ImageFa pocs dies, el 8 de juny hem cel·lebrat el Dia Mundial dels Mars i Oceans, es veu que ni el Consell ni l’Ajuntament s’han sensibilitzat suficient ja que aquí a uns dies (el 14 i 15 de juny) es realitzarà, en aigües de Formentor i Cala Sant Vicenç (Pollença), el campionat d’Espanya de pesca (caça) submarina organitzat per la Federación Balear de Actividades Subacuáticas i per la FEDAS, amb col.laboració de la Conselleria d’Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears i del Departament d’Esports del Consell de Mallorca entre d’altres…

Nosaltres a l’igual que el GOB ens posicionam en contra d’aquests campionats de matar peixos (guanya qui mata més peix) quan els nostres recursos, no es troben en les seves millors condicions. No repetirem els arguments del GOB que podeu llegir a la seva nota de premsa). El que ens sembla increïble és que L’Ajuntament no digui res i permetrà aquesta competició quan hi ha un acord per unanimitat a la junta de govern del 8 de gener d’enguany per t demanar que l’any 2008 no es celebri cap campionat de pesca submarina al terme municipal de Pollença, per evitar la sobreexplotació del fons marí.

 

Els arguments que varen donar a la mateixa junta varen ser que en els darrers anys s’han celebrat diversos campionats de pesca submarina al terme municipal de Pollença i que s’havia d’evitar els problemes que la celebració continuada d’aquestes competicions suposa per a la conservació del fons marí.

O sigui que o bé la Junta després no va demanar res, o l’han fet fatal i la conselleria del govern d’esports i joventut i el Departament d’Esports del Consell de Mallorca es riuen i passen olímpicament dels acords de la Junta de Govern. Amb el agravant de que aquests organismes són del mateix color polític, UM; que el batle i president de la Junta de Govern , amb l’agravant que el director insular d’esports, Antoni Seguí Cabanelles és pollençi.

Demanant a nostre equip de govern ràpidament una resposta contundent a aquesta presa de pel, i que faci els passos necessaris per no deixar fer aquest campionat a les nostres aigües. Pensam que l’equip de govern hauria de fer respectar els seus acords i que hauria de comanar als serveis jurídics de l’Ajuntament si n’hi ha fonaments per anul·lar el campionat, ja que la competició afecta a una zona LIC( Lloc d’Interès Comunitari) i per part de la Conselleria de Medi Ambient no ha estat realitzada cap avaluació ambiental dels possibles efectes d’aquesta competició tal i com pertocaria.

La veritat que el tema unit la polèmica dels fondejos dels darrers dies, demostra la manca de coordinació entre les administracions i el màrqueting verd que fan alguns partits. Pot haver una cosa més incongruent que invertir en fondejos controlats per salvar la posidonia i després permetre una competició per veure qui mata més peixos? Això simplement és un escandalós .

Share This