EU Palma

Imprimeix

Esquerra Unida titlla de ridícules les vint denúncies posades als conductors de galeres de cavalls aquest any a Palma

on .

Compartir a Facebook

photo 2017-09-18 11-22-04Esquerra Unida titlla de ridícules les vint denúncies que s'han interposat fins a setembre als conductors de les galeres, de les quals solament una ha acabat en sanció i les altres s'estan tramitant.

En una informació a la qual ha tingut accés el digital Mallorcadiario.com, l'ajuntament de Palma ha interposat vint denúncies als conductors de les galeres. Entre les denúncies que s'han tramitat n'hi ha per tenir als animals en males condicions, parar en zones no autoritzades o portar passatgers en la part davantera del carruatge.

"En el millor dels casos podrien arribar a interposar vint sancions íntegrament fins a setembre, quan tots sabem que si es duguessin a terme les inspeccions i el control estricte sobre les galeres que es va prometre al seu moment, es posarien més de vint denúncies al dia", declara Guillermo Amengual, coordinador de l'àrea animalista d'EUIB.

"És inadmissible la deixadesa amb la qual s'està tractant l'explotació dels cavalls de les galeres. Seguim sense ordenança, sense canviar les parades de la catedral i del carrer Conqueridor i els cavalls segueixen explotats dia a dia. A més ara amb les pluges les zones de descans estan entollades i la mala olor arriba a la carretera. A què s'està esperant per actuar. Esperem a la següent campanya electoral?", es pregunta Amengual.

Imprimeix

EUIB torna a portar al Parlament Europeu la utilització d'escòries en l'ampliació del Moll de Ponent

on .

Compartir a Facebook

EscoriasDes d'Esquerra Unida de les Illes Balears, i davant la constatació que es seguien llençant escòries en l'ampliació del Moll de Ponent de Palma, s'han enviat per segona vegada aquest estiu unes preguntes a respondre per escrit a la Comissió Europea.

El passat mes de juliol, representants d'EUIB juntament amb experts en medi ambient van visitar les obres del Moll de Ponent de Palma per a comprovar de primera mà que s'estaven utilitzant escòries de la planta incineradora de Son Reus per a l'ampliació d'aquest moll, així com havien denunciat vàries organitzacions ecologistes com el GOB, Terraferida i Mallorca Blues.

Després d'avaluar la situació amb els tècnics, es va decidir enregistrar unes preguntes a la Comissió Europea i al Congrés dels diputats, mitjançant l'eurodiputada Paloma López i la diputada Eva García Sempere respectivament, a les quals encara no s'ha obtingut resposta. És per aquest motiu i davant la constatació que es seguien utilitzant escòries per a l'ampliació del moll, el passat 4 de setembre es van tornar a presentar una sèrie de preguntes per tal de posar en coneixement de la Comissió la greu situació que s'està produint al port de Palma, així com en altres punts de les Illes Balears, i perquè s'estudiï sancionar als responsables del que pot ser un dels majors desastres mediambientals a les balears.

Des d'EUIB reclamem al Govern de les Illes Balears i al Consell Insular de Mallorca que facin un exercici de responsabilitat i aturin aquest disbarat, a la vegada que s'obri una investigació per tal de depurar responsabilitats i que s'estudiï una possible sanció d'aquests.

Les preguntes en qüestió són les següents:

Según las denuncias de colectivos locales, en la ampliación del muelle de poniente de Palma se han vertido durante semanas toneladas de material altamente contaminantes de residuos, escorias y cenizas tóxicas de la incineradora de Son Reus.

Se trata de un material muy peligroso en el medio marino, ya que los residuos diseminan sus componentes (dioxinas, furanos, arsénico, cadmio, plomo, cobre etc.) provocando afecciones graves al medio marino y a la salud humana, además de contener elementos (como plásticos) gravemente dañinos para el ecosistema.

