Aplaudeixen també la iniciativa de la Conselleria d´Afers Socials de tres minuts de silenci pels morts a l’estret, equiparant les víctimes de les pasteres a les del terrorisme o la violència de gènere, en termes de reconeixement

 

Esquerra Unida s´adhereix a les mobilitzacions convocades per demà dimecres, per diverses entitats socials de Mallorca, en protesta per la Directiva de Retorn dels immigrants, l´anomenada “directiva de la vergonya”.

Segons EU, la Directiva contradiu l´aposta històrica d´Europa per la defensa dels Drets Humans, a més que els centres d´internament “s´han mostrat inútils, i una bona mostra d´això és que a la sortida dels centres d´internament a les Canàries, Ceuta i Melilla, el govern espanyol reparteix els immigrants subsaharians a la seva sort pel conjunt de l´Estat, incloses les Illes Balears”.

A més, el coordinador d´EU, David Abril, ha denunciat que “sembla de ciència ficció que un govern progressista com el de ZP recolzi la directiva, quan aquesta preveu la privació de llibertat per als immigrants, el seu internament a presons en els casos on no existeixin centres, o fins i tot el tancament de menors”.

Finalment, des d´EU han assenyalat que “aquesta directiva és encara més vergonyosa per als europeus i europees quan s´ aprova enmig de l´arribada dramàtica de persones d´Àfrica en pastera, uns morts, altres supervivents”. Segons EU, “la fugida d´Àfrica té molt a veure amb la crisi alimentària, i aquesta està íntimament relacionada amb unes relacions comercials inequitatives entre els països rics i els països empobrits”.

Per al coordinador d´EU, “el pitjor de la Directiva és que assenyala els immigrants com el problema visible en temps de crisi. Perquè no aproven una Directiva de retorn dels especuladors, o dels corruptes?”.

Des d´EU recolzen la convocatòria de concentració de diverses entitats contra la Directiva per demà dimecres, a les 11 h. davant la Delegació del Govern central a Palma, així com els tres minuts de silenci convocats pel Govern Balear per demà també, a les 12 h., davant el Consolat.

 

Share This