Imprimeix

Esquerra Unida demana la retirada de les llicències als conductors de les galeres de cavalls que no paguin les sancions

on .

Compartir a Facebook

HASTA CUANDO GALERAS 2Esquerra Unida demana a Cort que prengui mesures dràstiques contra els conductors de galeres de cavalls que no paguen les sancions tot i cometre infraccions diàriament.
Des de l'Àrea animalista d'EUIB denuncien que el col·lectiu de conductors de les galeres de Palma infringeixen cada dia l'actual i desfasada ordenança sobre el transport a cavall en galeres.

Admetre més passatgers del número estipulat en el reglament, portar passatgers en la part davantera del carruatge, inclús menors. Incomplir les normes de circulació. Circular per la via de Cintura. Aparcar a zones no autoritzades o deixar els cavalls sense conductor, són algunes de les infraccions que porten a terme pràcticament cada dia els conductors de galeres, i que són denunciats pels ciutadans de Palma.

El Coordinador de l'Àrea animalista d'EUIB lamenta que es sigui explotant als cavalls i que aquests tenguin unes condicions lamentables durant tot el dia. Cavalls al sol estant en alerta taronja i suportant temperatures de fins a 39 °C, cavalls desnodrits.

Amengual lamenta que des de l'ajuntament es giri l'esquena als animals i no apliquin mesures perquè els cavalls no segueixin sent explotats i s'opti per substituir-los per vehicles elèctrics d'època com es va prometre en campanya electoral.

Amengual desmenteix les declaracions dels conductors de les galeres, en les quals afirmaven que els cavalls estan en perfectes condicions i que ells només cerquen el seu benestar. «Basta amb revisar un poc l'hemeroteca per saber que els cavalls no estan ben atesos, ni durant la seva jornada de treball ni a les seves zones de descans, que són absolutament lamentables»., declara Amengual.

«Cada dia ens arriben desenes de fotos de les infraccions i del mal estat dels cavalls, però des de Cort no es fa res. Cada any s'ha de lamentar la mort d'algun dels cavalls per culpa de la seva explotació, accidents o greus imprudències. Seguim reclamant el canvi dels animals per vehicles elèctrics d'època i acabar amb l'explotació animal i no perjudicar el col·lectiu de les galeres», ha afegit Amengual.