cavalcada-reis-2.jpgAdjunt vos remetem el document elaborat per la Direcció General de Participació Ciutadana pel que fa als distints punts que s’han tingut en compte per elaborar la proposta relativa al canvi d’itinerari de la Colcada dels Reis que es va presentar a la Comissió de la Festes Populars.

 

CRITERIS DE LA DIRECCIÓ GENERAL DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA RELATIUS AL CANVI D’ITINERARI DE LA COLCADA DELS REIS 2009

 

1.- La colcada és un esdeveniment pensat per als infants, per oferir-los un espectacle que els agradi, els il·lusioni i respongui a les seves expectatives entorn a la tradició entranyable dels Reis. El benestar dels nins i el seu goig és, per tant, l’eix de que ha de presidir qualsevol decisió

2.- El canvi d’itinerari permet incrementar la seguretat, la comoditat i la vistositat de la Colcada

3.- L’itinerari actual planteja un problema de seguretat. Així, per exemple, l’informe de la policia local de gener del 2006 sobre el desenvolupament de la Colcada afirma textualment:

Incidencias:

… “Como cada año, el peligro que entraña el lanzamiento de caramelos desde las carrozas en tramos estrechos del recorrido

Aquest també és el parer dels tècnics de Participació Ciutadana i de l’empresa organitzadora de la Colcada

4.- El nou itinerari permet que hi hagi molt més espai per contemplar la Colcada i, per tant, evitar les hores d’espera i les aglomeracions que – amb una temperatura molts de pics inclement – han d’aguantar tant els infants com les seves famílies.

La longitud de l’itinerari és pràcticament la mateixa (2.800 metres) però amb la diferència que a l’itinarari proposat hi ha molts de trams amples (Passeig Mallorca, Passeig del Born…) i s’eviten trams com el del carrer Sant Miquel on l’amplada és de 4 metres!

5.- Cal tenir en compte que l’increment demogràfic de Palma no fa sinó incrementar els problemes assenyalats als punts 3 i 4. De fet, malgrat que la policia no sempre fa recompte d’assistents tenim dades del 2004 (250.000 persones) i del 2006 (110.000 persones amb “climatologia adversa y fuertes chubascos”) que ens parlen de l’enorme potencial d’afluència que té la colcada.

6.- El nou itinerari no és incompatible amb la recepció institucional de la Corporació als Reis, la qual es pot produir en el moment del desembarcament o a qualque lloc apropiat del trajecte. Fins i tot es podria estudiar que es produís la recepció al mateix edifici de Cort.

 

Palma, 9 de desembre de 2008

Direcció General de Participació Ciutadana

Share This