Articles

Imprimeix

Esquerra Unida inicia un procés jurídic contra José Ramón Bauzá

on .

Compartir a Facebook

Carmona reclama a la CAIB que es pronunciï sobre les múltiples incompatibilitats, continuant la llarga tradició d’EU en la seva lluita contra la corrupció.

Per a Carmona “El cas Bárcenas és la crisi més greu des del cop d’estat del 23F”.

carmona registrant 01-02-2013Mentre es van coneixent més detalls del cas Bárcenas, el Partit Popular de les Illes Balears és incapaç de desprendre’s de la corrupció. Vivim una situació d’autèntica emergència democràtica, amb el cas de presumpte corrupció més important d’ençà de la restauració de la democràcia, que sobrepassa i desborda l’àmbit purament judicial i que fins i tot instàncies internacionals, com l’ambaixador d’Estats Units, demanen una resposta urgent, ràpida i contundent. Manel Carmona, coordinador interinsular d’Esquerra Unida, recorda que a Balears, per molt manco, un partit va ser il·legalitzat: Unió Mallorquina. Es suma a la petició del coordinador general d’IU, Cayo Lara, de dimissió de Rajoy i convocatòria de noves eleccions. Per a Carmona “aquesta és la crisi més greu des del cop d’estat del 23F”.

Al mateix temps, Carmona denúncia que tenim un president del Govern amb múltiples incompatibilitats i que ha demostrat la seva incapacitat de lluitar contra la corrupció dins el seu propi partit, tal com pregonava. Les dimissions del president de Parlament i el delegat del Govern dins aquesta legislatura, són exemples que ho demostren. Especialment greu és el fet que el PP no hagi apartat a José María Rodríguez al capdavant de l’agrupació més important a les illes, o que no hagi demanat l’acte de diputat a Pere Rotger.

Resulta sorprenent que el president hagi establert un codi ètic tan rígid a l’hora de poder formar part de les candidatures electorals del partit que ell presideix i, al mateix temps, demostri tant poca ètica política a l’hora de declarar les seves activitats econòmiques, practicant un obscurantisme inacceptable en tot un president de les Illes Balears.

EU considera que les seves activitats econòmiques xoquen frontalment amb tota la legislació que regula les incompatibilitats dels alts càrrecs. En concret quan era regidor de Sanitat i Urbanisme al mateix temps que batle de Marratxí, mentre era titular de la farmàcia i administrador de dues empreses i ja com a president de les Illes Balears, pels mateixos motius.

Continuant la llarga tradició d’Esquerra Unida en la seva lluita contra la corrupció, la formació roig-i-verda inicia aquest procés jurídic contra Bauzá.

Aquestes primeres passes de l’acció jurídica s’emmarquen dintre de la denúncia global que Esquerra Unida està duent a terme contra les causes de presumpte finançament il·legal del PP Balear que  constaten clarament que Bauzá i el seu partit no sols no s´han regenerat sinó que continuen amb la corrupció gairebé com a senya d’identitat. Carmona ha tornat a demanar a Bauzá “si el PP pensa a tornar els doblers del túnel de Sóller, amb els seus corresponents interessos”

 

carmona i morell davant registre 01-02-2013