NOTA DE PREMSA                                                                           Palma, 13 de febrer de 2009

EU DONA SUPORT I PARTICIPARÀ A  LA CONCENTRACIÓ CONVOCADA PER L’ASSOCIACIÓ MEMÒRIA DE MALLORCA

Per reivindicar justícia, memòria i dignitat per les víctimes de la repressió i la dictadura franquista

 

Esquerra Unida assistirá a la concentració ciutadana convocada per l’Associació per a la Recuperació de la Memoria Històrica de Mallorca que tindrà lloc aquest diumenge 15 de febrer, a les 13’30h davant l’Audiència Provincial de Palma.

EU afirma que recolçarà aquesta i quantes iniciatives es desenvolupin a la nostra comunitat per tal d’assolir els drets de Veritat, Justícia i Reparació per les víctimes de la repressió i la dictadura franquista. Memoria del FuturoEn aquest sentit animen a tots els ciutadans i ciutadanes a recolçar amb la seva presència la concentració per exigir als tribunals de justícia estatals i locals i a les institucions públiques estatals i autonòmiques:

1. La seva responsabilitat per la senyalització, dignificació, localització i exhumació de les foses comunes de la repressió feixista

2. La seva responsabilitat per l’anulació dels  judicis franquistes

3. La seva responsabilitat per la retirada de la simbologia franquista

4. La seva responsabilitat per assolir els drets de Veritat, Justícia i Reparació per les víctimes de la repressió i la dictadura franquista.

Esquerra Unida considera finalment “molt trist que hagin d’esser els familiars i les persones afins als desapareguts durant la Guerra Civil espanyola i el règim dictatorial de Francisco Franco els que hagin de constituir una associació per recuperar la memòria històrica dels seus avantpassats. Correspon a l’Estat i les institucions públiques assegurar la de justícia, memòria i dignitat dels repressaliats”.

Share This