Imprimeix

EL MODEL PRODUCTIU CONDEMNA ALS NOSTRES JOVES AL FRACÀS ESCOLAR

on .

Compartir a Facebook

photo 2017-09-19 13-32-23Avui el PI i el PP, els principals partits de la dreta, que aposten per un model productiu no diversificat i acumulat en poques mans, dedicat al sol i la platja, paradoxalment pregunten a un govern d'esquerres que ha de gestionar un llegat paupèrrim de corrupció i descompensacions pressupostàries sobre l'estat de l'educació i els salaris dels treballadors.

Les xifres no enganyen, a les Illes Balears es registren les taxes més elevades d'abandonament escolar de tot l'Estat espanyol, una problemàtica que va molt més enllà del que pot semblar inicialment.

Que el fracàs escolar es dispari a aquesta comunitat no té altre motiu que el model productiu de sol i platja, la precarietat laboral i l'estacionalització són les notes que marquen la vida laboral dels joves. Arribat un moment, es poden trobar amb dues possibilitats, la d'accedir immediatament al món laboral o seguir a casa dels seus pares fent una despesa en estudis -molts no tenen aquesta possibilitat- que difícilment veuran compensats.

Si bé és cert que el cost de vida a les Illes és molt elevat i que els sous en la majoria de sectors són molt baixos, pel que fa al sector turístic els sous són més alts -tenint en compte que això suposa precarietat laboral- i per a una persona jove poder accedir a un sou que no exigeix formació és una motivació suficientment atractiva per abandonar els estudis.

Per això des d'EUIB instem a les administracions a estudiar totes les possibilitats per tal de canviar el model educatiu i a realitzar les inversions necessàries en aquest aspecte, perquè com s'ha demostrat en altres estats, a millor sistema educatiu millor sistema productiu, més avanç social i més avanç econòmic.

A EUIB sempre hem cregut que la plena ocupació és possible, per això des de Joves d'EUIB s'ha organitzat una conferència d'Eduardo Garzón per explicar les propostes per tal d'aconseguir-ho, aquesta conferència es portarà a terme el dia 6 d'octubre, a les 19.00 h, a Ses Escoles Velles de Son Servera, una zona del llevant de Mallorca molt destinada al treball turístic.