NOTA DE PREMSA                                                                           Palma, 12 de gener de 2009

 

 

EU-EV  PRESENTA  A L’AJUNTAMENT DE SANTA MARIA DEL CAMÍ UNA PROPOSICIÓ D’URGÈNCIA RELATIVA A LA MASSACRE DEL POBLE PALESTÍ  PER PART D’ISRAEL

Exigeixen  a Israel el final de l’ocupació de Cisjordània, la paralització de la construcció del Mur, l’abandonament dels assentaments de colons i el compliment de totes les resolucions de les Nacions Unides sobre el conflicte.

 

 Esquerra Unida – Els Verds ha presenta avui a l’Ajuntament de Santa Maria del Camí, una Proposició d’urgència relativa a la massacre del poble Palestí per part d’Israel per a sotmetre a la consideració del proper Ple Municipal.

Guillem Ramis i Canyelles ,Regidor del Grup Municipal Esquerra Unida – Els Verds ha detallat el contingut de la Proposta d’acord, que es detalla a continuació:

Proposta d’acord

La població civil de Gaza, sotmesa a un duríssim bloqueig per part d’Israel, viu des de fa mesos una dramàtica situació de pobresa i mancances de tota mena. Des del dissabte 27 de desembre, s’hi ha afegit la brutal agressió de l’exèrcit israelià, primer en forma d’atacs aeris, i, des de dissabte 3 de gener, d’invasió terrestre. Els atacs han causat més de vuit cents morts,  milers de ferits greus, destrucció d’equipaments i infrastructures i una gran emergència humanitària. El Ple de la Corporació Municipal de l’Ajuntament de Santa Maria del Camí acorda:1. Demanar que s’aturi de forma immediata i urgent, la massacre que esta patint el poble palestí a la franja de Gaza.

2. Exigir a Israel el final de l’ocupació de Cisjordània, la paralització de la construcció del Mur, l’abandonament dels assentaments de colons i el compliment de totes les resolucions de les Nacions Unides sobre el conflicte.

3. Demanar a la Unió Europea, el govern espanyol i les institucions autonòmiques, que condemnin rotundament l’actuació d’Israel, i que pressionin en aquest sentit,  amb les mesures diplomàtiques, econòmiques i comercials que estiguin al seu abast.

Share This