EU Mallorca

Imprimeix

EU exigeix que no es deixi desembarcar l’arena espoliada del Sàhara

on .

Compartir a Facebook


Tal com va denunciar l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, està previst que aquests dies arribi a Palma un vaixell amb un gran carregament d’arena procedent del territori del Sàhara ocupat il·legalment pel govern del Marroc. L‘Associació d’Amics del Poble Sahrauí, que és qui ha donat l’avís, sospitava que la seva destinació fos l’anomenada “regeneració” de platges, una tècnica agressiva que tracta de crear patges allà on la naturalesa no n’ha posat, però l’empresa consignatària del vaixell amb bandera de conveniència, a més reduir la importància del volum total de l’arena transportada, afirma que la seva destinació serà la construcció o els camps de golf.

EU afirma que aquest espoli de l’arena del Sàhara s’ha fet de manera il·legal, ja que no compte amb l’autorització del seu legítim propietari, que és el poble Sahrauí. Volem recordar que el Sàhara Occidental és un territori no descolonitzat, del qual el regne d’Espanya encara n’és oficialment la potència administradora. La seva ocupació per part de l’exèrcit de Marroc i la seva incorporació a aquest país com a “Províncies Meridionals” vulnera el dret internacional i les resolucions de l’ONU. L’únic representant legítim del poble sahrauí és el Front Polisario, condemnat a viure a l’exili per l’ocupació militar que pateix el territori.

Cap país de món hauria d’acceptar en aquestes circumstàncies en l’espoli de les riqueses naturals del Sàhara Occidental, amb el simple permís de les autoritats marroquines d’ocupació. Molt menys ho hauria de fer Espanya per les seves responsabilitats històriques com a potència colonitzadora.

Per altra part, aquest carregament d’arena no ha passat cap control sanitari i no se sap com poden reaccionar, ni quins problemes poden generar les larves que contenen les arenes del desert, una vegada transportades a un indret amb un grau d’humitat i una climatologia completament diferent.

Per tot això, EU exigeix que no es deixi desembarcar el carregament d’arena espoliat del Sàhara Occidental i insta el govern espanyol a defensar la independència del poble sahrauí i a no reconèixer l’autoritat de les forces d’ocupació.

 

 

Imprimeix

EU demana la dimissió del batle i el regidor de cultura de Muro pel seu suport a la tortura d’animals

on .

Compartir a Facebook

Des de l'àrea animalista de EUIB exigeixen que el batle  de l’ajuntament  de Muro Martí Fornés i el regidor de cultura Miquel Porquer presentin la seva dimissió en reincidir en el compliment de la llei animalista del 92 en la qual es prohibeix donar suport o finançament als espectacles on es maltracti animals.

Guillem Amengual coordinador de l'àrea animalista de EUIB es mostra contundent. "No entenem per què algunes institucions poden saltar-se les lleis a la "torera" i no passa  absolutament res. Per què tenim unes lleis si ningú les respecta ni es fan complir? Des de l'ajuntament de Muro fa anys que recolzen i financen les corregudes de toros i les autoritats competents es creuen de braços, vergonyós", sentència Amengual.

Esquerra Unida recorda que el dilluns 15 de maig en la presentació de la correguda de toros per al mes de juny estava present el regidor de cultura Miquel Porquer, donant suport a un espectacle cruel de tortura i mort cap als animals.

La llei de protecció dels animals, al seu article 4. 2, diu el següent:

 

“En cap cas, les festes en què els animals puguin ser objecte de maltractaments gaudiran de cap tipus de suport o subvenció d'institucions públiques de les Balears”.

 

 

Per altra part, Esquerra Unida recolza la petició de AnimaNaturalis per a la creació de l'oficina de protecció animal i demana  a l'ajuntament de Palma, que accepti la petició de AnimaNaturalis als pressupostos participatius, per crear l'oficina de protecció animal a Palma. Una petició a la qual donen suport milers de ciutadans i que no pot trigar més a veure la llum.

 

Esquerra Unida ja es va reunir el passat octubre del 2016 amb la regidora de seguretat ciutadana Angélica Pastor per sol·licitar la creació de la policia de protecció animal.


 

 

Imprimeix

EU denuncia el col·lapse de les urgències als hospitals públics de Mallorca

on .

Compartir a Facebook

- Mentre es produeix aquesta situació es mantenen recursos hospitalaris tancats.

La situació a les urgències a l’hospital de referència (Son Espases) era ahir de col·lapse total. Segons ha denunciat el Sindicat de Tècnic d’Infermeria, hi havia un total de 146 pacient a l’àrea d’urgències d’aquest hospital, dels quals 64 ja estaven diagnosticats i esperaven la disponibilitat de llits d’hospitalització. Aquest sindicat també denunciava que hi havia pacients que portaven més de 2 dies a urgències i que en un espai previst per a 12 lliteres, se n’amuntegaven 27.

Les imatges que s’han difós són realment esfereïdores. És una situació inacceptable i suposa una manca d’atenció molt important i unes molèsties greus per als malalts i per a les seves famílies, al mateix temps que dificulten en gran manera la tasca dels professionals sanitaris.

