Imprimeix

LGTBIFÒBIA, UNA XACRA QUE HEM DE COMBATRE

on .

Compartir a Facebook

Són molts els atacs que pateix el col·lectiu LGTBI que no salten al focus mediàtic, encara així la discriminació, violència física, verbal i psicològica, estan a l'ordre del dia. Per desgràcia, només ens arriben les denúncies quan la persona agredida és algú conegut.

La darrera d'aquestes agressions que hem conegut ha estat la patida per Miquel Ensenyat, president del Consell Insular de Mallorca, qui ha rebut correspondència amb un dibuix homòfob, molt desagradable. En aquest cas l'agressió no ha estat física, com han patit i pateixen tantes altres, però és igual de greu.

Algú que agredeix a una persona pel fet de ser homosexual és un criminal, però una societat que no lluita pels drets LGTBI i que no denuncia les greus agressions que pateixen és una societat profundament malalta. Per sort, a poc a poc, hem anat avançant no només en drets sinó en l'obertura de ments dins la societat, però això no és suficient, no podem quedar-nos de braços plegats davant la LGTBIfòbia.

Avui mateix, al Diari Menorca, es publica un article de Joan D. Pons Torres -suposat «historiador» i president de Foment Cultural de Menorca- anomenat 'Sa LGTBI-Inquisició'. Una agressió al col·lectiu, fet article, i que fomenta l'odi i la discriminació.

Des d'EUIB fem una crida a tota la societat per mostrar el rebuig a la LGTBIfòbia i la denúncia d'aquestes conductes a les autoritats pertinents. Així mateix, volem mostrar el nostre total suport a Miquel Ensenyat i a totes les persones que han patit o pateixen aquesta violència.

 

lgtbi