Imprimeix

VOLEM QUE PALMA SIGUI UN PORT DE PAU. SOBIRANIA FRONT L'IMPERIALISME NORD-AMERICÀ

on .

Compartir a Facebook

photo 2017-09-11 18-50-44Esquerra Unida de les Illes Balears vol manifestar davant tota la societat la seva màxima i enèrgica repulsió enfront de la presència dels dos bucs de guerra dels Estats Units d'Amèrica al port de Palma. L'amfibi Bataan i el destructor Porter deixen clar el domini militar, econòmic i cultural que exerceix dita superpotència en el món. Que els moviments independentistes i sobiranistes, que ara cerquen fer l'ullet als EUA perquè reconeguin la República Catalana, no pot ser un component que silenciï una oportunitat com la present per reivindicar el sobiranisme contra l'imperialisme nord-americà i per l'autodeterminació dels pobles. EUIB està a favor de tots els processos d'autodeterminació que s'enfrontin a l'imperialisme i a les polítiques fons-monetàries o neoliberals.

Volem que el port de Ciutat sigui un port de pau. Sentim que aquests vaixells que han nascut per destruir i matar no tenen cabuda a les nostres aigües. No volem donar-los la cobertura que cerquen al nostre territori.

No són, doncs, benvinguts. Digau-li, si voleu, un nou episodi de "turismofòbia", ara front aquest turisme militar dels EUA. Per altra banda, tan habitual al llarg del temps en aquesta illa, com a la resta de la mar Mediterrània.

La postura d'Esquerra Unida contra l'OTAN és més que coneguda. Som, pràcticament, l'única força que entén que el tractat de domini militar després la II G.M. està ja més que desfasat. Així mateix, entenem que amb la presència d'aquests vaixells s'amaga un simbolisme politicomilitar que fa referència a l'ordre mundial sota el feix del colonialisme nord-americà.

Finalment, com a força ecologista que representam, també rebutjam el mal que exerceixen els destructors al medi natural, sigui quin sigui el seu estat, ja estigui en guerra, en pau, en moviments o encallats. L'impacte dels bucs és completament negatiu pel nostre medi, sense saber, a més a més si transporten elements de guerra radioactius.

Per tot això, convocam per demà a les 11 h baix la Seu de Palma mirant cap a la badia, una concentració de rebuig a la presència dels bucs nord-americans i, a més, per demanar que Palma sigui un port de pau.