Gran èxit de participació en la Jornada d’entitats insulars per dinamitzar les Agendes 21 Locals

Un espai per l’encontre i el debat sobre l’Agenda 21, la participació i el desenvolupament de l’economia local

neus?truyol?pedro?chavez?miquel?rossello.jpgAhir capvespre, la Sala d’Actes de la Llar de la Infància del Consell de Mallorca, va tenir lloc una jornada amb diferents entitats insulars, representatives en cada un dels seus camps d’actuació amb l’objectiu d’establir marcs de debat i col·laboració al voltant de l’impuls de les Agendes 21 Local (A21L), el recolzament al desenvolupament de les economies locals i la participació ciutadana.

El Conseller de Cooperació Local, Miquel Rosselló presentà la jornada, recordant que el seu departament està ben decidit a dinamitzar i impulsar les Agendes 21 Locals de manera ferma i entusiasta, aportant eines i canals que ajudin a crear un espai de coordinació, reflexió i coneixement entre tots els actors socials implicats. Entre aquestes actuacions destacar l’estudi sobre l’estat de les A21L a Mallorca, l’organització de diferents jornades i encontres, l’elaboració d’un llibre blanc de participació per a l’any 2009 o la creació d’un servei d’assessorament municipal sobre temes d’A21L.

Pedro Chávez, Professor de la Universitat Carlos III de Madrid i expert en participació, enumerà el beneficis que té una gestió participada en les A21L, com a instrument de sensibilització mediambiental, implicació de la societat civil, incidència en els valors de la societat i foment de la cultura cívica i ciutadana. En el fons esdevé en pràctiques més democràtiques i sostenibles, també a nivell institucional.

Neus Truyol, tècnica de l’Observatori de Polítiques Locals, destacà algunes idees i aportacions que s’han anat recollint en les distintes jornades i reunions per al llibre blanc de participació. Com l’organització, des de Cooperació Local, de trobades amb els socis d’entitats, l’edició de documentació especialment dirigida a dits socis o la futura disponibilitat d’una oficina mòbil d’A21L.

Entre els assistents es trobaven representats d’Amics de la Terra, CC.OO, CGT, CJIB (Consell de Joventut Illes Balears), FAAVV (Federació Associació de Veïnats de Palma), FAMPA (Federació d’Associacions de Pares i Mares), Federació de Persones Majors de Palma i de la Part Forana, GOB, OCB, PIMEM, REAS Balears, STEI i UGT, entre d’altres.

Share This