EU Marratxí

Imprimeix

EU afirma que el batle de Marratxí desconeix les necessitats dels seus conciutadans... o no li preocupen gens

on .

Compartir a Facebook

batle de marratxiEl batle de Marratxí més que un gestor dels interessos dels seus conciutadans sembla ser un tranquil observador que no es preocupa de resoldre els seus problemes, motiu per el qual el votaren. Les dificultats de mobilitat de les persones del municipi amb menys recursos econòmics no fa més que augmentar sense que des de l’ajuntament es faci cap gestió per tal de millorar aquesta situació. El súmmum d’aquesta actitud el tenim amb la seva afirmació de que si no té peticions expresses davant l’ajuntament “no pot fer res”, segurament enyora l’època en què els ciutadans s’havien de dirigir a l’administració mitjançant instàncies amb la pòlissa corresponent en que pregaven “del recto proceder de V.I. cuya vida Dios guarde muchos años” la gràcia d’obtenir el que es necessitava.

 

Però les coses, afortunadament, ja no són així: els governants democràtics han d’estar pendents de les necessitats de la ciutadania i han de donar resposta sense tantes formalitats. Per altra part, la confessió de que “no pot fer res” és realment patètica. Si aquesta és la seva actitud el millor que pot fer es presentar la dimissió, anar-se’n de l’ajuntament i deixar que entri alguna persona amb ganes de fer feina.

Des d’EU som conscients que la problemàtica del transport no es pot resoldre únicament des de la instància municipal i que es necessari el concurs d’altres administracions, però el que si pot fer un responsable municipal és deixar-se la pell pels seus ciutadans, reclamant a l’administració corresponent que no deixi desatès el seu municipi. En comptes d’això, el batle observa la situació com qui veu la pluja i la deixa caure. És adir, no fa res.

 

La reducció de les freqüències del transport ferroviari i la supressió de la línia 2, tot i que s’han augmentat considerablement les tarifes, ha empitjorat de manera important la mobilitat d’aquelles persones (bàsicament gent amb pocs recursos econòmics) que no tenen altre opció més que aquesta per a desplaçar-se. Per altra part, s’ha renunciat definitivament a un acord amb l’EMT de Palma per incorporar l’autobús com alternativa pels desplaçaments, i les peticions dels veïns d’urbanitzacions allunyades no obtenen resposta a la petició de bus llançadora.

 

Esquerra Unida reclama del batle de Marratxí que deixi de mirar cap a una altra banda davant les dificultats de transport d’una bona part dels seus conciutadans, que reivindiqui davant el Govern balears, titular de la competència, una millora de les comunicacions interurbanes i, en la part que afecta directament a les seves competències, que millori substancialment el transport públic urbà.

Imprimeix

EU reclama la millora del transport públic de Marratxí

on .

Compartir a Facebook

La renúncia de l’equip de govern municipal a implantar una línia de l’EMT i la reducció de freqüències del tren dificulten la mobilitat dels seus ciutadans

 

emt marratxiTot i que era una promesa electoral (una més de les promeses incomplides del PP) el batle de Marratxí, Bartomeu Oliver ha anunciat la renuncia definitiva a l’acord amb l’ajuntament de Palma per a que una línia de l’EMT d’aquest últim municipi pogué unir Palma amb Marratxí. A aquest fet s’ha d’afegir que el tren ha reduït les seves freqüències de tal manera que els ciutadans de Marratxí tenen cada vegada més dificultats per desplaçar-se amb transport públic.

 

Esquera Unida creu que no es pot renunciar a l’acord amb l‘EMT i insta  l’alcalde a reiniciar les negociacions per arribar a un acord en el menor temps possible. Així mateix li reclama una posició bel·ligerant en defensa de majors freqüències del tren. No pot ser que davants les primeres dificultats el batle renunciï al compliment del programa electoral en el que va guanyar les eleccions i a defensar els interessos dels ciutadans del seu municipi.

