COMUNICAT DE PREMSA

 

EU ESPERA UN DESMENTIMENT PÚBLIC DEL PSIB PER LES INFORMACIONS CONFUSES SOBRE EL SEGON CINTURÓ

 

Davant les informacions aparegudes aquests dies a la premsa, on s´apel·lava a diferents declaracions dels màxims responsables del PSIB a Balears, Mallorca, Francesc Antich i Francina Armengol, sobre la recuperació del projecte del PP de l´anomenat “Segon cinturó” de circumval·lació de Palma, el coordinador d´EU, David Abril, ha afirmat que “des d´EU ens agradaria un desmentiment públic del PSIB per aquestes informacions”.

 

El coordinador d´EU ha recordat que “el projecte de segon cinturó es va excloure del Pacte de governabilitat, per ser una nova agressió contra el territori, i no representar cap alternativa sostenible ni raonable de mobilitat”. Segons Abril, “les declaracions d´Armengol més que rectificar Antich, semblen una estratègia per apaivagar el més que probable rebuig social al projecte, i les d´Aina Calvo tampoc no aporten claretat a la postura del PSIB sobre el segon cinturó”.

 

Per a EU, “no basta amb què el nou projecte no es sembli al del PP, sinó que s´ha de pensar en alternatives globals a la mobilitat de Palma, i no en taps foradats que en tant que segueixi augmentant el nombre de cotxes (transport privat) que accedeixen a la ciutat, es seguiran generant noves situacions de col·lapse”.

 

Les alternatives en els accessos a Palma en la nostra opinió passen per:

 

  • un pla potent de transport públic a Palma, que redueixi substancialment el creixement sostingut del transport privat en els darrers anys en una espiral sense final;

 

  • potenciar el Camí dels Reis, connectant-lo amb l´autopista d´Inca, que seria una mena de ronda “natural”, que desviaria el trànsit cap a Sóller, Son Reus, la UIB, i fins i tot Son Espases.

 

setembre de 2008

Share This