ImageMilitants i càrrecs públics d´EU participaran avui, Dia Mundial del Medi Ambient, a la bicicletada organitzada pel col·lectiu «Massa Crítica»

Des d´EU recorden que el nostre model econòmic de desenvolupament no és sostenible

Des d´EU afirmen que el nostre model econòmic de desenvolupament (a les Illes) és insostenible, per l´elevat consum de territori i recursos naturals, d´aigua i d´energia, i les elevades taxes de residus produïts en relació a la població flotant.

En aquest sentit, recorden que en el cas de Mallorca, diversos estudis com el de la petjada ecològica demostren que amb el nostre ritme de vida són necessàries 6 illes com la que tenim per mantenir el nivell de consum de recursos i producció de residus i emissions de CO2 actuals.

 

Per això, el coordinador d´EU, David Abril, ha afirmat que «cal mirar l´economia en termes de sostenibilitat, a manejar indicadors ecològics i socials diferents i complementaris als actuals per mesurar i abordar l´economia illenca, i a introduir mecanismes correctors i polítiques públiques eficaces, que permetin compensar d´alguna manera els efectes perversos del nostre model de desenvolupament».

Des de la formació d´esquerres i ecologista mantenen que «a més de protegir el territori amb mesures per aturar el creixement urbanístic, s´ha d´apostar per una fiscalitat ecològica progressiva, que permeti compensar la vulnerabilitat de la nostra economia, així com l´impacte social de la recessió econòmica, se digui aquesta ecotaxa o com se li vulgui dir».

Actius i càrrecs públics d´EU participaran avui horabaixa, a les 19:30 hores, a la Plaça d´Espanya de Palma, a la bicicletada organitzada pel col·lectiu «Massa Crítica», per celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient.
 

Share This