Aquest col·lapse es produeix sense que hi hagi caps situació sanitària excepcional, com podria ser una epidèmia de grip, i el nombre d’ingressos es pot situar dins la normalitat. És difícil comprendre com s’ha pogut arribar  a aquesta situació, que ha de tenir més d’una causa i demostra deficiències importants en el funcionament de la sanitat pública, però no hi ha cap dubte que una de les causes és el desviament de malalts des de l’hospital de Son Llàtzer al de Son Espases, com a conseqüència del col·lapse previ de les urgències d’aquest hospital des del dimarts passat, que no va poder absorbir l’hospital d’Inca. Sorprenentment, a l’hospital de Son Llàtzer hi ha una trentena de llits d’hospitalització  que no es troben operatius, mentre que al seu servei d’urgències s’amuntegaven els malalts que no es podien hospitalitzar en planta.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez ha mostrat la seva indignació per aquesta situació i ha exigit solucions immediates a la conselleria de Sanitat, posant en funcionament tots els recursos sanitaris disponibles, assegurant la disponibilitat de llits d’hospitalització per als malalts diagnosticats i reforçant els serveis d’urgències. Aquesta situació no es pot mantenir ni un dia més i s’han d’adoptar les mesures necessàries per evitar que es repeteixin.

Imprimeix

Esquerra Unida titlla de covard i cínic al PSIB pel correbou de Fornalutx

on .

Compartir a Facebook

Esquerra Unida de les Illes Balears càrrega durament contra un PSIB que després de prometre i defensar l'abolició de forma contundent del correbou de Fornalutx en el Parlament, ara aquest retrocedeixi i decideixi salvar-ho del nou text presentat pel Pacte en el qual anomenen "toros a la Balear".

Esquerra Unida qüestiona la credibilitat d'un PSIB que en dos anys ha estat capaç de martiritzar als col·lectius animalistes més que les majories absolutes del PP.
Després de defensar "l'abolició de qualsevol tipus de maltractament cap als animals", en paraules de la presidenta del Govern, Francina Armengol, ara els interessos personals d'un únic municipi amb dos regidors socialistes i amb prou feines 200 vots, serveixen d'argument per canviar d'opinió i descartar el sofriment cruel del correbou de Fornalutx.

"El PSIB és el partit del "no és no, al no és sí" i de "l'ara és maltractament i ara no", lamenta Guillem Amengual coordinador de l'àrea animalista de EUIB.
Si tant el preocupa perdre 200 vots, bé faria de pensar quants vots perdrà si manté el correbou de Fornalutx. Qui menteix dins el Parlament, no mereix representar als ciutadans que en una gran majoria han demanat l'abolició de les festes on es maltractin animals", sentència Amengual.

"Com és possible que diguin que defensen el benestar animal i salvin al correbou de Fornalutx en el text presentat en el Parlament? On està la paraula donada a milers de ciutadans? Sincerament si el Sr. Damià Borràs no veu maltractament en el correbou, el convidem a canviar-se pel toro i que després expliqui l'experiència", declara Amengual.

Des de l'àrea animalista de EUIB anuncien que seguiran lluitant perquè l'abolició del correbou de Fornalutx sigui una realitat.

Imprimeix

EU insta la Conselleria de Salut a resoldre les deficiències del psiquiàtric, que demanen els seus treballadors

on .

Compartir a Facebook

Set treballadors del club social de l’Hospital Psiquiàtric de Palma protagonitzen un tancament com a mesura de protesta contra les males condicions d’aquest centre i contra l’eliminació de serveis que tenien un cost mínim per a l’administració autonòmica. En concret, denuncien que s’ha eliminat el berenar que es donava als interns (amb un cost de 30 cèntims, diuen) i s’ha substituït per màquines expenedores. Segons els treballadors aquest fet, que pot semblar anecdòtic, és un exemple clar de la degradació del Psiquiàtric i dels serveis que presta, però no és l’únic motiu de denúncia, ja que es queixen de la manca de supervisor i d’insuficiència de monitors, que obliga a la suspensió d’activitats. Al mateix temps, denuncien la degradació de l’edifici i de l’abandó en el qual l’ha deixat la gerència de l’Hospital de Son Espases, de la qual depèn el Psiquiàtric.

Aquesta setmana, al Parlament, la presidenta Armengol i la consellera de Salut, han reconegut deficiències i han anunciat una inversió important per a rehabilitar aquest hospital, però aquesta rehabilitació en cap cas arribaria abans del final del 2018. Els treballadors no accepten un termini tan llarg i exigeixen solucions immediates pels problemes més greus que no poden esperar com és, per exemple, l’eliminació de cables elèctrics perillosos o la manca de llum en els banys.

Esquerra Unida insta la consellera de Salut a reunir-se amb els treballadors de l’Hospital Psiquiàtric i a acordar un pla d’actuacions que comenci per resoldre les coses més urgents i es complementi amb una reforma integral d’un hospital que pateix una degradació molt greu.