EU Mallorca

Imprimeix

ESQUERRA UNIDA EXIGEIX QUE L’AJUNTAMENT DE PALMA COBREIXI LES NECESSITATS D’ESCOLARITZACIÓ DELS NINS I NINES DE 0 A 3 ANYS A LES ESCOLETES PÚBLIQUES

on .

Compartir a Facebook

Aquest mes d’abril l’Ajuntament de Palma ha obert el període de sol·licitud de plaça a les Escoles d’Infants per al curs 2017-2018. I com cada any sabem que bona part de les sol·licituds no seran ateses ja que l’oferta de places és totalment insuficient per a la població infantil de la ciutat. Pensem que el curs passat des de la Regidoria informaven que s’havien ofert 1.040 places i havien quedat en llista d’espera uns 500 infants.

En la nostra opinió, aquesta és una de les mancances que té la xarxa d’escoles del patronat municipal si la comparam amb altres ciutats del mateix cens o inferior. L’altra seria que de les 11 escoletes solament tres són de gestió totalment pública i les vuit restants tenen la gestió externalitzada.

No ens consta que l’Ajuntament de Palma hagi fet accions per a revertir aquesta situació, que patim des de fa massa temps, creant més escoletes i recuperant la titularitat pública de les existents.

Per altra banda, des d’Esquerra Unida reivindicam que la sortida de la crisi es faci sense pèrdua de drets socials i un d’aquests drets és el de conciliació entre la vida personal, laboral o professional i familiar la qual cosa requereix serveis públics adequats per atendre unes tasques de cura que generalment recauen sobre les dones.

Consideram que l’educació és un recurs fonamental per construir una societat democràtica, cohesionada i justa, per tant és imprescindible que l’educació pública sigui un eix principal. La millor inversió d’un poble és l’educació.

I dins el sistema educatiu, les escoletes tenen un paper important en la conciliació de la vida laboral, familiar i personal però també en l’orientació familiar per a una millor criança dels seus infants. Una adequada inversió en aquestes primeres edats ajuda a prevenir problemes posteriors, quan ja es molt difícil intervenir i en els quals s’han de gastar molts més doblers.

L’administració ha de responsabilitzar-se de millorar i estendre la xarxa d’escoletes municipals per atendre en les millors condicions la primera infància. Apostam per una educació infantil pública i inclusiva, que atengui la diversitat.

El primer cicle d’educació infantil ha estat un dels «grans damnificats» per la crisi econòmica i les retallades. Per una sortida de la crisi amb més igualtat i inclusió social, és imprescindible que es reverteixi la dinàmica de privatitzacions i precarietat constant tant pels treballadors com per la qualitat dels serveis que s’ofereixen a les famílies.

I això passa per un major finançament públic en la provisió de serveis d’atenció a la infància, seguint les orientacions recomanades per la Comunitat Europea (un 1% del PIB), defugint de fórmules com el bo escolar o ajudes directes a les famílies que no van adreçades a la creació de places escolars públiques i de qualitat.

Des d’Esquerra Unida exigim que es posin les mesures adequades per a l’ampliació de la xarxa pública d’escoles infantils i dels altres serveis d’atenció a la infància amb garanties de qualitat per a oferir, segons les necessitats del municipi, suficients places escolars i recursos per a respondre a la demanda de les famílies que ho sol·licitin.

Area de la Dona: Rosi Navarro (mòbil 610.47.14.49)
Area d'Educació: Francisca Vanrell (mòbil 657.78.61.22)

Imprimeix

EU se solidaritza amb les treballadores de neteja de l’empresa Kle i demana que les administracions rescindeixin els contractes amb les empreses que no compleixin les seves obligacions laborals

on .

Compartir a Facebook

A pesar de l’acord signat al Tribunal d’Arbitratge i Mediació (TAMIB) sobre el pagament dels salaris en els 5 primers dies de cada mes, l’empresa Kle, concessionària del servei de neteja de diverses instal·lacions públiques (SFM, SFM i hospitals i centres sanitaris) no compleix aquest acord i continua retardant el pagament dels salaris. Davant d’aquesta situació, els sindicats del sector han anunciat diverses mobilitzacions.

Les treballadores de la neteja pateixen unes condicions laborals molt precàries i uns salaris molt baixos i en retrocés, cosa que fa que qualsevol retard en el cobrament d’aquests salaris, les deixi en una situació molt difícil per poder fer front al cobriment de les necessitats bàsiques. Per aquest motiu, en alguns casos, han hagut de recórrer a la solidaritat d’altres treballadors dels hospitals per aconseguir productes bàsics.

El conseller de Treball, Iago Negueruela, ha reconegut que la Reforma Laboral ha estat especialment greu per a les treballadores de la neteja, que han perdut un 20% de poder adquisitiu. Si a aquest fet li afegim que no cobren els salaris devaluats, és fàcil de comprendre la indignació d’aquestes treballadores.

