EU Manacor

Imprimeix

EU s’oposa al model urbanístic que propugna el nou PGOU de Manacor

on .

Compartir a Facebook

Planol de ManacorEsquerra Unida de Manacor s'oposa a model urbanístic del nou Pla General, perquè afavoreix interessos urbanístics privats per sobre del bé comú de la ciutadania del poble, no és el que necessita Manacor.

Entenem que el PGOU és d'extrema importància i que és urgent. Manacor necessita una reforma profunda per mor del creixement de forma desordenada fomentat per la normativa urbanística completament desfasada tots aquests anys, la qual permet massa sòl urbanitzable per l'actual població. La possibilitat de consumir el territori de la perifèria, només promou la degradació del centre i la possible especulació.

Aquest pla no contempla cap canvi per reactivar el centre, ben al contrari, promou un model de ciutat expansiva i difusa que mou el comerç a l'exterior, i no només això, fomenta un comerç més dedicat a grans superfícies i no tant al petit comerç que va morint a poc a poc a Manacor.

No planteja un model de ciutat sostenible i compacta, de fàcil accessibilitat als serveis (escoles, sanitat, zones verdes), sinó que en complica la mobilitat, afavorint l'ús del vehicle privat, i no fomenta mobilitat dels vianants (bicicletes, cotxes de nadons, discapacitats, etc.)

L'expansió de la perifèria es fa visible amb la previsió de moure els jutjats al carrer del Pilar, la previsió del polígon industrial a la carretera de Palma, el traspàs de les zones verdes (parcs i jardins públics) als exteriors, la més sagnant la de Son Talent.

Referent a les zones verdes, recordem que la seva funcionalitat és vital, tant per mantenir un entorn més agradable com per gaudir-les. Per això sembla que el pla general està més pensat per a cobrir l'expedient i evitar possibles sentències que obliguen a expropiar més que per a garantir el seu vertader objectiu. Hi ha zones com la de les perles Majórica que poden ser interessants per a situar zones verdes, no entenem com la zona verda més gran de Manacor hauria d'estar situada a Son Talent, completament a la perifèria, sumant la necessitat de fer una carretera per a connectar els nuclis.

A la costa igualment s'actua amb el mateix model, afavorint l'urbanisme especulatiu sense incloure serveis generals (Portocristo, s’Illot, Cales de Mallorca)

Per tot això vam promoure des d'un principi, juntament amb altres col·lectius, la creació d'una plataforma per fomentar la implicació de la ciutadania, per formar-los, com a forma de recollir les seves demandes al PGOU , i també aconseguir un canvi de rumb del Pla general. Malauradament no va ser possible per causa de la manca de motivació d'alguns grups, la qual cosa creiem que va ser un gran error, ja que hauríem fet possible una millor oposició.

No només en els detalls del pla hi ha hagut deficiències, la participació ciutadana ha deixat molt que desitjar, creiem que s'hagués pogut fer d'una forma molt més participativa. Per sort, alguns col·lectius com Dones de Llevant s'han implicat, i des d'aquí els hi volem donar l’enhorabona, les seves al·legacions són molt encertades, i el seu procés ha estat obert a la participació. També volem destacar la implicació del GOB , fent una bona lectura d'aquest PGOU i proposant solucions, com per exemple les millores de la zona de Cala Varques. Ens hi adherim i feim nostres aquestes al·legacions per a defensar-les.

Imprimeix

EU de Manacor felicita els treballadors per arribar a un primer acord amb LUMSA que desbloqueja la recollida de fems i obri el camí a millorar uns salaris molt precaris

on .

Compartir a Facebook

- Per a Pedro Lechado, -Coordinador d'EU Manacor- "és sorprenent que el paper del batle en la gestió del conflicte hagi estat gairebé inexistent".

principio-acuerdoEU felicita als 63 treballadors de LUMSA, al Comitè d'Empresa i a Cati Ginart, Secretaria General de CCOO, únic sindicat representant dels treballadors, pels acords aconseguits després de 5 dies de vaga inininterrompuda.

Amb el preacord refrendat per unanimitat dels treballadors avui de matí, s'ha obert la porta per aconseguir que els treballadors i les treballadores del servei de neteja de Manacor puguin començar a sortir d'unes condicions laborals extremadament precàries.

L'acord signat representa una suspensió cautelar de la vaga. A partir d'ara la negociació de les condicions laborals continuarà a una taula de negociació de la qual formen part els representants de l'empresa i els treballadors, així com la Conselleria de Treball i l'Ajuntament de Manacor tal com havia exigit el Comitè d'Empresa durant la vaga.

La negociació continua, però la plantilla ja ha aconseguit l'aplicació immediata d'un increment mínim salarial de l'1,2%, que pot augmentar considerablement durant la negociació i altres qüestions d'interès pèl Comitè d'Empresa.

