<<

Recerca Pruaga inaugura demà el primer  Festival Internacional de Cinema i Drets Humans a Mallorca

Una aposta del món de la cultura progressista i solidària més encertada que mai ara que es commemora el 60è Aniversari de la Declaració Internacional dels Drets Humans.

El col·lectiu Recerca Pruaga organitza ‘ El primer Festival Internacional de Cinema i Drets Humans a Mallorca’. Una iniciativa sense precedents a la nostra illa que neix amb l’objectiu de sensibilitzar a la ciutadania emprant el cinema com a mitjà de difusió i d’expressió pedagògic per a la concienciació sobre la ‘globalitzada’ manca de respecte dels drets fonamentals arreu del món.


Fins a 8 projeccions es podran veure des d’avui fins al diumenge en un cartell que com assenyalen els seus organitzadors ‘no volem que l’espectador es trobi amb una recol·lecció de misèries i desesperació. Optam pel missatge constructiu’.

 

Demà divendres 21 de novembre, el Festival s’inaugurarà al Teatre de Manacor (21h, Av del Parc s/n) amb la projecció de la pel·lícula All the Invisible Children, un seguit de relats des de la visió de vuit realitzadors diferents sobre la infància en els seus estrats més desafavorits i la seva vida anònima. Firmen la primera cinta coneguts autors de prestigi i renom del cinema social d’autor, destaquen Spike Lee ,Emir Kusturika o el mateix Ridley Scott.

Dissabte 22 es faran dues projeccions El baño del Papa (17h) i Estrellas de la Línea (20h).

En arribar la nit del mateix dissabte tindrà lloc la Festa Oficial del Festival. Tindrà lloc a partir de les 23h al Bar Xarop (Pça des Mercat 18, Manacor)amb un sopar i posterior actuació del grup ‘VOCOPERCUSSIUS’, un combo multirracial de percussionistes i vocalistes femenines que s’autodenominen ‘amb vocació intercultural i integradora’.


Diumenge 23 la jornada serà encara més completa: Viva Cuba (12h) Francisco por Paco (16h), Querida Bamako (17h) i Lágrimas de Wayronco (20h)

Molt més enllà del cinema, decidits els seus organitzadors a remoure conciències hi haurà espai per a la reflexió mitjançant una sèrie de col·loquis, debats i encontres amb alguns dels directors per aprofundir en la qüestió col·lectivament. Aquest primer any compten, entre d’altres convidats, amb el director Benito Rabal (fill de l’il·lustre Paco Rabal) o Willy Meyer (Eurodiputat del Partit de l’Esquerra Europea).

Una aposta del món de la cultura progressista i solidària més encertada que mai ara que es commemora el 60è Aniversari de la Declaració Internacional dels Drets Humans. Persones sensibles a la injustícia i a la cultura alternativa teniu una cita,no hi falteu!

+ info visitant la web www.festivalmallorca.org

Share This