Imprimeix

ESQUERRA UNIDA DE LES ILLES BALEARS DAVANT L'APOSTA PEL DIÀLEG PER PART DEL GOVERN CATALÀ

on .

Compartir a Facebook

photo 2017-10-10 23-50-49Esquerra Unida de les illes Balears valora com una bona notícia la decisió del Govern català d'apel·lar al diàleg davant la possibilitat de declarar unilateralment la independència de Catalunya.

EUIB considera que el Govern català, especialment el President Carles Puigdemont, ha tingut la capacitat de meditar la millor sortida per Catalunya i buscar els mediadors necessaris per arribar a un acord amb l'Estat espanyol.

Creiem que el poble català va pronunciar-se molt clarament el passat 1 d'octubre i que ara és temps de buscar la millor sortida a la seva decisió, des de la Generalitat s'ha fet un gest molt important perquè la DUI hagués tingut greus conseqüències no només pel poble català sinó també pels espanyols.

Fins ara el Partit Popular ha demostrat una nul·la capacitat i voluntat de trobar una sortida pactada, però ara no queda altra opció que parlar i fer política. Per tant, exigim al Govern espanyol que aprofiti aquesta ocasió o es veurà abocat a convocar unes eleccions a nivell de l'Estat pel seu nou fracàs.

Des d'EUIB hem apostat sempre per un Estat federal i socialista, però entenem que, davant la negativa del Partit Popular a buscar solucions i davant la incapacitat política, el govern haurà de dimitir i convocar eleccions o no ens quedarà altra opció que exigir al PSOE l'impuls d'una moció de censura a Rajoy, d'aquesta manera poder pactar un referèndum que no estigui embrutit de violència, donant així la veu al poble català en un referèndum vinculant.

Des d'EUIB estem molt preocupats per la fractura social, la violència viscuda aquests dies en capitals com Palma, Barcelona i València on vivim la reacció autoritària de la més trista història que no volem que mai més es repeteixi. Tornem a insistir en l'exigència al Govern de l'Estat a demostrar una mica del seny, que ells mateixos reclamen, i recollir l'oferiment de diàleg per buscar entre totes les parts la millor solució possible.