EU encoratja a totes les parts a seguir millorant les condicions laborals de la plantilla i especialment a  augmentar els percentatges salarials, encara precaris, cosa que espera que s'assoleixi quan finalitzi la negociació.

Per a Pedro Lechado, coordinador d'Esquerra Unida de Manacor, ha estat determinant la   intervenció de la Conselleria de Treball exigida pel Comitè d'Empresa davant la gairebé inexistent mediació del màxim responsable del municipi. Lechado  "en aquest conflicte hem constatat la incapacitat  d'un batle per resoldre un conflicte del qual n'és el màxim responsable, un fet insòlit".

En aquest sentit, EU recorda que part d'aquests conflictes es podrien evitar si des de l'ajuntament hi hagués governs municipals que apostessin per la defensa d'una gestió  dels serveis públics de qualitat, garantint que  els plecs de condicions de les concessions de serveis públics també garanteixin salaris dignes, aquesta hauria de ser una responsabilitat de l'ajuntament.

Per EU, els plecs d'aquestes concessions  han de ser coneguts per la ciutadania i han de tenir mecanismes de control i fiscalització per part del conjunt dels veïns del municipi i tots els actors implicats.

Imprimeix

EU celebra la desimputació dels tres regidors de Manacor que protestaven per la visita de Bauzá

on .

Compartir a Facebook

- El PP ha utilitzat les forces de l’Estat en benefici propi per evitar les protestes i atemorir la població.

protestes contra BauzáCom en el cas de Felanitx, que es va arxivar, el procediment judicial contra els ciutadans que protestaven per una visita de Bauzá a Manacor, s’ha quedat en no res, i s’ha desimputat les persones acusades, que han hagut de patir aquesta situació al llarg de tres anys. Entre les persones desimputades es troben tres regidors de l’oposició municipal, Sebastià Gayà i Miquel Oliver, del PSM, i Joan Llodrà d’Esquerra.

Els fets succeïren el 15 de maig de 2012, en una època de gran malestar social per les retallades i els atacs a la nostra llengua que practicava el Govern de Bauzá, cosa que va provocar les majors mobilitzacions que es recorden. En aquella situació, les visites del president Bauzá a diversos pobles de la Part Forana de Mallorca, foren aprofitades per la ciutadania per expressar els eu rebuig a les polítiques del Govern, amb manifestacions espontànies, que s’organitzaven tan prompte com es tenia coneixement de les visites.

Bauzá i la Delegació del Govern, utilitzaren la força pública per a tractar d’evitar i per a reprimir aquestes manifestacions, provocant encara més malestar i indignació popular, encenent els ànims de la gent que, si bé pogueren tenir actituds poc respectuoses, no varen incórrer en cap delicte, com han dictaminat els jutges. La presència de la força pública va ser tan abusiva que en alguns casos es pot parlar d’autèntica ocupació policial.

Bauzá no accepta les crítiques i no entén que hagi de suportar les protestes, que és una obligació del seu càrrec, que li va en la paga. Per tal d’evitar-les va utilitzar les forces policials al seu servei particular i va impulsar una gran campanya de denúncies i coaccions contra els discrepants. Cap sector es va salvar de la seva fúria inquisitorial i els manifestants dels pobles, els regidors de l’oposició o els estudiants i els docents, patiren denúncies penals o sancions administratives.

EU celebra que es vagin arxivant els casos penals o que es retirin les imputacions, però vol fer constar que mai s’haurien d’haver produït les denúncies que motivaren els procediments penals. Les forces policials tenen prou feina en perseguir la delinqüència ordinària o els casos de corrupció i no s’han de destinar a reprimir als que molesten Bauzá, la Justícia, que es troba completament desbordada, no s’hauria de veure implicada en uns casos que en democràcies avançades es consideren pròpies de la llibertat d’expressió i no són objecte de persecució penal.

La legislatura de Bauzá, que es troba a les darreries, ha estat lamentable per molts motius, un dels quals ha estat l’atac sistemàtic a la llibertat d’expressió, la criminalització de la protesta i la utilització perversa de les institucions de l’Estat. Uns comportaments  que s’hauran de desterrar.

Imprimeix

EU afirma que Antoni Pastor no pot presentar-se ara coma salvador de Manacor, quan és un dels màxims responsables del desastre urbanístic del municipi

on .

Compartir a Facebook

Plànol de ManacorEl batle Pastor presentà ahir als grups de l’oposició documentació relativa a les tasques de revisió del PGOU municipal, dins les previsions d’aprovar l’avanç de planejament el mes de març de l’any vinent. Entre aquesta documentació figurava que el cost de les expropiacions de les zones verdes que figuren al PGOU vigent des dels anys 80 del segle passat, costarien a l’ajuntament prop de 390 milions d’euros, que tardaria 177 anys a amortitzar el préstec que s’hauria de subscriure per fer front al deute.

