Warning: copy(): https:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /usr/home/esquerraunida.org/web/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668 Warning: copy(https://1.bp.blogspot.com/-GtQ_rWdUuJo/WQBt_CoPqWI/AAAAAAAABkM/nku6y9MWIVMtWdhvAUOBxNAFAznRAeKLQCLcB/s400/Cacerolada.png): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /usr/home/esquerraunida.org/web/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668 Warning: copy(): http:// wrapper is disabled in the server configuration by allow_url_fopen=0 in /usr/home/esquerraunida.org/web/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668 Warning: copy(http://esquerraunida.org/-GtQ_rWdUuJo/WQBt_CoPqWI/AAAAAAAABkM/nku6y9MWIVMtWdhvAUOBxNAFAznRAeKLQCLcB/s400/Cacerolada.png): failed to open stream: no suitable wrapper could be found in /usr/home/esquerraunida.org/web/plugins/content/mavikthumbnails/mavikthumbnails.php on line 668

EM - EU Menorca

Imprimeix

Esquerra de Menorca dóna suport a les concentracions populars davant les seus del Partit Popular

on .

Compartir a Facebook
Després d'una setmana nefasta, pel que fa a corrupció en el Partit Popular, la ciutadania ha dit prou; és per això que es van convocar arreu de l'estat diverses concentracions enfront de les seus del PP.
 
Cada dia es destapen nous casos de corrupció, cada dia més imputats, el primer partit imputat en una trama de corrupció de la història, participant de 35 trames diferents i més de 850 càrrecs imputats.
 
Alguns dels imputats que surten cada dia als mitjans de comunicació són: Ignacio González, Rodrigo Rato, Luís Barcenas (Luís, se fuerte!, Francisco Granados, Ángel Acebes, Francisco Correa, Carlos Fabra, Francisco Camps,...
 
Però no hem d'oblidar que a les Illes Balears comptem amb un gran nombre de casos oberts relacionats amb el PP com: Cas Bonsai, Cas Inestur, Cas Palma Arena, Cas Nóos, Cas Andratx, Cas Cañellas, Cas Scala, Cas Bitel, Cas Turisme Jove, Cas Ibatur, Cas Funerària Palma, Cas Xoriguer, Cas Nerer,.. Amb noms com: Jaume Mates, Llorenç Brondo, Avel·lí Casasnovas, Antònia Gener, Antonia Salord, Miquel Nadal, Rafael Durán, Eugenio Hidalgo, Jaume Porsell, Josep Juan Cardona, Joan Flaquer, Marina Sans, Gabriel Cañellas, Catalina Soler, Antònia Ordinas, Rodrigo de Santos, Aina Castillo,...
 
Aquests són alguns dels casos que ens volen vendre com a "aïllats", però la ciutadania hem dit prou! Això no són pomes podrides, és un pomer contaminat pel virus de la corrupció.
 
És per aquest motiu que des d'Esquerra de Menorca –

Esquerra Unida parlem clarament d'una xarxa mafiosa que perjudica greument la salut democràtica de l'Estat espanyol. Creiem necessària una investigació judicial per tal de fer pagar les conseqüències de saquejar els comptes públics i enganar a la ciutadania.

 
D'aquesta manera, entenem perfectament i compartim el malestar i la ràbia envers una organització criminal que ens roba dia sí i dia també. Per tant, recolzem la mobilització pacifica que es va portar a terme ahir davant la seu del PP al carrer Sant Jordi de Maó, així com recolzarem i participarem de les possibles mobilitzacions pacifistes que es puguin portar a terme en un futur.
 
Per acabar, recriminar l'actitud del president del PP des Castell i Regidor de Comerç, Turisme, Sant Jaume i Noves tecnologies i Accés a la informació de l'ajuntament del poble, Jaime Fedelich, qui ahir va criticar mitjançant les xarxes socials la concentració, portada a terme davant la seu del seu partit a Maó, amb unes paraules poc afortunades. Creiem que un càrrec públic s'ha de deure a la ciutadania sempre sense faltar al respecte a aquesta. Un càrrec públic ha d’evitar l’insult i les paraules malsonants i dedicar-se a fer allà pel qual va ser elegit: atendre les necessitats de les majories socials.
Imprimeix

ACTES COMMEMORACIÓ II REPÚBLICA

on .

Compartir a Facebook

Companyes i companys,

Un any més, des d'Esquerra de Menorca - Esquerra Unida hem organitzat diversos actes per a commemorar la proclamació de la II república espanyola.

Ens complau convidar-vos a participar de les diferents jornades:


  • Dimecres, 19 d'abril a les 20 h., a la biblioteca de Sant Lluís: Presentació del llibre "Quaranta menorquins als camps d'extermini" de Josep Portella Coll. Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Lluís.
  • Diumenge, 23 d'abril a les 12 h., al cementeri de Maó: "Homenatge als republicans i republicanes".
  • Divendres, 28 d'abril a les 19.30 h., al Pati del Mercat a Es Castell: "Festa republicana". Co-organitzat amb l'agrupació d'electors Som Es Castell.Us esperem a tots i totes!

 

 

Imprimeix

Comunicat d’Esquerra de Menorca - EU respecte a la dimissió de Ruth Mateu i altres càrrecs de Més per Menorca

on .

