<<<EU a les institucions

 

JORNADES DE SENSIBILITZACIÓ AMB LA COMUNITAT DE PAU DE SAN JOSE DE APARTADÓ(Colòmbia)

Des de l’Area de Benestar Social, Participació i cultura, per segon any consecutiu,es dona suport a iniciatives de Sensibilització I Cooperació com aquesta envers la difícil situació de la Comunitat


 

La difícil situació de violència i foc creuat entre l’exèrcit nacional, els paramilitars i la guerrilla ha obligat i continua obligant a millions de persones a desplaçar-se cap a zones menys castigades.

 

acte?colombia.jpgEn els darrers anys, la regió d’Urabà al nord del país, ha estat especialment afectada per aquesta dramàtica situació. En aquest context i davant l’exigència per part dels actors armats, de que la població civil abandonés els seus territoris, en 1997 La comunitat de Pau de San José de Apartadó, al nord de la regió, es declarà territori neutral negant-se a abandonar les seves terres i convertint-se en una experiència única de resistència pacífica enfront del conflicte armat a Colòmbia.

 

A pesar del suport de nombrosos organismes internacionals com ACNUR, Amnistia Internacional entre d’altres, i després de més de 10 anys des de la auto-declaració com a comunitat de pau i territori neutral, la comunitat segueix essent perseguida i pressionada essent imprescindible i necessària la solidaritat de la comunitat internacional, les institucions i compromesos amb els drets humans.

 

També des de Benestar Social en 2007 es va col·laborar amb el Loco Circo de la Vida amb un projecte de sensibilització amb aquesta comunitat de pau i d’altres indres de Colòmbia.

 

Al llarg d’aquest any 2008 es dona suport amb projectes destinats a la cooperació amb Colòmbia amb dues regions concretes: Cundiamarcar i Antioquia. Concretament son suports a agricultura, soberania alimentària i llars d’inserció per a joves desprotegits de medellin. Els projectes es duen a terme a través de les entitats Pau i Solidaritat, Fundació Projecte Jove i Associació Manos Amigas.

 

Les jornades es duran a terme el dia 5 d’octubre a les 17 hores al teatre Xesc Forteza.i s’iniciaran amb la conferència per part de Jesús Tuberquia, líder camperol de la Comunitat de Pau i continuarà amb el documental Las semillas de las piedras realitzat el 2005 per el Circo de la Vida en la seva visita humanitària a la comunitat.

 

Destaquem que el que es presenta és a més, una oferta de sensibilització que combina l’oci educatiu i que va dirigida a tota la família ja que acabarà amb una gala de circ i es realitzaran activitats infantils simultànies a la conferencia.

Share This