Gran Participació en la Jornada “DINAMITZACIÓ DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA EN LES A21L A MUNICIPIS DE MÉS DE 6000 HABITANTS”

El passat dissabte 7 de juny va tenir lloc al Teatre Municipal de Manacor una jornada per debatre i reflexionar sobre la participació ciutadana en les Agendes 21 Locals en els municipis de Mallorca de més de 6000 habitants, creant un espai de trobada entre els ajuntaments i les entitats ciutadanes per dinamitzar la participació en els processos d’A21L i donar difusió a experiències positives realitzades en l’àmbit de la participació en els processos d’A21L.

La jornada fou inaugurada per Miquel Rosselló, Conseller de Cooperació Local i Pedro Rosselló, Delegat de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manacor.

 

Marta Martorell, tècnica d’A21L de l’Ajuntament de Molins de Rei (Barcelona) explicà l’experiència molt enriquidora per establir un creixement sostenible al municipi i alhora evitar que es converteixi en una ciutat dormitori.

Seguidament, Pedro Bergas, Coordinador de l’Agenda 21 Local de Manacor, va fer un resum de la seva aplicació en el municipi mallorquí des de l’any 2003 fins ara, amb unes reflexions sobre la participació, la motivació de la ciutadania i els reptes de futur.

La darrera intervenció fou Neus Truyols, de l’Observatori de Polítiques Local, explicant la tasca que des d’aquest servei en particular i des del Departament de Cooperació Local en general s’està fent per potenciar L’A21L a Mallorca.

Finalment s’obrí un debat molt animat entre els assistents, responsables tècnics i representants polítics dels municipis de més de 6000 habitants, així com entitats i associacions interessades en l’A21L.

Aquesta jornada fou organitzada pel Departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca, el Comitè Especialitzat Insular d’AL21 (CEIAL21) i l’Observatori de Polítiques Locals (OPL). Ja s’està preparant una jornada de similars característiques però per a municipis de menys de 6000 habitants.

 

{gallery}cim070608{/gallery}

Share This