EU Mallorca

Imprimeix

EU MALLORCA INICIA UN PROCÉS INTERN PER DECIDIR EL RUMB DE L'ORGANITZACIÓ

on .

Compartir a Facebook

Albert AguileraLa formació d'Esquerra Unida de les Illes Balears a Mallorca enceta avui un procés intern, i que durarà fins al proper 7 d'octubre, per tal de decidir el rumb de l'organització i començar a marcar les línies polítiques de cara al 2019 i 2023.

El debat de les bases es produirà durant aquest mes de setembre, on les assemblees locals debatran els diferents documents polítics, en faran aportacions o redactaran de propis. Finalment, el 7 d'octubre es portarà a terme una Assemblea insular extraordinària que tancarà el procés.

En aquest procés participatiu, al qual estan cridats a la participació els 750 inscrits a Mallorca, s'haurà d'aprovar un document polític i elegir un nou coordinador o coordinadora.

Albert Aguilera ja ha comunicat a l'organització que no es presentarà a la reelecció, segons ha declarat l'actual coordinador "el motiu principal que m'ha fet prendre aquesta decisió és que ha arribat l'hora de donar pas a la gent més jove, unes persones que estan prou capacitades per portar el projecte d'EU Mallorca a complir els seus objectius i que, a més, vénen acompanyades d'un aire fresc encoratjador".

Des de l'organització anuncien que de moment s'ha rebut un únic document polític, encapçalat per Justo Machado, però que esperen rebre almenys dos o tres documents més abans d'acabar el període d'elaboració.

Per acabar, des d'EUIB s'ha volgut reconèixer la feina d'Albert Aguilera qui ha encapçalat de bona manera el partit tot i haver patit problemes de salut que l'han impedit en alguns moments.

Imprimeix

EU Inca insta a l'ajuntament a fer esforços per la netetja del municipi

on .

Compartir a Facebook

photo 2017-08-21 21-26-59EU Inca ha detectat nombroses incidències en torn al servei de neteja de fora vila on en nombroses ocasions ens podem trobar tones de fems fora dels contenidors o abocadors irregulars sense cap tipus de control.

Per aquest fet instam a l'ajuntament a fer esforços per solucionar el problema que s'ha vist agreujat per l'increment de la pressió humana dins aquests territoris rururbans on els usos del territori s'ha vist diversificat on conviuen activitats agrícoles, residencials, turístiques...

Isabel Vallès coordinadora d'EU Inca ha manifestat " Els veïns de zones rurals o els camins que no pertanyen a la zona cèntrica, han de ser tan prioritaris per a l'ajuntament com la resta. Sobretot en un temes tan important com la seva salubritat"
i "Volem que l'ajuntament es prengui el tema de la neteja del municipi com una prioritat per millorar el medi ambient que es veu agreujat per aquest problema que lluny de ser ocasionals, cada cop són més freqüents".

Imprimeix

Esquerra Unida de Santa María le pide al PSIB que devuelva al pueblo de Santa María Sa Voltadora de Can’Andriá.

on .

Compartir a Facebook

El domingo pasado nos sorprendía la prensa al contarnos que el antiguo velódromo abandonado de Santa María, que fue construido y pagado por los trabajadores republicanos, en su mayoría de UGT y de otras fuerzas sindicales (CNT) y otros partidos políticos. Esto convierte ética y moralmente a la llamada Sa Voltadora en patrimonio popular, en patrimonio del pueblo de Santa María. Sin embargo, tras la ley de Devolución de Bienes Encautados por el Franquismo, pasó a manos de la UGT, al parecer el propio PSOE reclamó a posterior está titularidad a la UGT, quedando definitivamente en manos del PSOE tras acción judicial.

