comunicat de premsa

El Tinent de Batlessa i regidor de l’Àrea de Benestar Social, Participació i Cultura, Eberhard Grosske, el Director General d’Immigració, Manuel Cámara, el Conseller d’Afers Socials i laborals de l’Ambaixada de Romania, Gelu Catalin Boicu, la Directora Mèdica de la Gerència d’Atenció Primària de l’Ib-Salut, Amalia Gómez i la mediadora intercultural de l’Ib-Salut Mónica Maldovan, han visitat avui el poblat de Ca nAngelí per explicar l’acord al qual s’ha arribat per tal de continuar amb el desmantellament d’aquest poblat.

L’acord entre la Direcció General d’Immigració del Govern, l’Ib-Salut i l’Ajuntament permet el retorn a Romania dels gitanos de l’assentament amb el suport del govern romanès tant pel que fa al trasllat com pel que fa a la inserció laboral al seu país.

Aquesta via de col·laboració i de tractament del problema contrasta vivament amb els mètodes repressius duits a terme a països com Itàlia.

Front a la passivitat o les mesures repressives que han caracteritzat altres governs, tant el Govern Balear com l’Ajuntament de Palma han optat per una política activa d’eliminació del barranquisme però posant per davant les persones que, per una o altra raó, han acabat malvivint en aquest tipus d’assentaments.

En aquest sentit, cal destacar la tasca duita a terme pels treballadors socials i mediadors de l’Ib-Salut en el seguiment, cas per cas, de les persones afectades.

Avui parteixen cap a Romania sis persones que es sumen a les dues que varen partir en els dies anteriors i a les que està previst que ho facin en els propers dies. Així mateix, avui han abandonat l’assentament un marroquí i una persona d’Andratx que han estat derivats cap a diversos recursos assistencials.

Avui s’han enderrocat onze barraques (algunes pels propis romanesos que han abandonat el poblat) i EMAYA ha iniciat les tasques de neteja i retirada de restes.

la notícia a la premsa——————————-

ÚLTIMA HORA Las instituciones promueven en Palma el retorno voluntario de los rumanos a su país

MINUTO DIGITAL El Ajuntament derriba cuatro barracas del asentamiento de ca n’Angelí

 

Share This