Davant la detenció de l’exgerent del CDEIB Antònia Ordinas (PP)

EU CONSIDERA QUE «ÉS URGENT UN GRAN PACTE CONTRA LA CORRUPCIÓ A BALEARS»

 

Davant la detenció avui de l´exgerent del Consorci per al Desenvolupament Econòmic de Balears (CDEIB), Antònia Ordinas (PP), i l´allau recent de casos de pressumpta corrupció, especialment relatius a l´anterior legislatura, com Son Oms o el Consorci Turisme Jove, des d´EU volem fer una crida pública a tots els partits polítics de Balears  perquè establim mesures que es corresponguin les expectatives de la ciutadania davant els casos de corrupció.

Esquerra Unida considera que les tasques de representació política han d’estar al marge de les pol·lèmiques sobre presumptes casos de corrupció, ja que d´una altra manera només es contribueix a la degradació de la percepció que els ciutadans i les ciutadanes tenen sobre els polítics i la gestió pública.Per això, el coordinador d´EU, David Abril, recorda que “es fa necessari i urgent un gran pacte contra la corrupció a Balears”, que es podria fonamentar en l´aplicació d´alguns criteris o normes d’actuació que ja vàrem proposar fa uns mesos:

a)       Apartar de la vida pública les persones condemnades judicialment per casos de corrupció.

b)       Apartar de la vida pública, preventivament i sense que això signifiqui pressumpció de culpabilitat, aquelles persones que estiguin implicades en casos de corrupció política per tal de mantenir el debat polític i el funcionament institucional lluny del debat sobre els casos de corrupció. És a dir, fer un “cordó sanitari” front als casos de pressumpta corrupció.

c)       Apartar de la vida pública aquelles persones de les quals hagi quedat acreditat que han comés actes èticament reprobables relacionats amb la vida pública i d’una entitat suficientment greu, fins i tot si aquests actes no donen péu a responsabilitats penals.

Reduïr els supòsits d’assumpció de responsabilitats al primer dels criteris ressenyats ha estat, tradicionalment, el recurs, dels qui pretenien amparar els presumptes corruptes i significa delegar en els jutges la preservació de valors cívics i democràtics que han de ser preservats, fonamentalment, per partits polítics, mitjans de comunicació i opinió pública en general. En definitiva, significa desprotegir el nostre sistema democràtic fins a límits inadmissibles.

Des d´EU també consideram que l´actual discurs que mantén el PP sobre la corrupció, acusant la Justícia de parcialitat, “és una cortina de fum perquè ja no saben què han de fer amb tanta corrupció, que no és fruit més que d´una manera de fer política basada en el clientelisme”.

Finalment, EU fa una crida a la responsabilitat de TOTS els partits, però molt especialment els del pacte de progrés, perquè es pugui impulsar  al Parlament l´aprovació d´un Pacte Anticorrupció en els propers mesos en el sentit esmentat

<<<<la notícia a la premsa:

Europa Press EU demana als partits un gran pacte que aparti de la vida pública als implicats en casos de corrupció política

Libertad Balear EU pide a los partidos un gran pacto que aparte de la vida pública a los implicados en casos de corrupción política

 

Share This