Compartir a Facebook

Davant la dimissió de la Consellera de Transparència, Cultura i Esports, Ruth Mateu i altres càrrecs de Més per Menorca al Govern Balear, com a conseqüència d'haver-se posat al descobert les contractacions al director de la passada campanya electoral de Més, Esquerra de Menorca – Esquerra Unida vol expressar la seva preocupació per les irregularitats administratives descobertes en la contractació de serveis externs, fets que desgraciadament mostren una continuïtat en aquestes pràctiques poc ètiques amb les realitzades per governs anteriors. Si, precisament, un dels signes diferenciadors del nou govern era la transparència en la gestió administrativa, aquest descobriment posa en dubte aquell objectiu i afegeix més llenya al foc a la desconfiança de la ciutadania respecte a la política institucional.

Més enllà de la possible i no explicable desaparició de la Conselleria de Transparència queda patent la fragilitat actual de l'equip de govern amb la sortida de Més per Menorca, força política que s'hauria de felicitar per la valentia mostrada, en aquest cas, en desmarcar-se dels seus companys mallorquins, dels que no senten el seu suport. Resulta curiós que, a mitja legislatura, després de la crisi de Podem i de Més, el partit que aparentment ha sortit beneficiat és el Partit Socialista, que no ha patit cap mena de desgast en aquest temps.

Però existeix una altra qüestió que no surt en un debat públic que mai arriba al fons del problema, i que crisis com la que ara ha esclatat deixen en segon terme. Independentment de les males pràctiques en la gestió pública, totalment condemnables, no trobem a la suposada esquerra que governa plantejaments clars de transformació social. No veiem que es desenvolupin programes que impliquin canvis fonamentals a la vida social. La qüestió que ens hem de plantejar llavors és una altra: Quin model de societat es persegueix? Ens conformem amb lleugeres reformes, petits canvis que finalment només actuen com a pegats o cerquem solucions que modifiquin radicalment l'estat actual de les coses? La resposta a aquestes preguntes, que només es pot trobar en la participació democràtica de les majories socials en la presa de decisions i en la revisió de les actuals relacions de poder entre aquelles i les minories privilegiades, evitarien a més situacions com la d'aquests dies.

Imprimeix

Pablo Jiménez ha estat elegit Coordinador Insular d'Esquerra de Menorca

on .

Compartir a Facebook

Pablo JiménezPablo Jiménez (Casablanca, 1954) va ser elegit, en una assemblea celebrada dissabte a Mercadal, com a nou Coordinador d'Esquerra de Menorca-Esquerra Unida. Jiménez és actualment portaveu de la campanya #MenorcaNOalTTIP, a més de ser membre la campanya estatal #NOalTTIP.

Llicenciat en Geografia també forma part de l'Àrea Federal de Medi Ambient de IU. En aquest sector laboral ambiental ha desenvolupat la major part de la seva ocupació professional.

Juntament amb el nou Coordinador Insular, també va ser elegida una nova Coordinadora Insular, òrgan executiu de les assemblees locals i insular d'Esquerra de Menorca, formada per cinc persones.

En acabar l'assemblea, Jiménez va declarar que es marca com a objectiu fer de la seva organització "un instrument eficaç per treballar en els conflictes que avui dia sofreixen grans sectors de la població tant de l'illa com del conjunt de l'estat. Una eina que es posa al servei de les majories socials i que es brinda a treballar braç a braç amb altres organitzacions i moviments socials. La precarietat laboral i la desocupació, els desnonaments, la privatització dels serveis públics o la deterioració ambiental, entre altres conflictes, solament poden abordar-se des d'aquesta unitat d'acció per la qual aposta EM, d'acord amb els objectius plantejats en XI Assemblea d'IU celebrada en el passat mes de juny".

Imprimeix

Antoni Carrillos elegit nou coordinador d’Esquerra de Menorca

on .

Compartir a Facebook

carrillosEl dissabte 9 d’abril ha tingut lloc l’Assemblea Insular d’Esquerra de Menorca, en la qual s’han tractat diversos punts d’interès.

En primer lloc, la celebració de la XI Assemblea Federal d’Izquierda Unida, que tindrà lloc el primer cap de setmana de juny,  independentment del possible calendari electoral. El procés d’Assemblea Federal ja ha complit les dues primeres etapes de les tres amb què consta. La primera va ser l’anàlisi i fixació de les febleses, amenaces, fortaleses i oportunitats de la coalició. La segona ha estat la de presentació de ponències generals, quatre de les quals han reunit suficients avals per posar-se a consideració de la militància.

En segon lloc, s’ha debatut una proposta de nova organització més federal per a Esquerra Unida de les Illes Balears, per substituir l’actual estructura única per una coordinació entre les tres illes que es podrien dotar dels seus propis estatuts i estructura, més d’acord amb la naturalesa del territori interinsular en el que cada organització insular pot tenir les seves pròpies dinàmiques. Aquesta proposta ha estat aprovada per unanimitat.

En tercer lloc, s’ha elegit la comissió executiva que regirà aquest temps d’Esquerra de Menorca i que estarà composada per Rafela Pons, Antoni Salord, Lluís López, Josep Portella, Jacint Prieto, Pablo Jiménez, Carles Pons, Biel Pons Pons, Àgueda Tur i Antoni Carrillos.

En quart lloc s’ha elegit per unanimitat a Antoni Carrillos com a coordinador insular d’Esquerra de Menorca,

L’Assemblea ha acabat amb la informació sobre el desenvolupament de la campanya No al TTIP i la preparació dels actes per commemorar el 85aniversari de la Segona República.