La Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma impulsa  la campanya de sensibilització davant l’abús i maltractament infantils

Els vertaders monstres no habiten en els contes DAVANT L’ABÚS INFANTIL, ACTUAU!, és el contundent lema de la campanya

 

abus.jpgLa Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma ha presentat avuí matí, al saló de plens de l’Ajuntament de Palma  la campanya de l’Associació RANA de sensibilització davant l’abús i maltractament infantils. Amb la difusió d’aquesta campanya es pretén  sensibilitzar a l’opinió pública sobre la importància de prevenir l’abús i els maltractaments de menors.

A l’acte han assistit el regidor de Benestar Social Eberhard Grosske la consellera d’Afers Socials Fina Santiago, el Director Executiu de Menors del Consell de Mallorca i la vicepresidenta de l’Associació RANA Elizabeth Homberg.

La vicepresidenta de l’entitat, Elizabeth Homberg senyalà: ‘Els experts estimen que una de cada quatre nines i un de cada sis nins es poden convertir en víctimes d’abús sexual abans de complir els divuit anys’, així ho indiquen les dades de la Red de Ayuda a Niños Abusados de Baleares (RANA).

La Consellera Fina Santiago , va insistir en la necessitat que la societat accepti que el problema que hi ha en la nostra Comunitat com a pas previ a resoldre ‘l. “L’única manera de fer-ho – va dir Santiago- és fer visible el problema, evitant la morbositat, i sent conscients que ens pot ocórrer a qualsevol de nosaltres, en qualsevol família.

La campanya es dividirà en dues fases, la primera al llarg d’aquesta setmana, la segona, al mes de desembre, incloent insercions publicitàries a la premsa, cunyes de ràdio i presència al carrer mitjançant la instal·lació d’opis. A partir de dibuixos realitzats per nins víctimes d’abusos els cartells de la campanya pretenen trasmetre d’una manera contundent  un missatge clar transmès amb el lema: Els vertaders monstres no habiten en els contes DAVANT L’ABÚS INFANTIL, ACTUAU!.

Segons dades aportades per la Regidoria de Serveis Socials de l’Ajuntament de Palma  s’estima que arriben al sistema judicial entre el 10 i el 20% dels casos reals d’abusos i  es calcula que a les Illes Balears tenim les taxes més altes en nombre d’expedients de protecció de menors, com en violència familiar  i de gènere de l’estat espanyol.

Finalment el  regidor de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma Eberhard Grosske, va remarcar el següent ‘Una xacra social com aquesta és intolerable i més quan afecta a la part més indefensa de la nostra societat, els menors. Les administracions i la societat al seu conjunt hem de ser concients d’aquesta problemàtica per combatir-la col·lectivament ‘

Segons dades extretes d’un estudi encarregat per l’Àrea de Benestar Social el passat mes de febrer a Olga Guerra Arabolaza i Serafín Carballo García, dos reputats professionals sobre l’atenció a la població infanto-juvenil en risc i en dificultat social al municipi de Palma, la nostra ciutat presenta multitud d’indicadors molt negatius en diverses matèries:

Abusos sexuals imaltractaments.

  • A Mallorca, a l’any 2006, es detectaren 42 casos d’abusos sexuals i 76 casos de maltractaments físics o emocionals.
  • Es calcula que entre el 80 i el 90% dels casos d’abusos sexuals no surten mai a la superfície.
  • El 90% dels agressors són mascles. El 80% dels abusos es produeixen a l’entorn familiar i l’edat de major vulnerabilitat és entre 5 i 11 anys.

Indicadors comparatius amb la resta de l’Estat.

  • Illes Balears és puntera en denúncies per violencia de gènere i va registrar 2612 denúncies l’any 2007. El 48% dels nins són testimonis directes i per tant víctimes de maltractament psicològic, això implica 1292 nins i niñez que pateixen aquest tipus de maltracte.

Aquesta campanya compta amb el suport  de la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Palma, la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració  i del Consell de Mallorca.

Share This