Esquerra Unida – Iniciativa Verda de Manacor demana a l’Ajuntament que no es carregui la prestació de suport a domicili a les rendes més baixes

A finals de novembre, el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manacor ha estat enviant una carta als usuaris del servei de suport a domicili, anunciant que per aquest servei es cobrarà una quota de 8 euros per hora de servei. També avisa que aquesta taxa es començarà a aplicar a totes les persones usuàries d’aquest servei a partir del proper 1 de gener de 2009.

Si bé aquesta taxa està aprovada des de fa vuit anys, mai s’havia aplicada. Des d’Esquerra Unida – Iniciativa Verda de Manacor consideram que l’equip de govern municipal ha esperat el pitjor moment per a començar a aplicar-la, just quan la crisi està colpejant fort i molt especialment els col·lectius més febles. És totalment injust que per una prestació tant bàsica com aquesta, l’usuari, especialment aquell amb pocs recursos econòmics, hagi d’acabar pagant o, fins i tot, que els familiars de l’usuari hagin de fer-se càrrec de la taxa.

Des d’EU-IV podríem entendre que des de l’Ajuntament de Manacor existís la pretensió de carregar aquestes despeses a usuaris amb rendes altes, però també voler carregar-les igualment i sense distinció als usuaris de rendes baixes, és un atac als principis més elementals de les polítiques socials.

 

Esquerra Unida – Iniciativa Verda de Manacor.

 

 

 

 

 

Share This