'ÀREA DE LA DONA D'EUIB DENUNCIA LA COSIFICACIÓ DEL COS DE LA DONA EN UN CARTELL DEL LOCAL "HEART IBIZA"L'ÀREA DE LA DONA D'EUIB DENUNCIA LA COSIFICACIÓ DEL COS DE LA DONA EN UN CARTELL DEL LOCAL "HEART IBIZA"

on .

Compartir a Facebook

Són cada cop més els locals d'oci nocturn que utilitzen el cos femení com a reclam de negoci, una pràctica denigrant i que fomenta el masclisme al si de la societat.

Amb anuncis com «Si vienes sin bragas: Entrada gratis + copa gratis + 100€ en efectivo», «Se subastan solteras», «Gran fiesta de las rubias, ven y pruebala gratis» o «Chupa y calla (amb la imatge d'una boca femenina menjant un caramel)», ens utilitzen com a reclam per a homes i ens releguen a la categoria de producte. Per si fos poc, en la majoria d'aquests llocs ens deixen passar gratuïtament, fent encara més palès que ens consideren producte i no consumidores o clients.

HEART

Aquests dies, hem hagut de veure com la discoteca «Heart Ibiza» publicava un cartell on hi apareixen quatre culs femenins, fomentant la cosificació del cos femení, cosa que des de l'Àrea de la Dona d'EUIB volem denunciar i mostrar la nostra indignació i el nostre més absolut rebuig.

Pràctiques com l'esmentada són una de les causes pel qual el cos femení és contínuament sexualitzat en la vida quotidiana. Que el masclisme és una xacra que està fortament arrelada culturalment a la nostra societat és una evidència, així com ho és que de cada cop hi ha més persones conscienciades que lluiten per combatre-la. És el nostre deure i la nostra obligació lluitar fermament contra el patriarcat, la cosificació de les dones i totes les conductes masclistes existents per arribar a formar una societat justa i igualitària.

Així idò, després d'haver retirat el cartell fa uns dies davant la pressió social, exigim a la discoteca "Heart Ibiza" la immediata rectificació pública i el seu ferm compromís amb la lluita feminista. Com la societat necessita fets i no només paraules, els recomanaríem iniciar una campanya de conscienciació de les desigualtats que patim les dones i els perjudicis que comporten des dels més petits actes masclistes fins als més grans.