L’estat de l’Agenda 21 Local i la participació al Pla de Mallorca a debat a la Comarca de la Serra de Tramuntana

 

Cooperació Local va presentar a Puigpunyent el llibre “L’Agenda 21 local als municipis de Mallorca: entre la sostenibilitat i la participació”. També tengué lloc un debat sobre propostes per dinamitzar la seva participació als municipis.

 

130811?neus?truyol?miquel?rossello.jpgAhir capvespre, a la Casa de Cultura de Puigpunyent es presentà el llibre: “L’Agenda 21 local als municipis de Mallorca: entre la sostenibilitat i la participació”. L’acte fou presentat per Miquel Rosselló, Conseller de Cooperació Local i Joan Ferrá, Batle de Puigpunyent. Neus Truyol, Tècnica de l’Observatori de Polítiques Locals, va ser l’encarregada de l’exposició.

 

L’acte contà amb una nombrosa assistència de regidors, tècnics i ciutadans de Puigpunyent, Andratx i Esporles, interessats en el tema de participació i Agenda 21.

 

Rosselló comentà que el Departament de Cooperació Local està ben decidit a dinamitzar i impulsar les Agendes 21 locals de manera ferma i entusiasta, aportant eines i canals que ens ajudin a crear un espai de coordinació, reflexió i coneixement entre tots els actors socials implicats: ajuntaments, entitats socials i ciutadanes, institucions supramunicipals.

 

Seguidament s’encetà un animat debat obert de la situació actual de l’Agenda 21 Local (A21L) als municipis de l’illa en general i als de la Serra de Tramuntana en particular i com impulsar la participació en aquest procés.

 

Rosselló comentà que el Departament de Cooperació Local està confeccionant un llibre blanc sobre participació i que recolliran les propostes llançades a les diferents jornades i presentacions que s’estan organitzant.

 

Aquesta trobada forma part d’un pla de difusió de l’A21L i de crear propostes per dinamitzar la participació que es realitzarà a 4 municipis més d’aquí a final d’any.

 

 

Share This