Imprimeix

ESCOLES D'EDUCACIÓ INFANTIL

on .

Compartir a Facebook

IMGP1794-1050x525Des de l'àrea de dones i d'educació d'EUIB volem mostrar la nostra decepció i indignació, a parts iguals, per la notícia que la junta de govern de Cort ha aprovat la privatització de les 8 escoletes municipals, adjudicant en el dia d'avui la gestió de les 8 escoletes municipals per 7,6 milions d'euros, per tres anys prorrogables a dos més.

La situació de la xarxa pública de Palma és absolutament deficitària i privatitzada. L'any 2007 es va realitzar un Pla d'Educació de la primera infància (un poc més que escolaritzar) on es planteja la necessitat d'una xarxa pública d'escoles infantils, i on es determina la necessitat d'ampliar les places existents en altres 4000 més.

Després de més de 10 anys, l'oferta pública segueix sent de 1040 places a Infantil, distribuïdes en 11 escoletes, de les quals només 3 són de gestió directa municipal i 8 de gestió privada (no cal dir que la gestió privada sempre és amb ànim de lucre). Tots els anys constatem que la demanda és superior a l'oferta, i es queden més de 500 famílies sense plaça.

Davant aquesta situació, hem reiterat en vàries reunions la necessitat de revertir aquesta situació, en primer lloc: recuperar la gestió pública de les 8 escoletes privatitzades; en segon lloc: la necessitat d'un pla d'ampliació de places, creant escoletes noves, tenint en compte els barris amb més densitat infantil. Insistint que les escoletes és responsabilitat directa de l'Ajuntament, i de voluntat política la d'atendre a l'educació pública i gratuïta de l'educació en la primera infància.

Ens trobem que el Govern del Canvi i de la Casta política (que deia Podem) segueix sense canvi i sent Casta, ja que acabat el temps de contracte amb les privatitzacions hagués estat un moment fonamental per reprendre la gestió pública de les escoletes sense cap cost.

Aquest Govern municipal d'esquerres i amb la incorporació del nou partit del canvi i contra la casta, que va generar tanta il·lusió i esperança -sobretot a la gent d'esquerres, com Esquerra Unida- no només no ha plantejat res nou en serveis essencials per a la comunitat, sinó que manté i repeteix allò que el Partit Popular ja va retallar i privatitzar.

Àrea de la dona d'Esquerra Unida de les Illes Balears