nostres assemblees

NOTA DE PREMSA

ALTERNATIVA ESQUERRA UNIDA – VERDS DE POLLENÇA

CAÇA I LITERATURA, DOS MODELS TURÍSTICS DISPARS ENTRE SI

Pollença, divendres 29 d’agost de 2008 .-Des d’Alternativa Esquerra Unida – Verds de Pollença, volem mostrar el nostre més enèrgic recolzament a la iniciativa que aquests dies ha tingut lloc a Formentor: Converses Literàries de Formentor 2008. Pensam que iniciatives com aquesta son una excel·lent base, no sols per promocionar la cultura, sinó també per a la promoció d’un turisme cultural i de qualitat.

No obstant, volem mostrar la nostra enèrgica repulsa a que en els terrenys propers, propietat també de l’Hotel Formentor, s’estan realitzant els tràmits per convertir-los en un vedat de caça major (caça del «boc», cabra mallorquina). Tot això pagant grans sumes de diners segons la cornamenta de l’animal mort.

Per una part, ens mostram en contra d’aquesta pràctica de caça, pensant que les autoritats haurien d’optar per la protecció de les espècies autòctones i no per la caça de les mateixes.

Turísticament parlant, pensam que la nova propietat de l’hotel Formentor comet un gravíssim error autoritzant i recolzant aquesta pràctica de caça en els seus voltants. El renou de les escopetes no creiem que sigui gens agradable per als clients que allà s’allotgin per gaudir de la tranquil·litat i dels seus paratges.

Amés, s’ha de tenir en compte el perill que suposa la caça pels turistes i excursionistes que visiten la zona, que van a alguna de les caletes que per allà hi ha o que visiten el poblat prehistòric de les Arenes.

Des d’Alternativa Esquerra Unida – Verds de Pollença, volem llançar un «órdago» a tots els contertulians i participants que aquests dies han assistit a les Converses Literàries de Formentor 2008 per a que públicament no recolzin la conversió dels paratges de la península de Formentor en un vedat de caça major. Una iniciativa per cert, molt contradictòria amb tot el que en aquest dies s’ha fomentat a l’Hotel Formentor.

+ Info: Pere Josep Garcia, coordinador de Alternativa, EU-Verds de Pollença alternativaeuev@gmail.com

Share This