Imprimeix

EUIB reclama a l'ajuntament la nova ordenança sobre les galeres de cavalls

on .

Compartir a Facebook

A poc  de tornar a iniciar una nova temporada turística a Mallorca que es preveu igual o superior a la massiva afluència de persones  a l'illa que al  2016,  Esquerra Unida reclama a Cort la nova ordenança per a l'ús de les  galeres de cavalls i que no es posi en perill la vida dels cavalls que són esclavitzats a Palma malgrat el gran rebuig social que generen.

Cal recordar que al novembre del 2014 es va aprovar per unanimitat al ple de Palma modificar el reglament de les galeres per millorar el benestar dels animals.

Després del canvi de govern en 2015 i no haver-se modificat l'ordenança, des de la regiduria de benestar animal es va sol·licitar al setembre de 2016 a les entitats animalistas propostes per millorar l'actual ordenança de les galeres. Set mesos després es segueix sense tenir ordenança i els cavalls segueixen vivint en unes condicions indignes sense que des de Cort es prenguin cartes en l'assumpte.

EUIB recorda que l'any 2016 van morir dos cavalls per  negligències dels conductors de les galeres i que el lloc de descans dels cavalls usats per a aquest servei no compleixen els mínims requisits de salubritat i decoro per als animals, fet denunciat per entitats animalistas i veïns de la zona.

" De què serveix una nova ordenança si no feim  complir  l'actual?" , es pregunta Guillermo Amengual, coordinador de l'àrea animalista de EUIB. "No podem seguir permetent l'esclavitud dels cavalls i les condicions a les quals són sotmesos any rere any. Ningú mira pel seu benestar i tot indica  que aquest estiu seran novament explotats per a l'enriquiment d'un pocs".

Amengual recorda que també es va acordar el trasllat de la parada de galeres del carrer Conqueridor i aquest pas tampoc s'ha complert.

Finalment Amengual sol·licita novament a les institucions que compleixin les seves promeses i s'engegui la unitat de protecció animal aprovada per unanimitat  en el ple de Palma de l'any 2013 i que tampoc ha vist la llum.