El Consell de Mallorca mostra el seu recolzament a les cooperatives educatives

 

El passat dissabte, el centre cultural «es Quarter» de Sencelles va acollir la jornada «Escoles infantils a la Part Forana: Alternativa Cooperativa». Amb l’objectiu d’informar i compartir experiències sobre escoletes i models de gestió es va convidar a batles, regidors, tècnics d’ajuntaments, cooperatives i professionals del sector de l’ensenyament infantil.

La jornada fou organitzada per la Unió de Cooperatives de Treball de les Illes Balears, va contar amb les intervencions del seu President, Toni Vicens, acompanyat Miquel Rosselló, Conseller de Cooperació Local; Miquel Martorell, Director General de Planificació i Centres i Vicenç Arnaiz, Coordinador del pla per a l’educació de la primera infància; entre d’altres.

Rosselló va declarar que «El Consell té molt d’interès en desenvolupar projectes mitjançant iniciatives de persones que sorgeixin del nostre territori. Per a facilitar aquesta gestió s’obriran canals de col·laboració amb la Unió de Cooperatives per a poder recolzar iniciatives com les escoletes als ajuntaments».

Es va concloure que la cessió de la gestió de les escoles infantils de 0 a 3 anys a cooperatives pot ser una bona opció per als municipis petits i mitjans de la Part Forana, ja que podria revertir en benefici de la qualitat de l’ensenyament i rendibilitzar els seus costos.

Share This