La manca d’alternatives públiques de desplaçament fa que moltes vegades l’única opció sigui el vehicle privat, ja sigui particular o sigui taxi. Però aquesta opció ni es la més desitjable, ja que contribueix a la contaminació i els embussos, ni està a l’abast de totes les economies familiars, per això creiem imprescindible potenciar el transport col·lectiu, tant d’autobusos com del tren. Els ciutadans de Marratxí tenen dret a que la seva mobilitat quedi garantida per les administracions públiques, que han d’assegurar unes freqüències i uns enllaços raonables, la passivitat municipal en aquest tema no és acceptable.

Imprimeix

EU creu que Bauzá ha de donar explicacions pel cas d’”enxufisme” a l’ajuntament de Marratxí

on .

Compartir a Facebook

bauza-foto no dona explicacionsQue el president Bauzá no mostra el més mínim respecte per les lleis que regulen el funcionament de les administracions és una cosa ben sabuda, a la vista del seu comportament en relació a l’explotació d’un negoci farmacèutic incompatible amb els seu càrrec, també ho és que considera el Govern com una finca privada que pot gestionar en favor dels seus interessos, però els fets coneguts ara en relació al tracte de favor d’una funcionària amiga a la seva època d’alcalde de Marratxí ultrapassen tot el que era imaginable i freguen el surrealisme polític, a la vegada que demostren el menyspreu més absolut cap a la legalitat i els criteris de mèrit per a la provisió de places de l’administració.

Bauzá va decidir “premiar” una funcionària que devia ser especialment lleial (única virtut que considera Bauzá dels seus subordinats) amb un augment de sou, instrumentalitzat per la via d’augmentar la seva categoria. Tant bons serveis devia haver prestat aquesta funcionària que, amb l’objectiu de que no perdés ni un sol dia l’augment de sou, es va inventar una reunió a l’ajuntament el dia 1 de gener de 2010, un dia que, com tothom sap és festiu i inhàbil per l’administració. Però Bauzá no es va acovardir per aquest fet, si podia prescindir absolutament del procediment administratiu, no era qüestió d’atura-se davant una minúcia com aquesta.

No sabem quins són els ran serveis que havia prestat aquesta funcionària, però devien ser molt importants, ja que una vegada que es va extingir la seva plaça, des del Consolat es donaren les instruccions pertinents per col·locar-la com a càrrec de confiança del govern municipal del PP. El que està clar és que els serveis no foren a la corporació sinó a l’equip de govern o al mateix Bauzá. Si no hagés estat aquest el motiu, no hi hauria hagut cap problema en que la funcionària es sotmetés al procediment reglat com la resta de treballadors públics.

Esquerra Unida considera aquesta actitud del que era l’alcalde de Marratxí i ara és el president del Govern com absolutament indigna i exigeix de Bauzá unes explicacions clares i contundents. Si no és així i no vol o no pot donar aquestes explicacions, haurem d’entendre que no hi havia cap motivació per a l’ascens i que es tracta d’una decisió completament arbitrària, a la vegada que il·legal, d’una persona que està acostumada a prendre les decisions simplement per la seva “santa voluntat” prescindint completament de qualsevol procediment

Per altra part, no estaria per demés saber les grans virtuts i mèrits que adornen la persona de la funcionària que han motivat un tracte tant favorable i discriminatori per part dels dirigents del PP.

Imprimeix

EU creu que el PP de Marratxí empara la corrupció de Bauzá

on .

Compartir a Facebook

Votaren en contra de les mocions que demanaven retornar les quantitats cobrades il·legalment

 

Seu-PP-MarratxiQuan a José Ramón Bauzá ja no li queden ni amics  ni partidaris, com es va demostrar ahir en la insòlita sessió del Parlament, on l’empresariat escridassava el PP i aplaudia l’oposició, el PP de Marratxí surt en la seva defensa i empara la conducta de Bauzá, que li va portar a cobrar unes retribucions a les que no tenia dret.

 

L’estructura piramidal del PP, allà on el seu president decideix i la resta es limiten a obeir – no fos que no repetissin en llistes electorals- va portar als regidors del PP de Marratxí a defensar el que és indefensable i a practicar una submissió cap al líder fora de tota lògica o ètica política.

