Imprimeix

EUIB PER LA DEMOCRÀCIA I CONTRA LA REPRESSIÓ: PROCÉS CONSTITUENT JA!

on .

Compartir a Facebook

DECIDIREl govern espanyol està portant a terme un assalt a l'autogovern i a la democràcia a Catalunya. Si l'altre dia ens sorprenien, mitjançant un jutge afí al PP, enviant a la guàrdia civil a la recerca de paperetes i urnes, i amenaçaven a més de 700 batlles i batllesses, els fets ocorreguts entre ahir vespre i avui matí han deixat a tot el país congelat.

L'aplicació de l'article 155 de la constitució espanyola ha estat posat en pràctica «de facto», s'ha suspès l'autonomia de Catalunya, s'han apoderat dels comptes bancaris de la Generalitat, han detingut a treballadores de la mateixa i han escorcollat cases i confiscat béns particulars.

A cada dia que passa, a cada hora, el Partit Popular amb la complicitat de Ciutadans demostren l'enyorança que tenen a temps passats, enyorança a la dictadura del franquisme i als seus mètodes repressius. Sabíem d'aquesta enyorança i d'aquesta ideologia que porten arrelada molt a dins seu, però no per això ens deixa de sorprendre i d'indignar.

La comunitat internacional encara no ha sortit a dir la seva, el silenci els fa còmplices d'aquesta barbaritat, esperem però que acabin exigint al govern espanyol que parin en les seves tàctiques repressives.

Barcelona, Catalunya, ara mateix és un clam. Un poble vol votar i decidir. No podem fer altra cosa que posar-nos al costat de la veu del poble i donar suport a les seves demandes. L'autoritarisme no pot guanyar mai al moviment social, i menys si aquest moviment social implica a milions de persones, estem al segle XXI i l'Estat d'Excepció no és una opció en un estat que es vol dir democràtic i desenvolupat.

Sabem que amb aquest actors es fa impossible una sortida política al conflicte, no hi ha diàleg perquè a totes les parts els interessa la polarització, però el que està fent el govern central és un assalt a la democràcia i a les institucions democràtiques catalanes que no te nom. S'ha de sortir al carrer a defensar la voluntat popular, el dret a decidir ens uneix als independentistes i no independentistes.

Per tot això exposat, demanem al Govern Balear una posició de rebuig i condemna contra els actes repressius realitzats a Catalunya i animam a tots els pobles de l'Estat espanyol a què es posin en peu i exigeixin un procés constituent que posi fi al règim del 78 i a totes les reminiscències franquistes que encara hi queden avui dia.

Un cop més, mostrar el nostre suport públic al poble de Catalunya que no està ni estarà sol davant l'autoritarisme de l'Estat espanyol i del govern del Partit Popular. Sortim totes al carrer a denunciar aquest fets i a defensar el dret a decidir del poble de Catalunya. Ànims germanes, juntes vencerem!