COMUNICAT DE PREMSA

 
EU EV considera que encara queda molta feina a fer i recorda que la neteja de noms franquistes, una tasca inajornable després de més 30 anys de les primeres eleccions democràtiques.
 
 
 
 
 
Des de 1995 que Esquerra Unida Els Verds té representació a l’Ajuntament de Palma, el tema de la memòria històrica, la recuperació de la nostra memòria democràtica, ha estat una lluita de l’esquerra social de la nostra comunitat encapçalada pel nostre grup municipal. Aquesta lluita es demostra amb les diferents iniciatives portades al ple del consistori.
 
 
Des d’EU EV volem recordar que el tema de la memòria històrica va molt més enllà del nomenclàtor de la ciutat i que encara resten moltes qüestions pendents…
 
Alguns exemples:
– La dignificació de l’espai al Cementiri de Palma on es duien a terme els afusellaments amb la creació al seu lloc d’un espai de record i homenatge pels ciutadans i ciutadanes
– El record als funcionaris repressaliats pel Règim
– La desaparició de la “Creu dels Caiguts”
– Resoldre el tema de “La Feixina”
– Etc
 
 
 
Breu resum d’algunes de les propostes d’EU EV al Ple de l’Ajuntament de Palma,per a la recuperacióde la nostra memòria democràtica

 


El 14 de setembre del 99 Esquerra Unida es feia ressò de la petició de la Plataforma Antimilitarista que demanava el canvi de noms de carrers que facin referència a fets o personatges bèl·lics i presentàrem una Proposició al Ple del 30 del mateix mes.
 
Posteriorment, el Conseller de Treball Eberhard Grosske i la Presidenta de la Federació d’AV Rosa Bueno es pronunciaren públicament en el mateix sentit, de canviar el nom de l’esmentada plaça. A cada sessió plenària posterior, en pregunta oral, demanàvem quan es prendria la decisió.
 
El 8 de novembre de 1999, presentàrem un escrit signat per 120 ciutadans i ciutadanes, que demanava el mateix. Com a signants Persones implicades en l’activitat sindical, els secretaris generals de CCOO, UGT, ,USO,CGTc i STEI, de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma, del Consell de la Joventut, associacions juvenils, del GOB, del Lobby de Dones, de l’Associació d’Artistes Visuals de les Illes Balears, de la federació d’Associacions de la 3ª edat de Palma, de diferents clubs esportius, de l’OCB, ARCA etc
 
10 de desembre de 1999, amb motiu de l’aniversari de la Declaració dels Drets Humans, reiteràrem per escrit el prec. I a cada ple, continuàrem insistint.
 

 

 

 

Share This