ImageESQUERRA UNIDA-ELS VERDS REITERA LA SEVA OPOSICIÓ AL GOLF DE SON BOSC (MURO)

Per a EU-EV, la solució passa per la denegació de la llicència a la promotora i la inclusió dels terrenys a la zona de protecció del Parc de S´Albufera
 
En el moment en què el debat polític se centra entorn de les mesures de protecció territorial, resulta sorprenent que el batle de Muro, sr. Jaume Perelló, continuï donant suport al projecte de construcció d’un camp de golf a Son Bosc, dins de l’àrea de S’Albufera de Mallorca.

 

Aquest projecte de camp de golf és conseqüència de l’exclusió de l’àrea de Son Bosc del Parc Natural de S’Albufera de Mallorca. Aquesta va ser una més de les decisions de desprotecció del territori que va dur a terme el Govern Balear de Jaume Matas de l’etapa 2003-2007.

Instàncies tan diverses i tan autoritzades com el GOB, l’IMEDEA o la Universitat de les Illes Balears, així com col•lectius ciutadans de Muro, han sol•licitat la protecció d’aquest espai. Tant el GOB com l’IMEDEA i la UIB han destacat els grans valors naturals d’aquesta àrea. La presència d’espècies d’ocells com l’abellerol, i d’una valuosíssima població d’orquídies de prat, fan aquesta àrea mereixedora de protecció. La protecció integral de la zona humida de S’Albufera de Mallorca, a més, és incompatible amb un projecte tan agressiu com és un camp de golf.

Aquest projecte de camp de golf compta amb informes desfavorables de tècnics municipals i del Consell de Mallorca, i amb una ampla oposició social i ambiental a la seva construcció.

Per a Esquerra Unida-Els Verds, la protecció de Son Bosc passa per una doble solució: la denegació de la llicència als promotors del camp de golf (competència de l´Ajuntament) i la inclusió dels terrenys a la zona de protecció del Parc de S´Albufera (Conselleria de Medi Ambient, Govern Balear). Per això, des d´EU-EV instam ambdues institucions a ser conseqüents amb la protecció del territori i a frenar una nova operació especulativa que no aportarà cap benefici ni a Mallorca, ni als habitants del municipi.

Share This