¿Tiene constancia la Comisión del uso de este tipo de materiales en obras de la geografía marítima del Estado español, incluido el Dic de Son Blanc de Ciutadella y el Muelle de poniente de Palma?

¿Solicitará a las administraciones españolas algún tipo de medida para evitar el uso de estos residuos en obras marítimas, en grave violación de la normativa ambiental y de residuos de la UE?

Teniendo en cuenta que podría tratarse de un desastre medioambiental de incalculables consecuencias, ¿prevé algún tipo de sanción a las autoridades competentes?

Imprimeix

EMAYA o com justificar la privatització de serveis públics

on .

Compartir a Facebook

179192Ja fa un temps que el col·lectiu de treballadors i treballadores d'EMAYA sol·liciten una renovació i actualització del conveni laboral. Neus Truyol, tinent de batle d'Ecologia, Agricultura i Benestar animal de Palma, havia de ser la persona encarregada d'intervenir en el procés per tal d'arribar a un acord just pel personal laboral, cosa que no va succeir i que ha demostrat la manca de caràcter mediador d'aquesta.

Mentre els treballadors i treballadores sol·licitaven el que els pertany, s'ha apujat el sou del director d'aquesta empresa pública fins a un 25,5%, passant de 47.149 € anuals a 58,639 €. Una pujada totalment injustificada a més de poc transparent, i més tenint en compte que és l'empresa pública més deficient quant a qualitat del servei de neteja de Ciutat.

Des d'EUIB valorem aquesta pujada de sou com a obscena, ja que només cal sortir a qualsevol carrer de Palma per veure que tenim una ciutat bruta, comparable a una ciutat on els serveis de neteja es troben en vaga o són inexistents. Per això, i pel fet que no és just per la ciutadania que paga els seus impostos, ni tampoc pels treballadors que són qui realment mereixen unes condicions laborals i salarials dignes, exigim a la direcció de l'empresa pública una rectificació immediata referent a l'augment salarial del seu director i que es posi en marxa de forma imminent unes negociacions per al de millorar les condicions de les treballadores.

I a partir d'aquí, una reflexió, creiem que aquesta és una actitud política inversament proporcional al mèrit, com més patim la ciutadania els efectes del desistiment de la neteja de Palma creix l'actitud corporativista i de premi la qual cosa obliga a plantejar interrogants: Quin és el mèrit que li atorga tal pujada al director i no a la plantilla de treballadors?, per què tanta opacitat per tot el que gira entorn del servei d'Emaya però que els ciutadans podem veure materialitzat en escombraries i brutor que ens menja els barris?

Creiem que els serveis públics no poden ser maltractats de tal manera, i que aquestes són les gestions d'abandonament que solen ser precedir als processos de privatització justificats per la ineficàcia de la cosa pública. Aquesta pujada salarial d'un 25 per cent d'un sou ja molt elevat (48.149 €) i la situació de desistiment sostingut en el temps d'Emaya, ens obliga a plantejar la necessitat d'una Auditoria Ciutadana del servei, que posi negre sobre blanc i ens permeti a la ciutadania conèixer que succeeix amb aquest servei en profunditat, i en segon ordre sol·licitem un procés participatiu de la ciutadania per poder dissenyar solucions democràtiques per a un problema diari que ens afecta a tots.

Imprimeix

Esquerra Unida demana la retirada de les llicències als conductors de les galeres de cavalls que no paguin les sancions

on .

Compartir a Facebook

HASTA CUANDO GALERAS 2Esquerra Unida demana a Cort que prengui mesures dràstiques contra els conductors de galeres de cavalls que no paguen les sancions tot i cometre infraccions diàriament.
Des de l'Àrea animalista d'EUIB denuncien que el col·lectiu de conductors de les galeres de Palma infringeixen cada dia l'actual i desfasada ordenança sobre el transport a cavall en galeres.

