Taula d’Experts sobre la realitat social de Son Banya» aquest Divendres 27, a les 19’00, a Flassaders

 

Companys i companyes,

Com sabeu l’Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura de l’Ajuntament de Palma està gestionada entre d’altres per Esquerra Unida, des d’allà s’intenta imprimir el sagell més transformador, social i participatiu de la nostra esquerra transformadora.

 

{gallery}sonbanya1{/gallery}

Són moltes les fites impulsades fins ara com heu tengut ocasió de conèixer recentment per diferents mitjans, consells de barri, festes populars on el protagonisme principal ha estat pel teixit associatiu. L’interlocució directa dels moviments socials amb l’administració, potenciar el seu empoderament en la presa de decisió en els assumptes públics i un llarg etcétera

Sens dubte, uns dels èxits recents ha estat la lluita per l’erradicació de l’infravivenda, per donar llum a la cara invisible, i socialment insostenible de la nostra illa, el nostre compromís per la justícia social i l’adecuada inclusió social dels qui han patit l’oblit històric dels seus administradors (la dreta, ens entenem)…

Concretant, hem arribat nosaltres (i en menys d’un any!) hem acabat amb el carrer Brotad, Canòdrom. En marxa l’intervenció al barraquisme de Via de Cintura i General Riera. És clar que no som autocomplaents, moltes coses són millorables.

Perquè noves fites s’ens imponen, una d’elles la que motiva aquesta comunicació «La qüestió de Son Banya» el cuart món de Mallorca oblidat durant dècades. Sabreu també que la nostra organització s’ha posicionat amb claredat «hem d’acabar amb Son Banya, un focus indigne de marginació social, de racisme i de delinqüència» que a més condemna a la meitat de la seva població, població infantil, a un futur inhòspit. Però és clar aixó no ho diuen els mitjans els agrada simplificar amb sensacionalismes com «supermercat de la droga» i obviar la dimensió humana, la perspectiva social de que tots els ciutadans han de tenir l’opció d’insertar-se en una comunitat d’iguals en drets i deures, de què no han de ser estigmatitzats ni per raça, ni per classe social etc.

Aportar aquesta dimensió humanista a la futura intervenció social en Son Banya és el propòsit d’aquest acte, on comptarem amb diferents perspectives implicades en la matèria: l’àmbit dels moviments socials, el jurídic, els mitjans de comunicació i l’administració en matèria de serveis socials.

US ANIMEM A ASSISTIR A L’ACTE!

Sara Mulet Rble de Comunicació i Participació d’Esquerra Unida Mallorca ´
comunicaciomallorca@interinsular.eu-balears.org

Share This