L’estat de l’Agenda 21 Local i la participació al Pla de Mallorca a debat

 

Cooperació Local va presentar a Petra del llibre “L’Agenda 21 local als municipis de Mallorca: entre la sostenibilitat i la participació” amb un posterior debat obert “propostes per dinamitzar la seva participació als municipis”.

 

joan?font?miquel?rossello?magdalena?palou?neus?truyols.jpgAhir capvespre, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Petra es presentà el llibre: “L’Agenda 21 local als municipis de Mallorca: entre la sostenibilitat i la participació”. L’acte fou presidit per Miquel Rosselló, Conseller de Cooperació Local i Joan Font, Batle de Petra. També van intervenir Magdalena Palou, Directora Insular d’Assessorament Municipal i Neus Truyols, Tècnica de l’Observatori de Polítiques Locals.

 

Rosselló comentà que el Departament de Cooperació Local està ben decidit a dinamitzar i impulsar les Agendes 21 locals de manera ferma i entusiasta, aportant eines i canals que ens ajudin a crear un espai de coordinació, reflexió i coneixement entre tots els actors socials implicats: ajuntaments, entitats socials i ciutadanes, institucions supramunicipals.

 

Seguidament s’encetà un debat obert de la situació actual de l’Agenda 21 Local (A21L) als municipis de l’illa en general i als del Pla en particular i com impulsar la participació en aquest procés.

 

A l’acte hi participaren responsables polítics i tècnics dels ajuntaments en matèria d’A21L i/o participació, responsables d’empreses consultores que gestionen l’A21L a alguns municipis, representats d’entitats locals de la zona com també d’entitats de caràcter insular i ciutadans i ciutadanes interessades en l’A21L del seu municipi.

 

Aquesta trobada forma part d’un pla de difusió de l’A21L i de crear propostes per dinamitzar la participació que es realitzarà a 6 municipis més d’aquí a final d’any, el següent serà a Capdepera, com a municipi amfitrió per al Llevant de Mallorca.

 

Les experiències i conclusions del debat públic serviran al Departament de Cooperació Local per al pla de participació d’A21L que està elaborant, ja que considera essencial fer-lo de forma participada, tenint en compte les perspectives i iniciatives de totes les persones que teniu interès en l’A21L.

 

En quan al llibre, és un estudi sobre l’estat actual de la participació en les Agendes 21 locals, realitzat per la Societat Balear d’Educació Ambiental (SBEA) i l’Observatori de Polítiques Locals (OPL) i editat pel departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca. És el segon volum d’una col·lecció editada per l’Observatori de Polítiques Locals (OPL) anomenada Estudis OPL, on s’aniran publicant els estudis desenvolupats en el seu si. Els llibres d’aquesta col·lecció s’estan distribuint per tota l’illa de Mallorca, a ajuntaments, biblioteques, entitats socials, i altres llocs d’interès.

Share This