EM - EU Menorca

Imprimeix

ACTES COMMEMORACIÓ II REPÚBLICA

on .

Compartir a Facebook

Companyes i companys,

Un any més, des d'Esquerra de Menorca - Esquerra Unida hem organitzat diversos actes per a commemorar la proclamació de la II república espanyola.

Ens complau convidar-vos a participar de les diferents jornades:


  • Dimecres, 19 d'abril a les 20 h., a la biblioteca de Sant Lluís: Presentació del llibre "Quaranta menorquins als camps d'extermini" de Josep Portella Coll. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Lluís.
  • Diumenge, 23 d'abril a les 12 h., al cementeri de Maó: "Homenatge als republicans i republicanes".
  • Divendres, 28 d'abril a les 19.30 h., al Pati del Mercat a Es Castell: "Festa republicana". Co-organitzat amb l'agrupació d'electors Som Es Castell.Us esperem a tots i totes!

 

 

Imprimeix

Comunicat d’Esquerra de Menorca - EU respecte a la dimissió de Ruth Mateu i altres càrrecs de Més per Menorca

on .

Compartir a Facebook

Davant la dimissió de la Consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu i altres càrrecs de Més per Menorca al Govern Balear, com a conseqüència d'haver-se posat al descobert les contractacions al director de la passada campanya electoral de Més, Esquerra de Menorca – Esquerra Unida vol expressar la seva preocupació per les irregularitats administratives descobertes en la contractació de serveis externs, fets que desgraciadament mostren una continuïtat en aquestes pràctiques poc ètiques amb les realitzades per governs anteriors. Si, precisament, un dels signes diferenciadors del nou govern era la transparència en la gestió administrativa, aquest descobriment posa en dubte aquell objectiu i afegeix més llenya al foc a la desconfiança de la ciutadania respecte a la política institucional.

Més enllà de la possible i no explicable desaparició de la Conselleria de Transparència queda patent la fragilitat actual de l'equip de govern amb la sortida de Més per Menorca, força política que s'hauria de felicitar per la valentia mostrada, en aquest cas, en desmarcar-se dels seus companys mallorquins, dels que no senten el seu suport. Resulta curiós que, a mitja legislatura, després de la crisi de Podem i de Més, el partit que aparentment ha sortit beneficiat és el Partit Socialista, que no ha patit cap mena de desgast en aquest temps.

Però existeix una altra qüestió que no surt en un debat públic que mai arriba al fons del problema, i que crisis com la que ara ha esclatat deixen en segon terme. Independentment de les males pràctiques en la gestió pública, totalment condemnables, no trobem a la suposada esquerra que governa plantejaments clars de transformació social. No veiem que es desenvolupin programes que impliquin canvis fonamentals a la vida social. La qüestió que ens hem de plantejar llavors és una altra: Quin model de societat es persegueix? Ens conformem amb lleugeres reformes, petits canvis que finalment només actuen com a pegats o cerquem solucions que modifiquin radicalment l'estat actual de les coses? La resposta a aquestes preguntes, que només es pot trobar en la participació democràtica de les majories socials en la presa de decisions i en la revisió de les actuals relacions de poder entre aquelles i les minories privilegiades, evitarien a més situacions com la d'aquests dies.

Imprimeix

Pablo Jiménez ha estat elegit Coordinador Insular d'Esquerra de Menorca

on .

Compartir a Facebook

Pablo JiménezPablo Jiménez (Casablanca, 1954) va ser elegit, en una assemblea celebrada dissabte a Mercadal, com a nou Coordinador d'Esquerra de Menorca-Esquerra Unida. Jiménez és actualment portaveu de la campanya #MenorcaNOalTTIP, a més de ser membre la campanya estatal #NOalTTIP.

Llicenciat en Geografia també forma part de l'Àrea Federal de Medi Ambient de IU. En aquest sector laboral ambiental ha desenvolupat la major part de la seva ocupació professional.

Juntament amb el nou Coordinador Insular, també va ser elegida una nova Coordinadora Insular, òrgan executiu de les assemblees locals i insular d'Esquerra de Menorca, formada per cinc persones.

