Inauguració de la Festa de la Convivència i la Ciutadania a S’Escorxador

El regidor Eberhard Grosske anuncià «Els nous Consells de Barri pretenen organitzar durant tot l’any activitats en aquesta línea per tal de que la integració de totes les cultures sigui més homogènea»

La consellera d’Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago; el segon tinent de batlessa i responsable de l’Àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Palma i Benestar Social, Eberhard Grosske, i el director general d’Immigració de la Conselleria, Manolo Cámara, assistiren ahir a la inauguració de Festa de la Convivència i la Ciutadania a S’Escorxador.

 

La Festa de la Convivència i la Ciutadania ha comptat amb la col·laboració de 47 associacions de persones immigrades, de veïns de Palma, d’ONG i d’entitats de caire cultural que al llarg de quatre dies durà a S’Escorxador una vuitantena d’activitats adreçades a fomentar la integració i la interculturalitat.

Durant els dies de durada de la Festa —23, 24, 25 i 26 d’octubre—, hi haurà al recinte 23 envelats de gastronomia a preu econòmic, i 13 de comerç solidari. També s’han programat activitats infantils al llarg dels quatre dies en horari de matí i de vespre (dijous i divendres a partir de les 17 h, i dissabte i diumenge d’11,30 h a 18 h). Totes les activitats infantils es faran a la zona verda de la plaça del carrer dels Germans García Peñaranda.

Durant la presentació, la consellera d’Afers Socials, s’ha referit a la mateixa com «Punt d’expressió intercultural”,” Una trobada emblemàtica entre persones immigrants i residents que mai s’havia produït a Ciutat, ni pel seu volum, singularitat, ni envergadura”.

Dintre del programa destaca el Marató Fotogràfic amb el títol «Palma, mil cares, mil històries»,que pretén mostrar la transformació i la riquesa cultural de la ciutat. La nit de demà dissabte tindrà lloc el tradicional correfoc, una de les costums que més ràpid ha calat entre ciutadans de Palma de totes les nacionalitats. Tambè s’aprofitarà aquest marc per a presentar una Campanya contra el racisme, amb la finalitat de què el to festiu no faci oblidar l’autèntic compromís en què es fonamenta tota aquesta iniciativa.

Pots llegir el programa aquí: 

 

poster?convivncia.jpg
Share This