 

Bauzá ja ha dit que no té pressa i espera que la tradicional lentitud de la justícia li permeti acabar la legislatura abans que es resolguin les reclamacions judicial per la seva incompatibilitat i pel cobrament corresponent a una dedicació exclusiva que no practicava. Els seus escolanets de Marratxí li fan costat i es neguen a demanar el retorn a l’ajuntament d’allò que Bauzá va cobrar sense que li correspongués.

 

Bauzá ha demostrat sobradament que no té empatx en mentir al Parlament i a la ciutadania, que no pensa retornar les quantitats cobrades, que vol mantenir la titularitat d’una farmàcia que és incompatible amb el seu càrrec de president, en definitiva, ha demostrat que no té vergonya.

 

Ara veiem que els regidors del PP de Marratxí, es troben en la mateixa situació, perderen l’oportunitat de demostrar la seva independència i la seva dignitat, l’actuació d’ahir els deixa a la mateixa alçada que Bauzá, a l’alçada del betum.

Imprimeix

EU presenta una denúncia davant l’Ajuntament de Marratxí per la incompatibilitat de J. R. Bauzá

on .

Compartir a Facebook

La declaració d’incompatibilitat haurà de comportar el retorn de les quantitats cobrades indegudament

 

2013-03-18 11.29.16

 

El dia d’avui, Guillermo Lillo, coordinador d’EU a Marratxí i Manel Carmona, Coordinador general d’EUIB, acompanyats d’altres membres d’EU, han presentat davant l’Ajuntament de Marratxí una denúncia per reclamar que aquest ajuntament declari que Bauzá va incórrer en incompatibilitat quan ocupava els càrrec de regidor de sanitat i urbanisme i alcalde d’aquest municipi, al mateix temps que era titular de la seva farmàcia i participava en l’administració de les empreses José Guitart Poch SLNE i Bauser Internacional SL. Així mateix, es reclama que es derivin els efectes legals inherents a aquesta declaració, reclamant les quantitats econòmiques percebudes indegudament pel senyor Bauzá, atès que aquestes es derivaven d’una suposada DEDICACIÓ EXCLUSIVA que s’ha demostrat que era radicalment falsa.

 

Aquesta actuació de caràcter jurídic d’EU s’afegeix a la que ja s’ha fet davant la Comunitat Autònoma i és el pas previ a actuacions de caràcter judicial.

 

En qualsevol cas, les accions jurídiques no haurien de ser necessàries si el president de les Illes Balears tengués una mínima dignitat i ètica política. En qualsevol país amb una democràcia consolidada, un president que s’ha demostrat que ha mentit al Parlament i als ciutadans, un president que vulnera les lleis cobrant indegudament unes quantitats que corresponien a una dedicació exclusiva que mai s’ha produït, hauria presentat la seva dimissió de manera immediata.

 

Precisament l’objectiu del conjunt d’accions que desenvolupa EU és el d’aconseguir la dimissió del president i el retorn de les quantitats cobrades de manera irregular. En aquest sentit, hem obert un espai web (www.bauzalladre.org ) en el qual els ciutadans poden adherir-se a la campanya per a reclamar la dimissió de Bauzá.

 

Esquerra Unida entén que les Illes Balears no ens mereixem ni podem consentir tenir un president que vulnera les lleis en favor seu i que menteix de manera sistemàtica. En aquests moments de crisi econòmica gravíssima que colpeja amb duresa els ciutadans, no és acceptable que la Comunitat estigui presidida per un personatge que es permet cobrar per unes activitats, la dedicació exclusiva, que no realitza. Tampoc és acceptable, i suposa un gran desprestigi per a la política, un president mentider, que s’afegeix a l’allau de casos de corrupció que hem patit. Per tot això, la dimissió del president Bauzá és un deure democràtic inajornable, si no es produeix per pròpia iniciativa, la ciutadania ho haurà de reclamar de manera permanent.

 

S’adjunta el text de la reclamació presentada davant l’Ajuntament de Marratxí, foto de la presentació de la denúncia i el “banner” de la campanya www.bauzalladre.org

 

banner bauzalladre