ImageAdaptació al Pla Territorial de Mallorca

El Consell aportarà 975.000 euros per adaptar els planejaments urbanístics de 14 municipis al Pla Territorial de Mallorca.

El Consell executiu ha aprovat avui l’adjudicació del concurs per contractar els treballs tècnics d’adaptació al Pla territorial de Mallorca de 14 municipis de menys 5 mil habitants (Algaida, Búger, Consell, Costitx, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Lloret, Mancor, Montuïri, Petra, Sant Joan, Selva i Valldemossa).

Les tres empreses guanyadores del concurs (Ecosysteam, GAAT i CTIB) s’encarregaran, d’acord amb el que ha explicat la consellera de Territori, M. Lluïsa Dubon, de realitzar l’adaptació del planejament urbanístic i l’avaluació ambiental estratègica. El Consell de Mallorca, en aquest cas els departaments de Territori i de Cooperació Local, finançarà íntegrament l’adaptació per un import total de 975.600 euros.

Es preveu que la feina es dugui a terme en un màxim de tres anys, inclosos els treballs tècnics i la tramitació corresponent.

Per realitzar els treballs de manera més eficaç, s’han agrupat els municipis per proximitat en tres lots. Segons ha explicat el cap del Servei d’Ordenació del Territori, Cristòfol Mora, cada empresa s’encarregarà d’un lot.

Lot 1. Esporles, Estellencs, Fornalutx i Valldemossa
Empresa adjudicatària: Ecosysteam

Lot 2. Búger, Consell, Costitx, Mancor i Selva
Empresa adjudicatària: GAAT

Lot 3. Algaida, Lloret, Montuïri, Petra i Sant Joan
Empresa adjudicatària: CTIB

Per garantir la qualitat dels treballs, s’ha exigit un equip de treball multidisciplinar. Cada lot comptarà, com a mínim, amb un arquitecte, que dirigirà les feines d’adaptació del planejament municipal, i també amb professionals d’altres camps, com geògrafs, juristes i ambientòlegs.

La consellera Dubon ha apuntat que el Departament de Territori farà un seguiment de la qualitat tècnica dels treballs, si bé els ajuntaments tindran plena autonomia a l’hora de marcar les línies que s’han de seguir.

Per la seva banda, el conseller de Cooperació Local, Miquel Roselló, ha assenyalat que aquest és un primer pas en la col·laboració amb el municipis perquè s’adaptin al Pla territorial, ja que hi ha prevista, d’aquí a un dos mesos, l’aprovació d’una segona línia de subvenció per als municipis de menys de 5.000 habitants que hagin començat l’adaptació al Pla.

 

{gallery}cim210508{/gallery}

Share This