EU Palma

Imprimeix

Esquerra Unida demana a Cort més campanyes sobre adopció d'animals

on .

Compartir a Facebook


animals matractatsDes de l'Àrea Animalista d'EU agraïm l'engegada de la campanya "Els animals no són joguines" per part de Cort en col·laboració amb l'EMT i Baldea, però així mateix demanam que aquestes campanyes no es limitin a fer-les en Nadal.


EU adverteix que Balears té una de les taxes més grans d'abandó de tot l'Estat, per la qual cosa és urgent adoptar totes les mesures al seu abast per tractar de reduir la xifra de prop de 15.000 animals abandonats cada any.

El coordinador de l'Àrea Animalista d'EUIB, Guillem Amengual demana que el 2017 s'implanti el sacrifici zero, un canvi en l'ordenança sobre la tinença d'animals, prohibir i endurir les sancions a  tot tipus de maltractament cap als animals i restringir la venda d'animals en les tendes.


Des d'EU s'exigeix també que s'implanti la figura de l'agent de protecció animal, aprovada en 2013 i que encara no està en funcionament malgrat les nombroses  reclamacions de les entitats en defensa dels animals.

Imprimeix

EU s’entrevista amb la regidora de Palma Angèlica Pastor, que s’ha compromès a crear a Unitat de Protecció Animal aquesta legislatura

on .

Compartir a Facebook

IMG-20161024-WA0000Una delegació d’EU, formada per Juanjo Martínez, coordinador d’EUIB i per Natanael Salo, de l’Àrea Animalista d’EU, s’ha entrevistat avui amb la regidora de Seguretat Ciutadana de l’ajuntament de Palma, Àngelica Pastor per tal de fer-li entrega d’una petició que sobre la creació de l’agent de protecció animal, al mateix temps que per insistir en la necessitat de què es substitueixin els cavalls en les galeres turístiques.

Li hem recordat que el Ple de l’Ajuntament ja havia aprovat per unanimitat l’any 2013 la creació de la figura de l’agent de protecció animal. Angèlica Pastor ens ha informat que ja està treballant, conjuntament amb la regidora de Benestar Animal, Neus Truyol, en la creació de la Unitat de Protecció Animal que, segons ha afirmat, estarà en funcionament abans que acabi l’actual legislatura. Aquesta Unitat tendrà capacitat per intervenir en relació a les denúncies de maltractament i també tendrà funcions informatives i de conscienciació.

Des d’EU, volem mostrar la nostra satisfacció pel fet que, a la fi, s’hagin posat a treballar per aplicar l’acord del ple municipal, encara que sigui tres anys després de la seva aprovació. Per la nostra part, estarem vigilants de què es compleixin les promeses sense més dilacions.

Imprimeix

EU exigeix la depuració completa de responsabilitats en el cas del frau en el servei de l’ORA de Palma

on .

Compartir a Facebook

- Cada vegada queda més clar que la corrupció era estructural amb els governs del PP i que els progressistes han estat incapaços de destapar-la i corregir-la.

CortEls escàndols de corrupció no s’aturen a l’ajuntament de Palma. Després del descobriment de la màfia organitzada que infectava una bona part del cos de la policia municipal de Palma, ara tenim que un possible frau en concurs de l’ORA ha suposat la detenció de 13 persones, entre les quals es troben els regidors de l’època de Mateo Isern, Irene San Gil i Gabriel Vallejo, a més de diversos funcionaris d’alt nivell.

El cas de la corrupció a la policia municipal, ja ve d’antic, sota mandat del PP, no fou descoberta i depurada a l´època d’Aina Calvo i va continuar i es va estendre a l’època de Mateo Isern, amb la protecció de José María Rodríguez i d’Álvaro Gijón. El cas de l’ORA, pel que es sap en aquest moment, es va generar totalment en el mandat d’Isern.

La gestió de PP a l’ajuntament de Palma s’ha caracteritzat pel que és una senya d’identitat d’aquest partit: a corrupció. Una corrupció practicada per policies municipals i funcionaris, de la qual també se n’aprofitaven, quan no la impulsaven directament, dirigents polítics i empresaris afins.

El coordinador d’EUIB, Juanjo Martínez, ha declarat que no el sorprèn la corrupció de l’època del PP, però lamenta que els equips progressistes que han governat o governen l’ajuntament de Palma, hagin estat incapaços de netejar l’administració municipal, separar els corruptes i reorganitzar els serveis. La lluita contra la corrupció l’ha protagonitzat la policia i els fiscals i jutges. Des d’EU valoram molt positiva la seva tasca, però pensam que des dels governs municipals progressistes s’haurien d’haver produït actuacions contundents molt abans, la lluita contra la corrupció no pot ser una tasca exclusiva de policia i jutges, és imprescindible actuar des de la política.

EU exigeix valentia a l’equip de govern municipal per a depurar completament els serveis infectats i reestructurar-los, deixant-los en mans de funcionaris honestos.

Imprimeix

Dimecres, Esquerra Unida de Palma farà el lliurament dels Premis Emili Darder en la seva quarta edició

on .