Sa VoltadoraCon el terreno se viene especulando (ya que permanece vacío y abandonado de cuidados), alejado de su finalidad social. Cosas del Capitalismo, el terreno que adquirieron los trabajadores con tanto esfuerzo y que finalmente no sirvió para su cometido. Hoy goza de una tasación de 585.000 euros por 12000 metros cuadrados. Una autentica barbaridad, o un autentico milagro especulativo. También la prensa nos ha contado que con esta cantidad liquidarían las deudas contraidas por el PSIB.
El Alcalde de Santa María ha anunciado que es el terreno ideal para situar el nuevo polideportivo que queda justificado por la antigüedad del actual y el crecimiento de la población en Santa María. Estamos de acuerdo con que el espacio de Sa Voltadora vuelva a tener un uso lúdico y social como lo hicieron en su día aquellos hombres y mujeres de la república
El Coordinador local de Santa María, Vicente Vidal Roca, manifiesta que “es una autentica vergüenza que el PSIB pretenda solucionar sus deudas con el patrimonio de los Santamariers. Y le pido al PSIB si aun les quedan escrúpulos que devuelvan al pueblo lo que es del pueblo”.
Le pedimos al PSIB que actue dentro de lo que son los valores de izquierda, y no pretenda sacar lucro de aquellos terrenos nacidos por un esfuerzo social y para un fin social. Que actué en consecuencia a la memoria histórica y democrática, y no como cualquier banquero especulador.
EU Santa María también quiere pedirle al Alcalde Colau Canyelles, que ante el precio claramente especulativo estudie la expropiación del terreno, en caso de que el PSIB no devuelva a Santa María lo que es de Santa María, y que no pague jamas tal suma de dinero al PSIB, ya que la tasación del terreno en cuestión no puede ser la de mercado, sino la correspondiente al valor catastral que determina los impuestos que vienen pagando por el terreno el PSIB. Que de incurrir Més en tal transacción económica con el PSIB, la decepción de EU será profunda ya que no consideramos que sean políticas de izquierda colaborar en tal operación, que en definitiva es un terreno que los santamaries hemos de pagar dos veces. Uno en la república y ahora otra vez en la democracia. ¡Polideportivo nuevo Sí, pero no a cualquier precio!

Imprimeix

EU EN CONTRA DE LES SANCIONS IMPOSADES PER SALOM

on .

Compartir a Facebook

arran-palmaAquest estiu, com és tendència darrerament, l'augment de les xifres del turisme tornen a batre rècords tant a Balears com a l'Estat espanyol. El debat ha botat a l'agenda mediàtica amb les accions d'Arran a Balears i Catalunya. L'excessiva atenció mediàtica que ha acompanyat a aquestes accions i que hagueren passat desapercebudes i ofegades pels successos diaris de les ciutats, ha tingut la virtut de situar a primera plana el necessari debat sobre el model turístic, que ens suposa sustent i explotació per igual.

Que el turisme és la principal "indústria" que conforma el nostre teixit empresarial i el nostre principal motor econòmic no se li oblida a ningú. La dependència absoluta en aquest sector i les conseqüències derivades d'aquesta, són les que denunciem diàriament des de fa dècades: desequilibri productiu (falta d'inversió i+d+i i diversificació en altres sectors), temporalització del treball, augment de la pressió ambiental, especulació del sol i l'habitatge, inversions i recursos adaptats a la necessitat de la indústria del turisme i no a les necessitats d'un desenvolupament equilibrat i compensat dels territoris (autovies repetides com el desdoblament de Llucmajor-Campos). La falta de diversificació en sectors econòmics i d'innovació porta als nostres joves i científics a emigrar o a reconvertir-se en treballadors precaris del sector serveis.

