nota de premsa                           11 febrer de 2009

EU RECOLZA LA MOBILITZACIÓ DELS TREBALLADORS DE CASA BUADES

Afirmen que “s´han de cercar solucions creatives i sostenibles davant la manca de consciència de les multinacionals”

Imagen de archivo de una concentración de trabajadores de Casa Buades.

Des d´EU recolzam la mobilització convocada per avui dimarts a Binissalem per part del Comitè d´Empresa i els sindicats, davant l´ERO que amenaça amb l’acomiadament de tota la plantilla de la planta.

 Per a EU, “està clar que no es tracta de què l´empresa tengui problemes econòmics, sinó que s´aprofiten de la crisi com a excusa per a la deslocalització de la producció a la Xina”.

El coordinador d´EU, David Abril, ha afirmat que “Casa Buades és ara propietat de Teka, una multinacional que l´únic que vol és guanyar més doblers (no perd) reduint costs de mà d´obra. Seria una autèntica pena que es destruïssin tants de llocs de feina, ja que això repercutiria no sols a la vida dels treballadors i les famílies, sinó a la mateixa cohesió social del poble de Binissalem”.

Davant acomiadaments massius com aquest, des d´EU consideram essencial la recerca de solucions creatives, des del diàleg social entre l´Administració, representants dels treballadores i altres agents econòmics, que passin pel manteniment de la planta, que és rendible (encara que fos amb una altra marca), assegurant la sortida de la producció al mercat local, per exemple lligant-la al “Pla Renove” dels hotels illencs.

Share This