EU Eivissa i Formentera

Imprimeix

Esquerra unida celebra l'acord per al pagament dels salaris deguts a les treballadores de l'aeroport d'Eivissa

on .

Compartir a Facebook

Després de l'assemblea de treballadors per sotmetre a discussió les propostes negociades, en la nit del dilluns, s'ha aconseguit un acord per al pagament dels salaris que es deuen a la trentena de treballadors de l'empresa KLE, la qual cosa ha suposat la desconvocatòria de la vaga.


L'acord aconseguit, després d'àrdues negociacions, permet pagar de manera immediata la nòmina d'abril i maig a l'administrador concursal. Comprometent-se la nova empresa concessionària desemborsar imminentment la paga extra deguda, i dels dies que els treballadors han estat en vaga.


Des d'esquerra unida volem felicitar a aquestes valentes treballadores, que han donat exemple lluitant pels seus drets, malgrat les pressions a les quals s'han vist sotmeses per desconvocar la vaga sense les mínimes garanties per a una solució favorable. 


Les treballadores que sofreixen condicions laborals molt precàries i salaris molt baixos, van haver de sofrir reiterats impagaments. Veient-se obligades a subsistir, recaptant fons per ajudar als més necessitats, entre turistes, particulars o associacions com 
Guanyem que va col·laborar amb la donació de 5000 € d'un fons per a "assumptes d'urgència", part del sou dels seus càrrecs públics.

Imprimeix

Per a EUEF, la multa de la CNMC a les empreses que fan el transport escolar, demostra la necessitat de tenir una empresa pública de transport

on .

Compartir a Facebook

La Comisión Nacional de los Mercados y la Competència ha imposat multes per Transport escolar Eivissavalor de 739.000 euros a les empreses que tenen adjudicat el transport escolar a les Ptiüses, Segons la CNMC, aquestes empreses han arribat a acords entre elles per a fixar preus mínims i repartir-se les rutes. Tot això al llarg de 12 anys, en col·laboració amb la resta d’empreses de sector de Balears.

“La creació d’un càrtel”, com és aquest cas, “és una de les pràctiques més nocives per a la competència pels seus efectes negatius [...], ja que amb aquestes pràctiques s’han encarit els serveis que presta la Conselleria d’Educació”, afirma la CNMC.

Naturalment, a multa no és ferma i a les empreses de transport els queda la possibilitat de presentar recurs, però sigui quin sigui el resultat del possible recurs, des d’EU creiem que aquesta resolució de la CNMC coincideix amb una percepció molt generalitzada que creu que no hi ha autèntica competència i que el servei que es presta no té la qualitat suficient, ni justifica els preus que es paguen per ells.

Però les deficiències del transport públic no es limiten al transport escolar. En general, es pot dir que és car i defectuós, que s’utilitzen vehicles que ja s’haurien d’haver retirat de la circulació i que les freqüències són insuficients fora de la temporada en la qual tenen assegurat un volum elevat de passatgers. Per altra part, els controls administratius sobre les empreses de transport són insuficients i la manera de gestionar les concessions per part d’aquestes empreses són abusives i prepotents, com es va demostrar amb la seua negativa a utilitzar estació d’autobusos de Vila.

Tot això fa que sigui necessari a reestructuració del transport púbic i la seua millora i ampliació de serveis. Per a Artur Parrón, coordinador d’EU d’Eivissa i Formentera, és imprescindible que la gestió sigui pública i gestionada amb criteris de servei públic i no com a un negoci privat que únicament treballa pel benefici econòmic, encara que sigui vulnerant la llei i creant oligopolis.

En aquest sentit, Artur Parrón ha manifestat la seua preocupació en relació a la lentitud i manca de resultats del Consell d’Eivissa pel que fa al transport públic, recordant que la creació d’una empresa pública que es faci càrrec del servei és una promesa electoral de Podem/Guanyem, recollida en el pacte amb el PSOE. Aquesta empresa hauria d’estar creada i en disposició de fer-se càrrec de transport per carretera a final de l’any vinent, quan caduquen totes les actuals concessions, i hauria de suposar una millora important del servei i unes tarifes més econòmiques. Per aquest motiu, no es pot perdre ni un dia més i és necessari que la Conselleria de Mobilitat, “es posi les piles”.

Imprimeix

EUEF exigeix que es posi fre a la proliferació d’habitatges turístics en sòl rústic

on .

Compartir a Facebook

- La pressió sobre aquest sòl i la seua degradació ja és insuportable i és necessari una moratòria immediata.

turisme en sol rusticSegons les últimes xifres, actualment hi ha a Eivissa, autoritzades o en tramitació, un total de 18.756 places turístiques en sòl rústic, que es corresponen 2.430 cases diferents. La progressió d’aquest tipus d’oferta ha estat imparable des de la liberalització que es va fer a la passada legislatura i que els actuals governants progressistes no han volgut o sabut aturar.

Aquesta pressió turística sobre el sòl rústic és brutal i desvirtua completament aquesta classe de sòl i les funcions que la llei li atribueix. La proliferació d’aquesta oferta, al mateix temps que la del lloguer turístic en edificis residencials plurifamiliars, són la causa principal de l’actual saturació que patim, ja que ha disparat el nombre total de places turístiques, de tal manera que deixen insuficients totes les infraestructures públiques i esgoten els recursos naturals. Els turistes que s’allotgen en sòl rústic fan un ús dels vehicles privats i un consum d’aigua (quasi totes les cases vacacionals tenen piscina pròpia) molt superior als que s’allotgen en establiments tradicionals.

