MARINA SANS: AMB LA MÀ DINS EL CALAIX

Esquerra Unida demana la seva dimissió immediata

 

 

Sembla mentida que a hores d’ara Marina Sans encara sigui regidora. Ahir el Bloc per Palma demanava la dimissió de la regidora popular després de que des del Govern de Cort i el Partit Popular es digués amb el retorn del doblers el tema estava resolt.

Si ja fa temps que es demana la responsabilitat de Matas pels diferents casos de corrupció a la passada legislatura, s’ha de començar a demanar també la responsabilitat política d’una batlessa que no s’assabentaba del que robaven el seus regidors.

Si Catalina Cirer deia que no era la mare de Rodrigo de Santos per saber què feia, si ara resulta que pagar durant tres anys viatges de familiars amb els doblers de tots és una errada, la pregunta és quin tipus d’equip de govern tenia Cirer i quin control exercia sobre el mateix.

En aquesta foto, la Sra. de l’esquerra és Marina Sans, ex-Presidenta de l’Empresa Funerària Municipal. Ahir va haver de tornar 6.800 euros corresponents a nou viatges particulars d’ella i de la seva família que s’havien carregat a l’Empresa Funerària.

La Sra. de la dreta és na Catalina Cirer, ex-batlessa de Palma i que, a més de col.locar la Sra. Sans al front de la Funerària, també va tenir com a mà dreta el Sr. Antoni Nadal, que va  fer mobbing immobiliari a unes llogueteres, va ser condemnat en el jutjat d’allò penal i va haver de dimitir. Després de la dimissió de la seva mà dreta, la Sra. Cirer va col.locar com a nova mà dreta al Sr. Rodrigo de Santos, actualment en presó preventiva i que no necessita presentació perquè s’ha fet prou conegut a Palma, a Mallorca i arreu de l’Estat.

No apareix a la fotografia el Sr. Oscar Collado, gerent de la funerària i mà dreta de la Sra. Sans, que també ha hagut de tornar 3.068 euros a la Funerària per viatges particulars seus i de la seva família i que, a més, era el que posava els «conformes» al pagament de les factures particulars de la Sra. Sans i de la seva família… Capisci cari? Tutto é come una gran famiglia…

A part de l’aficada de mà al calaix. les senyores de la foto ens han sortit una mica mentideres.

En efecte, a la roda de premsa que feren dimarts passat per donar explicacions, digueren:

Catalina Cirer, aseguró ayer que las facturas remitidas a la Empresa Funeraria Municipal (EFM) en las que se abonan viajes de familiares de la ex presidenta, Marina Sans, y del ex director gerente, Oscar Collado, son consecuencia de un error «ocasional»,  (PRIMERA MENTIDA) que achacó a la agencia de Viajes Barceló y a los servicios administrativos de la funeraria. (SEGONA MENTIDA)

Por ello, pidió «disculpas a los ciudadanos», aunque aseguró que éste no era el funcionamiento normal de la Empresa y pidió que no se convierta «un error ocasional en la práctica habitual». Por su parte, si bien lamentó no poder aportar los justificantes, Marina Sans aseguró que los 60 viajes particulares que entre 2005 y 2007 encargó a Viajes Barceló fueron pagados de su bolsillo, aunque en unos seis casos las facturas habrían sido además remitidas a la funeraria «por error».
Admitió que algunas de las facturas han sido pagadas por duplicado. (TERCERA MENTIDA) Entre ellas se encontrarían las publicadas por DIARIO de MALLORCA, aunque todo ello sin aportar documentación alguna

Dos dies després hem sabut el següent:

Que no es tractava per res d'»un error ocasional»: es tractava de nou factures emeses entre els anys 2004, 2005, 2006 i 2007 (primera mentida)

Que l’agència de viatges no es va equivocar i no va cobrar per duplicat cap factura. Tampoc els serveis administratius de l’EFM es varen equivocar: es limitaven a pagar religiosament les factures que venien amb el conforme del Sr. Collado (Segona mentida).

Que la Sra. Sans no va pagar per duplicat cap factura: els nou viatges particulars els va pagar l’EFM i només la EFM (Tercera mentida)

El Bloc per Palma ha demanat la dimissió de la Sra. Sans i també ho ha fet Mateu Ferrer a un article titulat «Los ladrones y los mentirosos no deberían ser concejales»

I, per acabar, un últim exercici intel.lectual. Des del convenciment que, si hagués estat jo que m’hagués gastat 6.833 euros en viatges particulars  a costa de l’Ajuntament les primeres planes dels diaris no donarien de sí per acollir totes les peticions de dimissió, vull plantejar la següent hipòtesis : i si la Sra. Sans fós simplement incompetent?.

Efectivament, és possible imaginar que, en lloc de mentir, la Sra. Cirer i la Sra. Sans diguessin falsedats a la roda de premsa perquè penssassin que eren certes… però sense haver-se pres la molèstia de comprovar-ho: es pot pensar que el Sr. Collado ordenà el pagament d’una factura on figurava un viatge de la seva dona a Chicago… sense donar-s’en compta; es pot pensar que el Sr. Collado ordenà el pagament de factures de viatges de persones que no tenien res a veure amb l’empresa, amb el llinatge Sans i un parèntesis que deia «hijo» o «hija» sense consultar a la Sra. Sans «Marina: què hem de fer amb aquesta factura?»: es pot pensar que na Marina Sans anomenà un descerebrat semblant com a gerent de l’EFM sense saber que era un descerebrat; es pot pensar que la Sra. Sans deixà de pagar factures de viatges de familiars (algunes amb una quantía superior als dos mil euros) sense adonar-se que aquell viatge li havia sortit de gratis… es pot pensar tot això si un està d’humor per fer-ho, però llavors estariem davant un monument a la incompetència i a la irresponsabilitat tan majúscul que la Sra Sans, a la fi, també hauria de dirimir.

Share This