Admetre més passatgers del número estipulat en el reglament, portar passatgers en la part davantera del carruatge, inclús menors. Incomplir les normes de circulació. Circular per la via de Cintura. Aparcar a zones no autoritzades o deixar els cavalls sense conductor, són algunes de les infraccions que porten a terme pràcticament cada dia els conductors de galeres, i que són denunciats pels ciutadans de Palma.

El Coordinador de l'Àrea animalista d'EUIB lamenta que es sigui explotant als cavalls i que aquests tenguin unes condicions lamentables durant tot el dia. Cavalls al sol estant en alerta taronja i suportant temperatures de fins a 39 °C, cavalls desnodrits.

Amengual lamenta que des de l'ajuntament es giri l'esquena als animals i no apliquin mesures perquè els cavalls no segueixin sent explotats i s'opti per substituir-los per vehicles elèctrics d'època com es va prometre en campanya electoral.

Amengual desmenteix les declaracions dels conductors de les galeres, en les quals afirmaven que els cavalls estan en perfectes condicions i que ells només cerquen el seu benestar. «Basta amb revisar un poc l'hemeroteca per saber que els cavalls no estan ben atesos, ni durant la seva jornada de treball ni a les seves zones de descans, que són absolutament lamentables»., declara Amengual.

«Cada dia ens arriben desenes de fotos de les infraccions i del mal estat dels cavalls, però des de Cort no es fa res. Cada any s'ha de lamentar la mort d'algun dels cavalls per culpa de la seva explotació, accidents o greus imprudències. Seguim reclamant el canvi dels animals per vehicles elèctrics d'època i acabar amb l'explotació animal i no perjudicar el col·lectiu de les galeres», ha afegit Amengual.

Imprimeix

ESCOLES D'EDUCACIÓ INFANTIL

on .

Compartir a Facebook

IMGP1794-1050x525Des de l'àrea de dones i d'educació d'EUIB volem mostrar la nostra decepció i indignació, a parts iguals, per la notícia que la junta de govern de Cort ha aprovat la privatització de les 8 escoletes municipals, adjudicant en el dia d'avui la gestió de les 8 escoletes municipals per 7,6 milions d'euros, per tres anys prorrogables a dos més.

La situació de la xarxa pública de Palma és absolutament deficitària i privatitzada. L'any 2007 es va realitzar un Pla d'Educació de la primera infància (un poc més que escolaritzar) on es planteja la necessitat d'una xarxa pública d'escoles infantils, i on es determina la necessitat d'ampliar les places existents en altres 4000 més.

Després de més de 10 anys, l'oferta pública segueix sent de 1040 places a Infantil, distribuïdes en 11 escoletes, de les quals només 3 són de gestió directa municipal i 8 de gestió privada (no cal dir que la gestió privada sempre és amb ànim de lucre). Tots els anys constatem que la demanda és superior a l'oferta, i es queden més de 500 famílies sense plaça.

Davant aquesta situació, hem reiterat en vàries reunions la necessitat de revertir aquesta situació, en primer lloc: recuperar la gestió pública de les 8 escoletes privatitzades; en segon lloc: la necessitat d'un pla d'ampliació de places, creant escoletes noves, tenint en compte els barris amb més densitat infantil. Insistint que les escoletes és responsabilitat directa de l'Ajuntament, i de voluntat política la d'atendre a l'educació pública i gratuïta de l'educació en la primera infància.

Ens trobem que el Govern del Canvi i de la Casta política (que deia Podem) segueix sense canvi i sent Casta, ja que acabat el temps de contracte amb les privatitzacions hagués estat un moment fonamental per reprendre la gestió pública de les escoletes sense cap cost.

Aquest Govern municipal d'esquerres i amb la incorporació del nou partit del canvi i contra la casta, que va generar tanta il·lusió i esperança -sobretot a la gent d'esquerres, com Esquerra Unida- no només no ha plantejat res nou en serveis essencials per a la comunitat, sinó que manté i repeteix allò que el Partit Popular ja va retallar i privatitzar.

Àrea de la dona d'Esquerra Unida de les Illes Balears