Totes les cases construïdes en sòl rústic s’autoritzaren com a habitatges i no com a establiments turístics, i la seua funció teòrica era per a la residència habitual de les persones del camp, que tradicionalment han viscut de manera aïllada. Convertir-les ara en una oferta turística impròpia, suposa un autèntic frau que la llei no s’hauria de permetre. Així mateix, implica el desplaçament d’una part de la població cap a les àrees urbanes, augmentant encara més el problema de la manca d’habitatges pels residents.

Ni el Govern balear, ni el Consell d’Eivissa semblen ser conscients d’aquest problema i no han pres una sola mesura efectiva per posar-li límits. Mentre segueixen debatin sobre si hi ha saturació o no, o sobre si s’ha de posar límits al turisme en temporada alta, amb missatges confusos i contradictoris, la situació es degrada a marxes forçades i no li posen remei.

El Govern anuncià en el seu avantprojecte de modificació de la llei turística una possible restricció en sòl rústic protegit, amb l’efecte immediat de disparar les sol·licituds d’autoritzacions, sense que hagi adoptat cap mesura cautelar. Per la seua part, el Consell d’Eivissa –en la seua tímida Norma Territorial Cautelar- ha perdut l’oportunitat d’aprovar una moratòria de turisme en sòl rústic, i les limitacions que imposa són en funció de la propietat dels terrenys i no dels usos de les noves construccions.

Per tot això, EUEF exigeix que s’aprovi ja una moratòria sobre l’oferta turística en sòl rústic, fins que una nova regulació pugui establir límits concrets als diferents tipus d’ofertes.

Imprimeix

EU opta perquè l'actual Passeig Vara de Rey canviï el seu nom oficialment per s'Alamera

on .

Compartir a Facebook

Des d’Esquerra Unida d'Eivissa i Formentera donam suport a la consulta que fa l'Ajuntament d'Eivissa sobre el canvi de nom del cèntric passeig i opta per recuperar el nom tradicional. Des de la formació d'esquerres consideram que amb el nom s'Alamera es farà oficial el nom popular que des de sempre han utilitzat els eivissencs, a més de deixar d’exaltar el vergonyós passat colonial d'Espanya i reivindicar una vegada més els noms tradicionals i eivissencs. "Joaquin Vara de Rey fou un personatge amb escassa relació amb l'illa d'Eivissa i un participant en la guerra de Cuba, que tantes vides costà a tants espanyols que anaren a la força, a més de ser responsable de la mort de milers de cubans innocents que lluitaven per la seva llibertat" afirma Artur Parrón, coordinador de la formació.

Imprimeix

EUEF denuncia la manca de control per part del Consell d’Eivissa de les obres de la carretera de Jesús

on .

Compartir a Facebook

- En pocs mesos, el tram executat és ple de desperfectes.

324.pngEl Consell d’Eivissa i l’empresa constructora estan “analitzant” el motiu dels desperfectes que han sortit a la carretera de Jesús des del moment en què es va inaugurar. No es tracta de desperfectes puntuals en un indret concret sinó que tota l’obra és un autèntic bunyol i els enfonsaments de ferm es produeixen en tot el seu traçat.

L’empresa constructora, Vías y Construcciones i les empreses subcontractades, han pres el pèl al Consell i a tots els ciutadans d’Eivissa, amb conseqüències especialment greus pes veïns de Jesús. Al retard injustificat de les obres, que no es pot atribuir més que en una petita part a les troballes arqueològiques, s’ha d’afegir la lamentable mala qualitat de l’execució de la carretera.

L’equip de govern del Consell d’Eivissa, es va trobar una programació absurda feta pel PP i no ha tengut capacitat per a modificar-la. Per això, es va adjudicar abans la carretera de Jesús que la seua variant, que és el que s’hauria d’haver fet en primer lloc, agreujant els problemes de trànsit en comptes de resoldre’ls. Els veïns de Jesús i els usuaris de la via han patit una inacabable primera fase de les obres, una segona fase en execució i ara s’anuncia la tercera per a reparar els desperfectes de la primera. És difícil trobar tanta incompetència i irresponsabilitat en un tram tan curt d’unes obres viàries.

EU exigeix que s’apliquin sancions exemplars a la constructora però, al mateix temps, és necessari assumir responsabilitats per part dels polítics i tècnics del Consell. Què han estat fent els tècnics i la consellera mentre s’executaven les obres? Com és possible que no s’hagi controlat la seua execució i la qualitat de les obres i els materials utilitzats?

La reparació dels desperfectes ha de ser ràpida però al mateix temps, ha de ser de qualitat. No pot ser que simplement es tapin alguns forats, sinó que s’ha de refer completament, assegurant la solidesa i la utilització de materials adequats. Si no es fa així, dins poc temps sortiran més problemes.

Naturalment, la supervisió de les noves obres, no pot quedar en mans dels tècnics i de la consellera que han fracassat estrepitosament en el control de les obres fetes fins ara.