Des d’EU creiem que abans que les mobilitzacions –completament justificades- de les treballadores d’aquestes empreses puguin provocar molèsties en sectors tan sensibles com són els centres sanitaris o els aeroports, és imprescindible que les diverses administracions afectades intervenguin en favor dels drets de les treballadores i sancionin el comportament incorrecte de l’empresa.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha mostrat la seva solidaritat amb aquestes treballadores i ha exigit la intervenció de la Conselleria de Treball. Així mateix, ha exigit a les empreses públiques que tenen encomanats els serveis de neteja a l’empresa Kle, s’assegurin que compleixen amb les obligacions que tenen amb les seves treballadores, i que si no ho fan, rescindeixin els contractes.

Imprimeix

EU dóna el seu suport a les mobilitzacions en favor de nous centres escolars

on .

Compartir a Facebook

- Escoles en mal estat i aules prefabricades no són una solució adequada per l’escolarització dels infants.

Les associacions de pares i mares de 4 municipis de Mallorca (Campos, Mancor, Caimari i Bunyola) han iniciat una campanya conjunta per a reclamar la construcció de nous centres escolars d’infantil i primària, per la mala situació en la qual es troben els actuals centres, massificats i amb greus deficiències, que, en alguns casos, han obligat a escolaritzar els infants en aules prefabricades en barracons.

Les associacions de pares i mares es queixen amb raó que des de la Conselleria d’Educació no se’ls dóna cap solució a un problema que ja és antic i a unes reivindicacions que fa anys que plantegen. Per aquest motiu, han fet un front comú i han iniciat una campanya d’activitats per donar a conèixer la situació i per demanar solucions sense més demores. Aquesta campanya tendrà el seu moment culminant en la jornada prevista pel dia 13 de maig a Caimari.

EU vol mostrar el seu suport a aquestes reivindicacions i exigeix del Govern i de la Conselleria d’Educació voluntat política i agilitat per a resoldre el problema. Entenem que l’educació pública de qualitat és un dret dels infants, que s’ha de cobrir amb els pressuposts públics d’una manera prioritària. El coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, ha declarat que la falta de recursos econòmics no pot ser una excusa quan hem pogut veure els darrers dies que el Govern ha malgastat alegrement milers d’euros contractant estudis d’una utilitat molt dubtosa, amb procediments administratius irregulars. Les inversions educatives també han de ser prioritàries davant la construcció de noves infraestructures viàries sobredimensionades, que perpetuen un model depredador del territori.

Imprimeix

EU exigeix protecció per a les persones amenaçades per la màfia policial de Palma

on .

Compartir a Facebook

Fa uns dies un policia local que col·labora amb la justícia fou amenaçat amb un revòlver, anteriorment el fiscal Subirán fou amenaçat de mort per dos individus en plena via pública, el jutge del cas també ha rebut diversos tipus d’amenaces, els testimonis protegits i totes les persones que col·laboren amb la justícia viuen intimidacions contínues o amenaces directes. Tot això és una situació insuportable, que no s’ha de mantenir per més temps.

El cas de la màfia policial de Palma és d’una gravetat extrema i els implicats no estan disposats a acceptar que les investigacions puguin arribar a aclarir tots els fets delictius, amb les conseqüències penals que se’n derivi d’ells. Per això no dubten en amenaçar i extorsionar, sense quer es puguin descartar agressions físiques als encarregats de portar a terme les investigacions.

El perill per a aquestes persones és evident, ja que estam parlant d’una banda organitzada amb comportaments mafiosos, que està en possessió d’armes de foc.

Per aquest motiu, Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB, exigeix que es doti de protecció policial al jutge, al fiscal i als testimonis.

 

 

Imprimeix

EUIB exigeix que es compleixi la llei amb el correbou de Fornalutx

on .

Compartir a Facebook
Des de l'àrea animalista de EUIB sol·liciten a les institucions que facin complir la llei i exigeixen que l'ajuntament de Fornalutx presenti la documentació necessària per demostrar la "legalitat" del correbou.
 
Guillermo Amengual , coordinador de l'àrea animalista de EUIB lamenta que malgrat les denúncies interposades  per part de ASSAIB, Mallorca Sense Sang i Anpba en les quals se sol·licitava al ajuntament de Fornalutx la documentació necessària per demostrar que el correbou de Fornalutx es porta fent durant 100 anys de manera ininterrompuda, aquest consistori no ha estat capaç de presentar els documents necessaris. Ara és el  Defensor del Poble que dóna un ultimàtum a l'ajuntament de Fornalutx per presentar aquests documents.
 
Amengual  adverteix que el correbou de Fornalutx podria estar realitzant-se des de 1992 de forma il·legal i que les institucions han fet cas omís a les denúncies presentades per diversos col·lectius en defensa dels animals. 
 
"La permissivitat i la deixadesa de les institucions en matèria de protecció animal queda demostrada una vegada més amb el correbou de Fornalutx", declara Amengual. "Si l'ajuntament de Fornalutx no pot demostrar l'antiguitat del correbou, aquest ha d'il·legalitzar-se. Fins a quan cal esperar per complir la llei?", reclama Amengual a les institucions.