Image

ESQUERRA UNIDA-INICIATIVA VERDA DE MANACOR PROPOSA REVITALITZAR L’ÚS DELS APARCAMENTS GESTIONATS PER LA SAM OFERINT LA POSSIBILITAT DE LLOGUER DE 150 PLACES ALS VEÏNATS A 20 EUROS/MES

La coalició sosté que oferint 150 places d’aparcament a 20 euros mensuals als veïnats, es podria pal·liar el dèficit de l’empresa municipal (uns 40.000 euros/any), facilitaria l’oferta d’aparcament als carrers dels barris afectats i respondria a una demanda veïnal majoritària des que es van inaugurar els aparcaments, millorant la qualitat de vida d’aquests.

 

EU-IV ha qualificat els acords del passat Plenari en relació a abordar el dèficit de l’empresa municipal SAM, de tímids i allunyats de l’esperit en la recerca d’aprofitament de les infraestructures públiques d’acord amb el que demanden els ciutadans i els interessos generals d’aquests.

En aquests sentit des d’EU-IV sostenen que la creació d’una empresa municipal pot ser una eina àgil per a la gestió de serveis públics sempre que respongui a la filosofia de la defensa dels interessos generals de la ciutadania.

Els roig i verds consideren que aquesta mesura no afectaria a l’oferta de places d’aparcament de rotació al centre, sempre que es complís amb els criteris de “dret a lloguer d’un aparcament per proximitat” és a dir, que tinguin prioritat a llogar els aparcaments els veïnats i els comerciants dels barris on estan ubicats els aparcaments; d’aquesta forma, també es descongestionarien places d’aparcaments a les vies públiques que envolten els aparcaments.

Des d’EU-IV consideren que l’aplicació de la mesura facilitaria la rotació en les places d’aparcament per a les persones que es desplacen al centre de Manacor o que venen d’altres localitats. Sostenten la viabilitat de la proposta està basada i construïda en les dades oficials de l’Ajuntament sobre l’aprofitament dels aparcaments que s’han anat aportant durant els 8 anys de funcionament.

En aquest sentit proposen la reserva de 100 places d’aparcament de lloguer als de la Plaça Sant Jaume i 50 més als de la Plaça Jordi Caldentey, des d’EU-IV sostenen que ni a les hores de més ús dels aparcaments aquest número d’aparcaments són utilitzats ambdós aparcaments públics, per la qual cosa, es tracta de conjugar els interessos generals que van donar pas a la construcció d’aquestes obres públiques, és a dir, assegurar l’oferta de places d’aparcament en rotació per a facilitar l’acostament de serveis als ciutadans que es desplacen de la perifèria de la localitat i des de la resta de la comarca, alhora que es millora la qualitat de vida dels veïns i comerciats dels barris en els que estan ubicats.

En el cas dels nous aparcaments de Porto Cristo, des d’EU-IV consideren que caldrà esperar a tenir dades d’utilització per estudiar la viabilitat d’aquesta proposta; per una banda concorren circumstàncies diverses com ara la temporada turística o el fet que ens trobem davant un aparcament amb molt poques places.

Share This