Image

 

El Conseller destaca l’esperit de col·laboració del seu departament amb els ajuntaments

El Conseller de Cooperació Local, Miquel Rosselló, va fer un balanç del primer any al front de Cooperació. Fou el passat divendres 20, a Manacor, davant una ampla presència de periodistes de la comarca de Llevant i acompanyat dels Directors Insulars Margalida Palou i Joan Font.

Primer va fer un resum de les millores que s’han fet en el funcionament del departament, com un major increment de la partida destinada a la inversió en el Pla d’Obres i Serveis, una revisió del reglament que regula aquestes subvencions per posar-ho al dia, un reforçament del Servei d’Assistència Tècnica als ajuntament duplicant la plantilla existent per poder fer front a les demandes dels consistoris i en especial els de menys població, un fort impuls a les Agendes 21 locals i escolars, la creació d’un Observatori de Polítiques Local que recentment presentà el seu estudi, la organització a Mallorca de l’assemblea general d’Arc Llatí o ajudes als ajuntaments per a la confecció de projectes d’obra són algunes de les actuacions destacades de Cooperació Local durant aquest primer any de govern.

Posteriorment va fer una reflexió sobre la dificultat de finançament del ajuntaments i de l’excessiu cost que suposa per aquests assumir responsabilitats i competències que no els hi pertoquen. Per ajudar a pal·liar la situació, en especial en el que fa al Pla d’Obres i Serveis, s’organitzarà una reunió conjunta dels Consells Insulars per demanar més finançament al Govern Espanyol.

Joan Font comentà que la mitjana europea de en matèria de finançament als ajuntaments és d’un 25% del total, en canvi a Mallorca no arriba al 12%.

 

{gallery}cim200608{/gallery}

Share This