El calat de les crítiques al model turístic arriba al cor mateix d'un sistema corrupte i insostenible, d'aquí la necessària criminalització, d'aquí que s'accepti el debat quan Arran el posa sobre la taula havent-se donat un tir al peu abans de començar-lo, aquesta crítica al model turístic i per extensió al model europeu que ens redueix a platja d'Europa ja és criticada per Esquerra Unida i el moviment ecologista i socialista des de fa dècades. L'anomenada turismefòbia és una hàbil estratègia de la dreta per ningunejar les propostes de transformació i superació del model, del qual hi ha rius de tinta escrits des de les universitats. Aquestes accions, bicis punxades, pintades, confetis i bengales, que la majoria podríem titllar de gamberrades es produeixen per mils en aquesta societat de masses, però ara es decideix posar el focus en elles, perquè són una oportunitat per criminalitzar les maneres i amb elles els continguts que poden posar-se en tela de judici aquest irracional i destructiu sistema.

Finalment, els ministres del PP han iniciat les advertències de criminalització contra tot el qui ossi senyalar la gallina dels ous d'or, i adverteixen inclús al sentit comú que no pensen posar límits, com ens sorprenien ahir alguns titulars: Rafael Hernando (PP) considera un "deliri" que Balears pretengui fixar un tope de turistes. Això junt amb les ràpides sancions que no s'han fet esperar contra les juvenils i innocents accions que EUIB no comparteix però que no creu que hagin de ser sancionades perquè resulta ser la manera de posar el focus directament sobre el problema. No mereix la criminalització de l'organització juvenil de la qual ens informen els mitjans de comunicació, més quan els empresaris segueixen obrint establiments sense llicència, contractant en precari i en negre, mentre l'alarma social per un turisme de borratxera no atura de créixer i mentre la pressió ambiental tornarà a deixar lesions cada cop més irreversibles sobre el medi i el territori.

Des d'Esquerra Unida de les Illes Balears entenem que el turisme pot ser sociabilitzat, racionalitzant les seves dimensions i efectes per l'acció de l'Estat. A la vegada que necessita ser superat com a model de Sol i Platja, i ser sotmès a criteris de sostenibilitat ecològica.

Imprimeix

EU Sta. Maria es reuneix amb l'alcalde Nicolau Canyellas (Més) i estableixen vincles col·laboratius

on .

Compartir a Facebook

photo 2017-08-04 13-44-01Esquerra Unida de Sta. Maria s'ha reunit amb l'alcalde per Més, el senyor Nicolau Canyellas, per presentar una sèrie de recomanacions en matèria Escombraries, Urbanisme, Equipaments públics (piscina municipal, parcs infantils). En primer lloc volem felicitar a l'alcalde pel seu estil aperturista, dialogant i un tarannà clarament progressista. EU Sta. Maria establirà una reunió mensual per fer observacions i aportacions a les problemàtiques locals així com rebre les explicacions institucionals sobre la política local per ser traslladades a les bases socials d'EU a Sta. Maria.

En segon lloc desitgem fer una crida a la població de Sta. Maria perquè participin de forma col·laborativa en la implantació de borsa vermella. Així com que reprovin les accions incíviques que puguin observar, com deixar les escombraries en les papereres dels parcs. Per la seva banda, l'ajuntament es compromet a buscar una solució estructural al problema de les escombraries dipositades als parcs infantils, malgrat les dificultats que presenta l'anomenada Llei Montoro en matèria de despesa pública. Referit a la piscina municipal, Eu Sta. Maria ha aconseguit que algunes de les seves demandes en matèria de salut i ecologia siguin ateses amb èxit, les dutxes, per exemple, es modifiquin a un polsador automàtic que permet l'estalvi d'aigua i un ús eficient d'aquesta, tan preuada i necessària.

Així mateix, s'ha sol·licitat un codi de sanció per a la piscina perquè el civisme i la igualtat de tracte es pugui aplicar sense cap arbitrarietat. També hem sol·licitat millor material i equipació per als socorristes. Cal recordar que l'assemblea d'EU s'ha reconstituït a mitjan legislatura davant el buit creat per la caiguda de Movem i Guanyem, amb tot, s'ha iniciat un autèntic treball d'oposició constructiva, amb un important treball de base. El record de vot a EU a Sta. Maria és considerable i l'organització aspira a recuperar una presència rellevant a l'ajuntament de Sta. Maria del Camí.