No s’entén molt bé quin és l’objectiu de presentar aquest estudi al·lucinat, que parteix de la premissa de què tots els propietaris de finques rústiques qualificades com a zones verdes demanarien la seva expropiació i que el Jurat Provincial les valoraria a preu de sòl urbà d’alt standing . És cert que aquest Jurat va fer una valoració incomprensible en un cas concret, però no ho és menys que aquesta valoració està recorreguda davant els tribunals.

Toni Pastor vol aparèixer com a salvador de la hisenda municipal de Manacor davant el gran perill que corren per aquestes indemnitzacions, amb l’aprovació d’un nou PGOU que reduirà el sostre de població i eliminarà zones verdes i la possibilitat d’haver de fer front a les indemnitzacions, però Toni Pastor no pot aparèixer ara com a salvador, quan és un dels principals responsables del desastre urbanístic de Mancor, que ha portat a una situació insostenible. EU vol recordar que Toni Pastor és regidor des de 1995 i batle des de 2003 i en tot aquest temps no ha fet res per canviar un Pla General completament absurd. Només la reclamació d’expropiacions forçosa –un fet perfectament previsible- l’ha obligat a reaccionar.

EU afirma que ni és veritat que hi hagi una amenaça d’haver de pagar 390 milions d’euros, ni que Toni Pastor hagi fet els seus deures de batle, sinó que ha mostrat una inoperància absoluta. De fet, acabarà la legislatura sense haver resolt res, l’aprovació d’un avanç de planejament el pròxim mes de març –si és que es produeix- serà un acte electoralista per tractar d’afavorir la candidatura del seu partit actual, però deixarà pendent la solució del problema a l’equip de govern que sorgeixi de les eleccions de maig de 2015.

EU reitera que tota la problemàtica derivada de les possibles indemnitzacions per zones verdes respon a un planejament urbanístic absolutament desenvolupista, que preveia un sostre de població astronòmic, que es va fer en favor dels especuladors urbanístics, sense pensar en les necessitats de la població i que situava les zones verdes a les quals obliga la legislació, en sòls rústics situats fora de les zones urbanes, sense cap utilitat, com ho demostra el fet que cap d’elles s’hagi desenvolupat.

Els culpables d’aquesta situació són el PP, el PI i els altres grups de la dreta manacorina, que aprovaren el PGOU i l’han mantingut al llarg del temps. No són uns salvadors sinó els responsables màxims, encara que vulguin rentar-se la cara amb un nou planejament que no aprovaran, i tractin d’espantar la ciutadania amb unes indemnitzacions que ni són reals, ni seran ells qui les evitin.

Imprimeix

Esquerra Unida de Manacor acorda adherir-se a la plataforma Guanyem Manacor per a les municipals

on .

Compartir a Facebook

La formació sosté que "en la unitat està la victòria; en la fragmentació, la nostra feblesa"

Logo EU petitEn un acord per unanimitat del conjunt d’afiliats i simpatitzants, l’Assemblea local d’Esquerra Unida de Manacor, va aprovar una resolució en què afirma la seva decisió de participació en processos de convergència electoral amb Guanyem Manacor, a partir de la crida que aquesta plataforma va fer a la ciutadania i a formacions polítiques d’esquerra sobre la base d’un programa comú de mínims.

“A EU pensam que estem davant un procés il·lusionant i apassionant amb l’objectiu de guanyar Manacor per a la ciutadania i treure-la de la senda de reculada absoluta i la paràlisi en la qual l'ha sumit tants d’anys de govern Pastor”, ha apuntat Xavier Morell, coordinador d’EU Manacor.

Cercar espais d’unitat popular i convergència per un més que necessari canvi polític ha estat des de la seva fundació, uns dels trets definitoris d’Esquerra Unida. Aquesta necessitat de ser més per poder fer una política a favor de les amples classes populars i no pels oligarques de torn és part de l’ADN d’IU. Considera que en els Guanyem és on convergeix la indignació i la mobilització, que es vol transformar més enllà d’un crit de ràbia, vol ser influència política, vol recuperar la política per al poble, des del poble.

Esquerra Unida seguirà existint amb la seva pròpia personalitat, però aposta amb tots els seus recursos i la seva militància per enfortir l’opció de Guanyem Manacor. Al mateix temps fa una crida a tota la ciutadania a adherir-se a Guanyem Manacor, tal com EU mateix, com un més, aportant el seu gra d’arena per fer d’aquest, un projecte de confluència integrador i unitari, el projecte guanyador. Els ciutadans i ciutadanes del municipi de Manacor ens mereixem un canvi que ens beneficiï a la majoria.