Imprimeix

Esquerra Unida exigeix a PSIB i MÉS per Menorca que compleixin amb l'abolició del correbou de Fornalutx.

on .

Compartir a Facebook

Esquerra Unida arran de les últimes informacions sobre el procés de la llei antitaurina a Balears, on es preveu excloure al correbou de Fornalutx del text final,  exigeix a PSIB i MÉS per Menorca, que compleixin el que signaren i posin fi a un espectacle cruel com el correbou de Fornalutx.

 

Guillem Amengual coordinador de l'àrea animalista de EUIB, recorda que els partits del Pacte ja van votar a favor de l'abolició del correbou de Fornalutx durant presa  en consideració de la llei de benestar animal, per la qual cosa ara seria un menyspreu als ciutadans un pas enrere. 

"No entenem que valguin més els interessos personals dels partits que la defensa dels animals", declara Amengual. "En cas que alguns dels partits que ja van signar  i van defensar l'abolició dels espectacles on es maltractin animals ara retrocedeixin, els seus representants haurien  de dimitir", sentencià Amengual.

Esquerra Unida recorda també  que el Consell de Mallorca va declarar l'illa com a antitaurina,  amiga dels animals i respectuosa amb el seu benestar, per la qual cosa, si el Parlament no compleix amb l'abolició del correbou, provocaria un empipament majúscul a les entitats de defensa dels animals. 

Amengual avisa que si el Parlament cedeix a les pressions d'uns pocs i salva al correbou de Fornalutx, es demanarà per escrit amb el suport de les entitats animalistes la retirada en el Consell de Mallorca  de la declaració de Mallorca amiga  dels animals i respectuosa amb el seu benestar.

"Si es permet el maltractament animal, no podem permetre el manteniment d’aquesta declaració simbòlica. Després de dos llargs anys de promeses i mentides, toca donar la cara i complir el promès, en cas contrari si hi hagués una mica de decència, més d'un hauria de dimitir", declara Amengual.

 

Guillem Amengual, coordinador de l'Àrea Animalista d'EUIB 609 06 32 35