Compartir a Facebook

- Els premiats són l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, Toni Rotger i Leonor Taboada.

IMG-20160426-WA0003El dimecres 27 d’abril, a les 19.15 hores, al cafè teatre “La Tertúlia” del carrer Ausiàs March, número 19, de Palma, es farà el lliurament dels premis Emili Darder, atorgats per Esquerra Unida de Palma.

Els premis Emili Darder varen ser una creació del primer ajuntament del Pacte, que els va lliurar els anys 2009, 2010 i 2011, però foren suprimits per l’ajuntament del PP tan prompte com va poder governar amb majoria.

A la vista d’aquesta situació. EU de Palma va decidir “recrear-los” en tres categories: Educació i Cultura, Benestar Social i Salut Pública.

La primera edició dels premis Emili Darder organitzats per EU Palma va ser l’any 20013, en el qual es premiaren  Plataforma Crida, Assemblea de Son Espases i Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). A la segona edició, de 2014, es premiaren Agustí Aguiló Bordoy de l’Orquestra Simfònica; Llorenç Fernández Oliver, capellà de la parròquia de Son Dameto i l’ONG Metges del Món. L’any 2015 es premiaren “Sonrisa Médica”, Padrins i Padrines Flautes i l’Assemblea de Docents.

Enguany, en la quarta edició, els aniran a l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí, en la categoria de Benestar Social; Toni Rotger Martínez, en la categoria d’Educació i Cultura i Leonor Taboada Spinari, en la categoria de Salut.

EU Palma convoca els premis Emili Darder per retre homenatge al darrer batle de Palma, assassinat pels franquistes i a la seva tasca en favor de les classes populars. En aquesta edició en la qual commemoram els 80 anys de la creació del Front Popular, també volem destacar la seva defensa dels valors republicans i la seva opció per una àmplia unitat popular per fer front a una situació de crisi econòmica, social i política que no podem deixar de comparar amb l’actual.

A l’acte de lliurament dels premis, es farà una lectura poètica a càrrec de David Castelo i una actuació de rap  d’Astucia MC.

Imprimeix

EU exigeix responsabilitats polítiques per la trama de corrupció de la policia de Palma

on .

Compartir a Facebook

- Isern i Gijón no poden defugir les seves responsabilitats i haurien de renunciar a formar part de les llistes electorals.

Isern i GijónEl jutjat d’instrucció número 12 de Palma ha ordenat presó incondicional contra 5 dels policies locals de Palma detinguts aquesta setmana i s’espera que els altres 4 també acabin a la presó. Els fets dels quals se’ls acusa, que inclouen 15 delictes diferents, són gravíssims i responen a una trama organitzada, que es dedicava a l’extorsió en benefici propi, fos econòmic o de favors sexuals, al si de la policia local de Palma que necessàriament havia de comptar amb la tolerància, si no connivència dels comandaments policials i dels seus responsables polítics. De fet, entre els detinguts hi ha alts càrrecs de la policia local i el jutjat acusa directament els seus comandaments de protegir els policies corruptes.

 La degradació de la policia local de Palma que s’ha produït al llarg de la passada legislatura és extraordinari: un 3% de la plantilla es troba imputada de diversos delictes, s’han constatat vinculacions amb l’extrema dreta, extorsions, manipulació de les oposicions, protecció de policies corruptes i càstigs als que denunciaven aquesta corrupció. Tot això ha provocat la desconfiança ciutadana cap a la seva policia i el desànim dels policies honrats, que són la immensa majoria.

La justícia penal haurà de delimitar els fets delictius i sancionar-los d’acord amb la llei, però més enllà d’això, hi ha responsabilitats polítiques que no es poden defugir ni s’han d’infravalorar. Els dos homes que es disputen encapçalar la llista per a les eleccions generals, Isern i Gijón, han estat vinculats als escàndols policials de manera molt directa, un com a batle i l’altre com a tinent de batle de l’àrea de seguretat.

El que passava a la policia local era conegut al quarter de Sant Ferran, a la Platja de Palma i a altres indrets del municipi. La impunitat amb la qual els policies i comandaments imputats han actuat al llarg dels darrers anys només es pot explicar amb el suport polític dels responsables municipals que emparaven aquestes actuacions. El model policial defensat per Isern i executat per Gijón ha estat el que ha propiciat tot el que ara s’està destapant. Per decència democràtica, ni Isern ni Gijón haurien de formar part de les llistes electorals.

EU exigeix que s’arribi al fons del problema, que es depurin totes les responsabilitats i que no es tanqui en fals aquest cas, donada la seva gravetat extrema. Per altra part, exigim a l’equip de govern de Cort que no es demori més en la reestructuració en profunditat del cos de la policia local de Palma, separant del servei a aquells membres que hagin tengut un comportament indigne, eliminant les unitats que han estat el focus principal de les pràctiques irregulars i de la corrupció i posant al capdavant de la policia local una persona sense cap ombra de corrupció, capaç i decidida, que pugui capgirar el funcionament d’aquest cos policial, convertint-lo en una autèntica policia al servei dels ciutadans de Palma.