Image

Jornada de Presentació de la Directiva Europea de Serveis

És la primera jornada d’aquestes característiques que un Consell o Diputació realitza a Espanya

 

Avui matí s’ha celebrat, a la Sala d’Actes del Centre Cultural de la Misericòrdia, la Jornada de Presentació de la Directiva Europea de Serveis. Aquesta jornada tècnica servirà com a ajuda als ajuntaments en l’aplicació d’aquesta directiva. Ha estat organitzada pel Departament de Cooperació Local i el Centre Balears Europa.

 

La Directiva de Serveis és una directiva europea que va entrar en vigor el 28 de desembre de 2006 amb l’objectiu d’assolir un autèntic mercat interior de serveis mitjançant l’eliminació de les barreres legals i administratives que actualment limiten el desenvolupament d’activitats de serveis entre estats membres.

L’obertura de la jornada ha estat a cura de Miquel Rosselló, Conseller de Cooperació Local i Catalina Alemany, Directora Gerent del Centre Balears Europa. Seguidament ha intervingut Pilar Atienza, Sotsdirectora General Adjunta de Relacions Institucionals i Cooperació Local del Ministeri d’Administracions Públiques, qui ha parlat de les línies bàsiques de la Directiva de Serveis en relació a les Entitats Locals. Esther Pérez, tècnica del Ministeri d’Administracions Públiques ha explicat el Sistema d’Informació del Mercat Interior – IMI). La primera ronda d’intervencions l’ha tancada José Antonio Vázquez, Coordinador de Serveis Jurídics i Polítics de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

En un segon bloc amb el lema “Coordinació entre les administracions locals de l’Illa de Mallorca” han intervingut Bàrbara Mora, Cap del Departament de Recursos Humans del Govern Balear; Josep Valero, Secretari Tècnic del Departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca i Pedro Bofill, Assessor Jurídic de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears.

 

{gallery}cim110608{/gallery}

Share This