Imprimeix

EU dóna el seu suport a les mobilitzacions en favor de nous centres escolars

on .

Compartir a Facebook

- Escoles en mal estat i aules prefabricades no són una solució adequada per l’escolarització dels infants.

Les associacions de pares i mares de 4 municipis de Mallorca (Campos, Mancor, Caimari i Bunyola) han iniciat una campanya conjunta per a reclamar la construcció de nous centres escolars d’infantil i primària, per la mala situació en la qual es troben els actuals centres, massificats i amb greus deficiències, que, en alguns casos, han obligat a escolaritzar els infants en aules prefabricades en barracons.

Les associacions de pares i mares es queixen amb raó que des de la Conselleria d’Educació no se’ls dóna cap solució a un problema que ja és antic i a unes reivindicacions que fa anys que plantegen. Per aquest motiu, han fet un front comú i han iniciat una campanya d’activitats per donar a conèixer la situació i per demanar solucions sense més demores. Aquesta campanya tendrà el seu moment culminant en la jornada prevista pel dia 13 de maig a Caimari.

EU vol mostrar el seu suport a aquestes reivindicacions i exigeix del Govern i de la Conselleria d’Educació voluntat política i agilitat per a resoldre el problema. Entenem que l’educació pública de qualitat és un dret dels infants, que s’ha de cobrir amb els pressuposts públics d’una manera prioritària. El coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, ha declarat que la falta de recursos econòmics no pot ser una excusa quan hem pogut veure els darrers dies que el Govern ha malgastat alegrement milers d’euros contractant estudis d’una utilitat molt dubtosa, amb procediments administratius irregulars. Les inversions educatives també han de ser prioritàries davant la construcció de noves infraestructures viàries sobredimensionades, que perpetuen un model depredador del territori.