En acabar l'assemblea, Jiménez va declarar que es marca com a objectiu fer de la seva organització "un instrument eficaç per treballar en els conflictes que avui dia sofreixen grans sectors de la població tant de l'illa com del conjunt de l'estat. Una eina que es posa al servei de les majories socials i que es brinda a treballar braç a braç amb altres organitzacions i moviments socials. La precarietat laboral i la desocupació, els desnonaments, la privatització dels serveis públics o la deterioració ambiental, entre altres conflictes, solament poden abordar-se des d'aquesta unitat d'acció per la qual aposta EM, d'acord amb els objectius plantejats en XI Assemblea d'IU celebrada en el passat mes de juny".

Imprimeix

Antoni Carrillos elegit nou coordinador d’Esquerra de Menorca

on .

Compartir a Facebook

carrillosEl dissabte 9 d’abril ha tingut lloc l’Assemblea Insular d’Esquerra de Menorca, en la qual s’han tractat diversos punts d’interès.

En primer lloc, la celebració de la XI Assemblea Federal d’Izquierda Unida, que tindrà lloc el primer cap de setmana de juny,  independentment del possible calendari electoral. El procés d’Assemblea Federal ja ha complit les dues primeres etapes de les tres amb què consta. La primera va ser l’anàlisi i fixació de les febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats de la coalició. La segona ha estat la de presentació de ponències generals, quatre de les quals han reunit suficients avals per posar-se a consideració de la militància.

En segon lloc, s’ha debatut una proposta de nova organització més federal per a Esquerra Unida de les Illes Balears, per substituir l’actual estructura única per una coordinació entre les tres illes que es podrien dotar dels seus propis estatuts i estructura, més d’acord amb la naturalesa del territori interinsular en el que cada organització insular pot tenir les seves pròpies dinàmiques. Aquesta proposta ha estat aprovada per unanimitat.

En tercer lloc, s’ha elegit la comissió executiva que regirà aquest temps d’Esquerra de Menorca i que estarà composada per Rafela Pons, Antoni Salord, Lluís López, Josep Portella, Jacint Prieto, Pablo Jiménez, Carles Pons, Biel Pons Pons, Àgueda Tur i Antoni Carrillos.

En quart lloc s’ha elegit per unanimitat a Antoni Carrillos com a coordinador insular d’Esquerra de Menorca,

L’Assemblea ha acabat amb la informació sobre el desenvolupament de la campanya No al TTIP i la preparació dels actes per commemorar el 85aniversari de la Segona República.

Imprimeix

El grup parlamentari de la Izquierda Plural analitza la situació d’AENA i el transport públic amb Ramon Carreras

on .

Compartir a Facebook

Aeroport de menorcaEl dimarts dia 29 de setembre, ha tingut lloc una reunió entre Ramon Enric Carreras Torrent, membre d’Esquerra de Menorca i representant de la Secció Sindical de CC.OO.-AENA-Enaire, amb la diputada del grup parlamentari de la Izquierda Plural, Ascensión de las Heras.

La reunió va servir per contrastar informació sobre la situació actual d'AENA, després de la privatització del 49%, que ha suposat el major desastre per el sector públic dels darrers 20 anys. La diputada d’IU Ascensión de las Heras, comptabilitza que la privatització d'AENA ja li ha costat a l'Estat una descapitalització per valor de 6.000 milions d'euros.

Les inversions pel 2015 es preveu que baixaran un 36% i molt possiblement en una segona fase les taxes aèries acabin per augmentar, la qual cosa provocaria un augment del preu dels bitllets d'avió, perjudicant molt greument als ciutadans de les Illes. S’ha de recordar que mentre això passa, el Ministeri de Foment té previstes inversions milionàries a diverses rutes de l'AVE.

Tot i que la legislatura està finalitzant, s'ha fet un repàs d'algunes iniciatives parlamentàries fetes per Ascensión de las Heras, representant de IU a la Comissió de Transports del Congrés de Diputats i en concret sobre AENA, entre elles una sobre violació dels drets fonamentals que es veurà en un judici a Maó el dilluns dia 5 d'octubre.

La reunió també ha servit per avançar en el compromís de IU per «revertir» la privatització d'AENA en la següent legislatura, és a dir tornar a nacionalitzar el 49% privatitzat el passat mes de febrer.

Així mateix en els pròxims dies s'aniran desenvolupant noves iniciatives a distints nivells per reclamar la tornada al sector públic d'aquest sector tan estratègic a tot l'Estat i especialment a les Illes Balears, pel seu pes en el turisme i per la connectivitat i mobilitat dels residents.