Miquel Rosselló visita Lloseta i Binissalem

Les reunions s’han centrat en el pla d’obres i serveis i el que pot oferir el departament de Cooperació Local als ajuntaments

El conseller de Cooperació Local, Miquel Rosselló, juntament amb Joan Font, director insular de Cooperació Local, i Magdalena Palou, directora insular d’Assessorament Municipal, han visitat avui matí els pobles de Lloseta i Binissalem per conèixer els projectes dels dos municipis per al pla d’obres i serveis i les seves demandes, la fase en que es troba l’Agenda Local 21, així com donar a conèixer tots els nous serveis que el departament de Cooperació Local ofereix als ajuntaments.

La primera reunió ha tingut lloc a Lloseta, on Rosselló, Font i Palou s’han trobat amb Bernat Coll, batle del municipi; Josep Alonso, secretari municipal i Maria Alemany, segona tinent de batle i responsable de l’Agenda Local 21. Després d’escoltar les seves demandes, el conseller de Cooperació Local s’ha compromès a finançar la una nova fase d’un projecte plurianual remodelació i ordenació dels carrer Major i la plaça dels Quatre cantons i la darrera fase també de remodelació i ordenació, del carrer Antoni Maura. A més del compromís d’engegar una nou projecte en un plurianual de remodelació i ordenació del carrer Nou. En qual a l’Agenda Local 21, el consistori ja ha informat que la fase de diagnòstic ja està feta i que ara es troba pendent d’entrar dins els foro ciutadà.

Poc després, l’equip del Departament de Cooperació Local ha visitat Binissalem per reunir-se amb el batle , Jeroni Salom i una representació del consistori. En aquest municipi, Rosselló s’ha compromès a finançar les darreres fases de dos projectes plurianuals de molta envergadura, la millora del cementeri municipal i el reforçament de drenatges i pluvials de molts carrers del municipi. L’Ajuntament, per la seva banda, ha sol·licitat un projecte al servei de cooperació tècnica per a la confecció del projecte d’obra per a una plaça en el centre del poble de més de 5.500 metres quadrats amb una planta soterrada.

Rosselló també ha recollit les suggerències d’ambdós batles per a la propera reforma del reglament del Pla d’Obres i Serveis. En aquesta ocasió, les problemàtiques a les que s’han d’enfrontar ajuntaments com el de Lloseta, que superen de poc els 5000 habitants. En aquesta reforma la nova línia divisòria de percentatge d’ajuda es mou dels 5000 als 6000 habitants, degut al creixement de població generalitzat de l’illa de Mallorca. En la reforma que s’està preparant del reglament del Pla d’Obres i Serveis es vol afavorir més als ajuntament petits, que tenen manca de recursos i dificultats per accedir a grans projectes. També es té previst un lleuger augment del percentatge per al municipis amb varis nuclis de població o als qui presentin obres que estiguin recollides com a demanda al pla d’acció de l’Agenda Local 21.

Així mateix, el conseller ha comunicat la seva intenció de “modernitzar i millorar” el S.A.T., el Servei d’Assistència Tècnica que el Departament de Cooperació Local dóna als ajuntaments per tal d’adequar aquests serveis a les necessitats actuals. El servei s’ha vist reforçat amb la incorporació d’una nova persona per l’assessorament jurídic i està previst que en breu se n’incorpori una altra per assessorament administratiu.

 

{gallery}210408?cooplocal{/gallery}

 

Share This