COMUNICAT DE PREMSA-

El PP no tendrà credibilitat fins que no assumeixin responsabilitats polítiques
 
Davant els continus casos de corrupció a la legislatura a la qual Jaume Matas fou president del Govern, els integrants del BLOC JOVE (Joves d’Esquerra Unida, Joves d’Esquerra Nacionalista, i Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya) volem demanar a la fiscalia que investigui els comptes del Partit Popular i els alts càrrecs i càrrecs de confiança que van dirigir diverses institucions de les Illes Balears a la legislatura compresa entre l’any 2003 i 2007.
Entenem que la situació ja s’escapa del que es podria considerar com a casos puntuals, i podríem estar davant una situació de corrupció generalitzada a les administracions públiques. Des del moment en que van començar a sortir a la llum els primers casos de corrupció, el Partit Popular ha intentat desvincular-se de qualsevol fet i a hores d’ara ningú ha assumit responsabilitats polítiques. Amb la marxa de Jaume Matas a Nord Amèrica s’evidenciava que existeix alguna cosa més greu que va més enllà d’algunes “pomes podrides”.
Després de casos com el de Voramar, Cavallistes, De Santos, Bitel, Turisme Jove i molts altres, el Partit Popular no ha assumit cap tipus de responsabilitat política ni ha donat la cara davant la ciutadania.
El PP, un partit sense credibilitat
L’acceptació per part del PP de la proposta del BLOC per tal que s’investiguin els increments patrimonials dels alts càrrecs no tindrà cap credibilitat mentre no assumeixin responsabilitats polítiques. Així, Rosa Estaràs hauria de depurar “de manera immisericorde” les seves files, començant per l’exconsellera de Presidència Rosa Puig. L’actual consellera insular i regidora té una clara responsabilitat en el cas Turisme Jove, en haver autoritzat aportacions extraordinàries (fins a 10 milions d’euros) utilitzades pels seus subordinats per a saquejar les arques públiques. Tanmateix, amb les seves declaracions públiques sobre aquests fets l’exconsellera fins ara només ha fet el ridícul.
Amb aquesta demanda volem donar pas a una nova etapa política, a on tots els que hagin malversat doblers públics en paguin les conseqüències i que la societat balear torni a confiar amb els seus representants a les institucions. També demanam al Partit Popular que demani perdó als habitants d’aquestes illes per la gestió duta a terme durant la passada legislatura i per tots els casos de corrupció que van generar persones que ells van designar per ocupar càrrecs de responsabilitat.

 

I així i tot encara callen…LA VOSTRA CORRUPCIÓ, LA NOSTRA HIPOTECA!
la notícia a la premsa
Share This